Eerste ervaring met de Sony Ericsson X10 mini en X10 mini pro

Sony Ericsson kondigde vandaag naast de Vivaz Pro ook twee varianten op de X10 uit. Deze kleine broertjes van de Sony Ericsson X10 hebben een veel compactere vorm, draaien eveneens op Android en zal een zachter prijskaartje krijgen. Wij konden er alvast mee spelen en brengen hier onze eerste ervaringen.

Sony Ericsson X10 Mini vs X10 Mini Pro

Zoals traditioneel heeft Sony Ericsson vandaag, aan de vooravond van het Mobile World Congress, een aantal nieuwe producten aan de wereld laten zien. Het ging hier om de Sony Ericsson X10 mini en de Sony Ericsson X10 mini pro. Beide toestellen zijn een kleine variant van de Xperia X10 en vallen dan ook binnen dezelfde Xperia-serie. De toestellen zijn in de basis hetzelfde, alleen zal de X10 Mini geen qwerty-toetsenbord krijgen, terwijl die voor de X10 Mini Pro wel beschikbaar is. De X10 mini is daarnaast uitgerust met verwisselbare achtercovers, iets dat we bij de X10 mini pro niet terug vinden. Hieronder zullen we per toestel even het een en ander vertellen.

X10 Mini

Sony Ericsson X10 Mini

De Sony Ericsson Xperia X10 mini, zoals het toestel voluit heet, is een erg handzaam klein telefoontje dat bijzonder prettig werkt. Het toestel is ontzettend klein te noemen en het scherm heeft dan ook een doorsnede van minder dan 3 inch. Desalniettemin werkt het geheel erg lekker, het scherm is lekker gevoelig en de telefoon is extreem snel te noemen. Het toestel weet zijn grote broer qua snelheid gemakkelijk te verslaan, terwijl er een langzamer Qualcomm-processor in zit die op 600MHz loopt. Sony Ericsson heeft haar aanpassingen aan Android ook wat uitgebreid met de X10 mini, je hebt nu een standby-scherm waar in elke hoek een snelkoppeling te plaatsen is en in het midden een mooie widget. Onder is een schuifje naar het menu te vinden, dat zich uitstrekt over een aantal pagina’s in de vorm van een paneel in het midden met een raster met menu-items erop. Dit werkt erg lekker en is zeker in combinatie met de snelheid van de X10 mini een plezier om te gebruiken.

Het toestel ligt lekker in de hand, hoewel het toestel voor menigeen misschien een beetje aan de dikke kant is. Dankzij zijn kleine formaat neem je hem echter wel overal makkelijk mee naartoe zonder dat je met te volle zakken of iets dergelijks zit. De functies zijn daarnaast gewoon goed te noemen voor het formaat, het toestel heeft bijvoorbeeld een 5-megapixelcamera en alle andere poespas die je maar kan bedenken.

Sony Ericsson X10 Mini

 

Sony Ericsson X10 Mini

 

Sony Ericsson X10 Mini

 

Sony Ericsson X10 Mini

 

Sony Ericsson X10 Mini

 

Sony Ericsson X10 familie

 

X10 Mini Pro

Sony Ericsson X10 Mini Pro

De X10 mini pro is eigenlijk hetzelfde toestel als de X10 mini, maar dan met een qwerty-toetsenbordje. Het toestel is iets dikker en het gewicht is ook wat vergroot, wat hem een beetje een vreemd gewicht geeft voor zijn compacte formaat. Desondanks ligt de telefoon wel lekker in de hand, mede door de zogenaamde ‘human curvature’ die we in alle telefoons van Sony Ericsson die na de X10 zijn aangekondigd vinden. Het toetsenbordje werkt erg lekker, het heeft redelijk kleine toetsjes maar ze zijn wel lekker soepel en allemaal een beetje bol waardoor ze lekker typen. Ook de ruimte tussen de toetsjes maakt het toestenbord goed in gebruik. Ook de X10 mini pro bezit dezelfde prestaties als de X10 mini, wat betekend dat hij erg snel is en lekker werkt. Ook in deze telefoon zit de zelfde processor als in die van zijn broertje en ook deze keer rent hij zijn grote broer, de X10, er makkelijk uit op het eerste gezicht.

Het schuifmechanisme van de telefoon voelt stevig aan en werkt prima. De telefoon is stevig gebouwd en voelt niet plastic aan. Het scherm is mooi helder en heeft veel weg van de X10 en dat zou wel eens kunnen komen doordat ook deze telefoon 16 miljoen kleuren kan weergeven. Beide telefoons moeten voor de zomer in de winkel liggen voor een nog onbekende prijs.

Sony Ericsson X10 Mini Pro

 

Sony Ericsson X10 Mini Pro

 

Sony Ericsson X10 Mini Pro

 

Sony Ericsson X10 Mini Pro

 

Sony Ericsson X10 Mini Pro

 

Sony Ericsson X10 Mini Pro

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. marijnb -

    Wat een geweldige telefoon's. Het is precies waarnaar ik op zoek was . Ik ben niet weg van alle veel te grote smartphones op het moment maar ik wil ook geen goedkope LG. Ik wil iets compacts met wel de functionaliteiten van een basis smart phone. Precies wat ik zoek dus en een querty keyboard past helemaal in mijn rijtje. Wel jammer dat de mini pro wat functionaliteiten mist die de mini wel heeft en andersom. Bijvoorbeeld een youtube applicatie ik zie ook niet in waarom dit zo is. Ik wil wel nog even wachten totdat er nieuwe nokia symbian ^3 toestellen opduiken aangezien ik daar ook veel van verwacht. En stiekem hoop ik ook op een heel goed MeeGo exemplaar maar dat gaat warschijnlijk nog te lang duren.

  2. wowo -

    Zijn tog te gekke toestellen gewoon allebei?, sjezus zo klein -maar tog zoveel functionaliteit en super snelle menu's deze telefoons gaan't waarschijnlijk nog beter doen als de X10 zelf 😛 denk ik zo.
    wow kan niet wachten waar ze morgen allemaal mee gaan kome ,en dan met name nokia want deze 2 phones van ericsson lijkt me stevige concurrentie.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters