Eerste ervaring met de Sony Ericsson Xperia Arc

De Sony Ericsson Xperia arc is een strak gevormde smartphone lopend op Android 2.3. Het toestel zit boordevol Sony-technologie en dat is ondermeer goed te zien aan de kwaliteit van het scherm. Ook de camera en de snelheid van het toestel mogen er daadwerkelijk zijn.

Sony Ericsson Xperia arc

Sony Ericsson wist afgelopen nacht de Anzu aan te kondigen die nu bekend gaat staan als de Xperia arc. De Xperia arc is een nieuw soort smartphone dat niet gezien hoeft te worden als de opvolger van de Xperia X10, maar als een nieuwe lijn waarbij hij wat hoger gepositioneerd staat als zijn voorganger. De Xperia arc heeft de laatste Android-versie, Gingerbread, meegekregen van Sony Ericsson en zal al in maart op de markt gaan komen in Nederland. Sony Ericsson had vorig jaar nog last van lange levertijden na de aankondiging van een toestel, maar dit jaar gaat de producent dat heel anders aanpakken. Maximaal drie maanden mogen er nu tussen een aankondiging en een lancering zitten en dat is uiteraard erg prettig. Koreanen en Taiwanezen hadden deze levertijd al tot zich genomen terwijl de Finnen het zelfs weten te presteren om het tot 8 maanden uit te stellen.

Allereerst valt het design van de Arc op. De Xperia X10-lijn en de Vivaz-lijn hebben samen met de Elm en Hazel een human curvature mee gekregen van de producent. Deze bolling over de rug is nu omgedraaid voor de Arc waardoor het midden van het toestel een fractie dunner is dan de zijkanten. De telefoon houd hierdoor opmerkelijk lekker vast en dat vooral als je hem in horizontale positie vasthoud om filmpjes te kijken of te gamen. De bouwkwaliteit voelt erg premium aan door de gebruikte materialen. Ondanks dat de achterkant en zijkant van plastic gemaakt zijn, geven deze wel het gevoel alsof ze erg stevig zijn. Ook is gebruik gemaakt van glimmende materialen wat erg in het oog springt en ons wist aan te spreken. Er zitten een hoop kleine details in het toestel verwerkt zoals de achterkant die in kleur van zwart naar grijs verloopt en de cameraknop die netjes in zijn eigen hoekje is weggewerkt met logo en al.

Iets anders dat ons erg wist aan te spreken zijn de randjes naast het scherm die opvallend dun zijn. Het scherm is erg groot en de kleuren komen meer dan levendig over, vooral tijdens het afspelen van video’s. De Bravia-technologie lijkt zijn werk erg goed te doen waarbij de helderheid van het scherm bovengemiddeld lijkt te zijn bij de Xperia arc.

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

Het toestel zelf is snel in gebruik. Het homescreen had nog last van een kleine vertraging, maar dat is toe te kennen aan het feit dat we met een sample hebben gespeeld die voorzien was van een vroege Android 2.3.1 build. In het menu en tijdens het afspelen van video’s waren er geen vertragingen merkbaar. Ook het lanceren van applicaties zoals de camera of de galerij wist het toestel snel alle benodigde informatie op te werpen.

Sony Ericsson heeft het camera-menu van het toestel lichtjes onder handen genomen waardoor hij een stuk prettiger overkomt. Zo worden kleine thumbs aan de zijkant van het scherm weergegeven van de geschoten foto’s waardoor je gelijk bij je laatste foto’s kunt. Ook het switchen tussen video of camera is gemakkelijker gemaakt en de overige instellingen liggen tevens binnen handbereik.

Tot slot kunnen we melden dat de Xperia arc wel Timescape mee gaat krijgen maar in eerste instantie nog geen Mediascape. Sony Ericsson zal deze software later alsnog toevoegen aan Android 2.3.1. Een andere interessante feit is dat Timescape uitgebreid is met functionaliteit waardoor je nu gelijk al op het homescreen kunt reageren op mensen en de interactie kunt opzoeken.

Al met al waren we erg positief over de Xperia arc. De eerste ervaring met het toestel is ons goed bevallen waarbij vooral het scherm en het design positieve punten zijn. Eind maart kan ook iedereen met de Xperia arc spelen in Nederland. Onduidelijk is nog wat de prijs van het toestel is.

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

Sony Ericsson Xperia arc

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters