Eerste ervaring met de Sony Ericsson Xperia arc S

Geladen met een 1.4Ghz-processor en een nieuw kleurtje is de nieuwe Xperia arc S klaar om opnieuw de markt te bestormen. Het toestel ziet er deze keer extra gelikt uit en met de Android 2.3.4-update lijkt het toestel zich te kunnen meten met de dualcore-smartphones.

De Xperia arc had dit jaar redelijk wat last van de ramp in Japan. Hierdoor moest de productie van de toeleveranciers van Sony Ericsson een paar weken stilgelegd worden, terwijl deze juist net op stoom was gekomen. Desondanks werd de Xperia arc redelijk goed verkocht en ook in Nederland waren er een paar weken tekorten van de smartphone. Sony Ericsson heeft nu besloten om de Xperia arc een nieuwe impuls te geven door de Xperia arc S aan te kondigen. De arc S zal rond oktober op de markt gaan komen en beschikt over een 1.4GHz-processor en Android 2.3.4 standaard. De software is daarnaast uitgebouwd met 3D sweep zodat je panorama-foto’s in 3D kunt maken.

De Xperia arc S is net wat sneller geworden dankzij de snellere processor en de nieuwe Android-update. Gebruikers van het toestel hadden al niet veel te klagen over de snelheid van de smartphone, maar dit is er nog eens een stapje op vooruit gegaan. Als je het toestel bijvoorbeeld vergelijkt met een Samsung Galaxy S2, dan merk je weinig verschil in snelheid tussen een arc S en de Samsung. De nieuwe software op het toestel heeft als nieuwe mogelijkheid dat het homescreen in landscapemodus omgedraaid kan worden en daarnaast kun je dus 3D-foto’s maken via 3D sweep. Ook het geluid kan harder. Dat komt door een applicatie die de producent heeft toegevoegd op de telefoon.

De bouw van het toestel is gelijk aan die van de originele Xperia arc. Ook qua uiterlijk is het toestel verder hetzelfde gebleven, hoewel de arc S standaard in een witte kleur uitgedost is. Deze helderwitte kleur ziet er erg mooi en gelikt uit. De telefoon houdt nog steeds prima vast, is lekker dun en heeft een erg mooi scherm dat nagenoeg identiek is aan Super Amoled.

Al met al is de Xperia arc S er goed op vooruitgegaan en het toestel is nog sneller geworden dan het al was. Ook de software is nog aantrekkelijker gemaakt en daarnaast is de nieuwe witte kleur een lust voor het oog. De Xperia arc S zal vanaf oktober in Nederland te koop zijn.

Sony Ericsson Xperia arc S

 

Sony Ericsson Xperia arc S

 

Sony Ericsson Xperia arc S

 

Sony Ericsson Xperia arc S

 

Sony Ericsson Xperia arc S

 

Sony Ericsson Xperia arc S

 

Sony Ericsson Xperia arc S

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters