Eerste ervaring met de Sony Ericsson X10 mini en X10 mini pro

Sony Ericsson kondigde vandaag naast de Vivaz Pro ook twee varianten op de X10 uit. Deze kleine broertjes van de Sony Ericsson X10 hebben een veel compactere vorm, draaien eveneens op Android en zal een zachter prijskaartje krijgen. Wij konden er alvast mee spelen en brengen hier onze eerste ervaringen.

Sony Ericsson X10 Mini vs X10 Mini Pro

Zoals traditioneel heeft Sony Ericsson vandaag, aan de vooravond van het Mobile World Congress, een aantal nieuwe producten aan de wereld laten zien. Het ging hier om de Sony Ericsson X10 mini en de Sony Ericsson X10 mini pro. Beide toestellen zijn een kleine variant van de Xperia X10 en vallen dan ook binnen dezelfde Xperia-serie. De toestellen zijn in de basis hetzelfde, alleen zal de X10 Mini geen qwerty-toetsenbord krijgen, terwijl die voor de X10 Mini Pro wel beschikbaar is. De X10 mini is daarnaast uitgerust met verwisselbare achtercovers, iets dat we bij de X10 mini pro niet terug vinden. Hieronder zullen we per toestel even het een en ander vertellen.

X10 Mini

Sony Ericsson X10 Mini

De Sony Ericsson Xperia X10 mini, zoals het toestel voluit heet, is een erg handzaam klein telefoontje dat bijzonder prettig werkt. Het toestel is ontzettend klein te noemen en het scherm heeft dan ook een doorsnede van minder dan 3 inch. Desalniettemin werkt het geheel erg lekker, het scherm is lekker gevoelig en de telefoon is extreem snel te noemen. Het toestel weet zijn grote broer qua snelheid gemakkelijk te verslaan, terwijl er een langzamer Qualcomm-processor in zit die op 600MHz loopt. Sony Ericsson heeft haar aanpassingen aan Android ook wat uitgebreid met de X10 mini, je hebt nu een standby-scherm waar in elke hoek een snelkoppeling te plaatsen is en in het midden een mooie widget. Onder is een schuifje naar het menu te vinden, dat zich uitstrekt over een aantal pagina’s in de vorm van een paneel in het midden met een raster met menu-items erop. Dit werkt erg lekker en is zeker in combinatie met de snelheid van de X10 mini een plezier om te gebruiken.

Het toestel ligt lekker in de hand, hoewel het toestel voor menigeen misschien een beetje aan de dikke kant is. Dankzij zijn kleine formaat neem je hem echter wel overal makkelijk mee naartoe zonder dat je met te volle zakken of iets dergelijks zit. De functies zijn daarnaast gewoon goed te noemen voor het formaat, het toestel heeft bijvoorbeeld een 5-megapixelcamera en alle andere poespas die je maar kan bedenken.

Sony Ericsson X10 Mini

 

Sony Ericsson X10 Mini

 

Sony Ericsson X10 Mini

 

Sony Ericsson X10 Mini

 

Sony Ericsson X10 Mini

 

Sony Ericsson X10 familie

 

X10 Mini Pro

Sony Ericsson X10 Mini Pro

De X10 mini pro is eigenlijk hetzelfde toestel als de X10 mini, maar dan met een qwerty-toetsenbordje. Het toestel is iets dikker en het gewicht is ook wat vergroot, wat hem een beetje een vreemd gewicht geeft voor zijn compacte formaat. Desondanks ligt de telefoon wel lekker in de hand, mede door de zogenaamde ‘human curvature’ die we in alle telefoons van Sony Ericsson die na de X10 zijn aangekondigd vinden. Het toetsenbordje werkt erg lekker, het heeft redelijk kleine toetsjes maar ze zijn wel lekker soepel en allemaal een beetje bol waardoor ze lekker typen. Ook de ruimte tussen de toetsjes maakt het toestenbord goed in gebruik. Ook de X10 mini pro bezit dezelfde prestaties als de X10 mini, wat betekend dat hij erg snel is en lekker werkt. Ook in deze telefoon zit de zelfde processor als in die van zijn broertje en ook deze keer rent hij zijn grote broer, de X10, er makkelijk uit op het eerste gezicht.

Het schuifmechanisme van de telefoon voelt stevig aan en werkt prima. De telefoon is stevig gebouwd en voelt niet plastic aan. Het scherm is mooi helder en heeft veel weg van de X10 en dat zou wel eens kunnen komen doordat ook deze telefoon 16 miljoen kleuren kan weergeven. Beide telefoons moeten voor de zomer in de winkel liggen voor een nog onbekende prijs.

Sony Ericsson X10 Mini Pro

 

Sony Ericsson X10 Mini Pro

 

Sony Ericsson X10 Mini Pro

 

Sony Ericsson X10 Mini Pro

 

Sony Ericsson X10 Mini Pro

 

Sony Ericsson X10 Mini Pro

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters