Eerste ervaring met de Sony Ericsson Xperia X10

Sony Ericsson Nederland nodigde de Nederlandse pers uit voor een kennismaking met de nieuwe Sony Ericsson Xperia X10. Het toestel beschikt vooralsnog over Android 1.6 maar is wel de eerste Android-telefoon met een 8-megapixelcamera. Wij mochten er een paar uur mee spelen.

Sony Ericsson Xperia X10

Sony Ericsson had gisteren de voltallige Nederlandse pers uitgenodigd voor de zogenaamde Xperience-sessies in Amsterdam. Het ging hier om een kennismaking met de nieuwe Xperia X10 die in februari het nieuwe vlaggenschip zal gaan worden van Sony Ericsson. De producent kon het toestel eerder nog niet laten zien aangezien de software nog niet ver genoeg af was om aan de pers te laten zien. Inmiddels loopt alles stabiel zodat we het toestel zelf ter hand mochten nemen. Na wat achtergrondinformatie van de Wouter Boender, Productmanager Sony Ericsson Nederland, en de nodige filmpjes om je vingers bij af te likken, kwam er dan toch eindelijk een einde aan dat lange wachten: we mochten met de X10 gaan spelen.

Wat allereerst opvalt aan de Xperia X10 is dat het toestel opvallend lekker in de handen ligt en zeer zeker niet groot te noemen is. Vergeleken met een HTC HD2 is het toestel veel handzamer en daarnaast ook veel prettiger afgerond in de hoeken waardoor het erg goed in de handpalm wegzakt. Ook de afmetingen van het toestel vallen reuze mee. Zo hebben we het toestel even neergelegd naast de Acer Liquid en daarbij valt op dat het toestel amper langer is maar wel een aardig stukje dunner en dat is erg prettig. De 3.5mm headphonejack zit netjes aan de bovenkant en de usb-uitgang is voorzien van een klepje zodat er geen vuil in komt. De camera aan de achterkant is opvallend klein en netjes weggewerkt met daaronder een led-flits. De witte versie van de Xperia X10 is glanzend en vingerafdrukken zie je hier amper op terug. De zwarte versie heeft aan de achterkant een matte zwarte kleur en ook hierop zijn vingerafdrukken niet terug te vinden. Het scherm is wel wat gevoeliger hiervoor maar is redelijk vetafstotend zoals bij de Satio.

De afgelopen tijd was er veel te doen geweest om de interface van de Xperia X10. De eerste filmpjes die vanaf Engadget hun weg vonden naar verschillende websites waren niet erg indrukwekkend te noemen aangezien de snelheid van de nieuwe UX-interface nogal wat te wensen over liet. Zoals gezegd was het eigenlijk niet de bedoeling dat iemand van de pers het toestel voor 16 november in handen zou krijgen aangezien de software toen nog verre van stabiel was. Vanaf 17 november was er software op het toestel te vinden die wel zijn werk goed zou doen en dat was te merken. De nieuwe interface van de Xperia X10 is opvallend snel en erg indrukwekkend. Alle menu’s lopen snel en daarnaast werkt Mediascape en Timescape erg goed en overzichtelijk. Met Timescape worden moeiteloos je Facebook- en Twitterfeeds ingeladen en weergegeven. De plaatjes van de avatars die online te vinden zijn bij je contacten worden automatisch omgezet en dit ziet er grafisch erg indrukwekkend uit. Als je een tweet of een reply op facebook wilt toevoegen dan kun je simpelweg op de reageerknop drukken en je bericht typen. Na het drukken op versturen krijg je de optie op welke kanalen je bericht weergegeven moet worden en dat is een erg handige functionaliteit waardoor je de verschillende websites gemakkelijk uit elkaar kunt houden. Je kunt ook middels de infinityknop een persoon toevoegen aan een Facebook-id of Twitter-id waardoor je via de contacten alle Tweets van een bepaald persoon eenvoudig kunt opzoeken.

Mediascape werkt ook erg soepel en netjes. De benodigd plaatjes worden of via Google ingeladen of toegevoegd aan het album door de gebruiker. De interface van de player is simpel maar doeltreffend en samen met de album-art is het een lust voor het oog. Als je vervolgens op de infinityknop drukt dan worden automatisch de YouTube-video’s en overige relevante informatie van dat album geladen. De player werkt erg soepel en ook video’s worden prima afgespeeld op het scherm. Het scherm is mooi helder en de kleuren komen prima tot hun recht. Wel is de speaker aan de zachte kant en komt het geluid slechts uit een enkel gaatje dat aan de zijkant van het toestel zit.

De Sony Ericsson Xperia X10 wordt vanaf februari in de winkels verwacht. In januari hopen we al met het toestel te mogen spelen voor een review. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt door Sony Ericsson.

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

Sony Ericsson Xperia X10

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters