Eerste ervaring met de Sony Ericsson Xperia mini en mini pro

Sony Ericsson heeft gistermiddag twee nieuwe producten aan de wereld voorgesteld. Vandaag kreeg All About Phones uitgebreid de kans om de nieuwe mobieltjes aan de tand te voelen. De Sony Ericsson Xperia mini en de mini pro zijn de opvolgers van de kleinste Android-smartphones op de markt en in alle opzichten gegroeid.

Laten we met de kleinste telg beginnen. De Sony Ericsson X10 mini is en blijft de kleinste Android-smartphone die de fabrikant ooit heeft gelanceerd. De nieuwe Xperia mini verandert daar niets aan, in tegendeel zelfs. De opvolger de succesvolle X10 mini is namelijk op een groot aantal aspecten gegroeid.

Naast de grotere afmetingen heeft het toestel diverse nieuwe functies aan boord. Denk dan aan de beeld- en displaytechnologie van Sony, waaronder Reality Display met Mobile BRAVIA Engine, een 3 inch 16.777.216 krasbestendig multi-touch beeldscherm en HD video-opname (720p). De schermkwaliteit heeft een serieuze stap voorwaarts gemaakt. Naast de grotere diameter is het display nu veel beter afleesbaar in direct zonlicht.

Wat betreft de hardware hebben de smartphones een snellere 1Ghz processor, twee keer zoveel geheugen en een verbeterde 1200mAh batterij. Al deze onderdelen garanderen een verbeterde snelheid en een langer uithoudingsvermogen. De Xperia mini en mini pro beschikken verder over een 5.0 megapixel autofocuscamera met LED flitser, digitale zoom en HD video-opname. De Exmor R sensor van de Xperia Arc ontbreekt. Bluetooth, FM-radio met RDS, GPS-ontvanger, UMTS/HSDPA en WiFi met DLNA worden wel standaard ondersteund. Geheugenuitbreiding via microSD-kaarten is mogelijk tot 32GB.

Sony Ericsson Xperia mini ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini ervaring

 

Op de voorzijde hebben de fysieke toetsen plaatsgemaakt voor twee touchtoetsen en één enkele fysieke hometoets. De bediening van dit trio verliep vloeiend. Op de zijkanten vindt men de bediening voor het geluid en de camera, en natuurlijk de aan/uit-toets.

Het Android-menu heeft een duidelijke opfrisbeurt gekregen met een mix tussen bestaande Android- en Sony Ericsson-functies. Het beginscherm bestaat uit vijf afzonderlijke schermen. In de hoeken van het scherm kunnen niet vier, maar 16 snelkoppelingen worden opgeslagen, vier per hoek. Een groot voordeel is dat men per scherm de 16 snelkoppelingen afzonderlijk kan instellen. Het toestel draait standaard het nieuwste platform van Google Android, Gingerbread 2.3. Garanties voor toekomstige updates werden nadrukkelijk afgegeven. Bij Sony Ericsson heeft men duidelijk van het verleden geleerd.

Sony Ericsson Xperia mini ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini AAP

 

Sony Ericsson Xperia mini ervaring

 

Facebook inside Xperia is een nieuwe dienst binnen de Xperia lin-up en biedt een bijzondere integratie van Facebook. De social media dienst is namelijk direct toegankelijk vanuit de meest gebruikte functies van het toestel, zoals de fotogalerij, de muziekspeler, het telefoonboek en de agenda. Een volledige integratie van Facebook is standaard aanwezig in de gebruikersinterface van de Xperia mini en de Xperia mini pro.

De Xperia mini liet op ons een zeer goede indruk achter. Het toestel heeft zijn kernwaarden behouden en is zeer compact en licht. De ijzersterke specificaties worden gecombineerd met een scherpe introductieprijs van net onder de 200 euro. Twee versies zijn vanaf ongeveer augustus verkrijgbaar. De zwarte Xperia mini wordt geleverd met een donkerblauwe achtercover, de witte krijgt een roze cover in de doos.

Sony Ericsson Xperia mini en mini pro ervaring

 

De Xperia mini pro kent amper verschillen met zijn broertje. De voornaamste vonden we aan de buitenzijde. Het toestel heeft namelijk een uitschuifbaar toetsenbord en een camera op de voorzijde. Deze is specifiek bedoeld voor het voeren van videogesprekken.

De Typen & Zenden functionaliteit neemt de noodzaak weg om voor elk te type bericht een speciale app te openen. Smart Keyboard zal automatisch de voorspellende tekstinvoer starten, zodra men het toetsenbord openschuift. De Xperia mini pro heeft standaard Office Suite en McAfee antivirus software voorgeïnstalleerd.

Sony Ericsson Xperia mini pro ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini pro ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini pro ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini pro ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini pro ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini pro ervaring

 

Het toetsenbord heeft zachtere toetsen dan zijn voorganger. Het aantal toetsen groeide van 4×10 naar 4×11, waardoor er ruimte ontstond voor twee extra richtingstoetsen. De indeling van de toetsen werd ook iets gewijzigd. Dit heeft verder geen negatieve invloed op de bediening van het toetsenbord.

De mini pro is met zijn mogelijkheden en compacte formaat voor menigeen de gedroomde vervanger van zijn smartphone met keyboard en een geduchte concurrent van de BlackBerry.

De Sony Ericsson Xperia mini pro heeft een introductieprijs van rond de 240 euro en is leverbaar in het wit en zwart. De witte versie wordt geleverd met een roze cover, de zwarte met een turqoise gekleurde cover. De Xperia mini pro is net zoals de Xperia mini verkrijgbaar vanaf augustus.

Sony Ericsson Xperia mini pro ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini pro AAP

 

Sony Ericsson Xperia mini pro ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini pro ervaring

 

Sony Ericsson Xperia mini pro ervaring

 

Sony Ericsson heeft opnieuw twee toptoestellen in handen na een sterk eerste kwartaal met de Xperia Arc en Xperia Play. De Zweeds/Japanse joint venture heeft alle minpunten van de X10 mini series opgepakt en duidelijk verbeteringen aangebracht in deze nieuwe Xperia mini serie.

De Xperia mini en Xperia mini pro zijn bovenal zeer compacte alleskunners en uitermate geschikt voor personen die geen grote mobiele telefoon zoeken, maar wel de functionaliteit van een smartphone of een Android-phone wensen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters