Eerste ervaring met de Sony Ericsson Xperia X2

Sony Ericsson heeft vandaag zijn nieuwe zakelijke krachtpatser gelanceerd, de Xperia X2. All About Phones kan inmiddels de eerste ervaringen met het toestel melden en deze zijn onverdeeld positief te noemen.

Sony Ericsson Xperia X2

De Sony Ericsson Xperia X1 was een opmerkelijk toestel. Niemand zag het toestel echt aankomen bij de producent en aangezien het door HTC geproduceerd werd waren er veel vraagtekens omtrent de eerste Windows Mobile-telefoon van Sony Ericsson. Echter bleek de X1 in Nederland een doorslaand succes en dat kunstje gaat Sony Ericsson nu zeer zeker herhalen met de Xperia X2. Het toestel is nagenoeg af en alleen de software dient hier en daar nog aangescherpt te worden. Sony Ericsson wist aan All About Phones te melden dat het toestel al eind oktober in de winkels moet liggen voor een prijs die rond 550 euro zal liggen.

De eerste ervaring met de Xperia X2 is erg positief te noemen. Allereerst valt op dat de redesign het toestel geen parten speelt. Zo oogt het toestel niet alleen een stuk strakker maar ligt het opvallend lekker in de hand doordat het aan de achterkant een kleine ronding heeft waardoor het toestel precies goed in je handen ligt. Daarnaast is het toetsenbord ook onder handen genomen en deze keer typt het erg lekker weg. Doordat de toetsen nu een ander soort opstaand randje hebben kun je ze veel gemakkelijker indrukken en doordat ze ook oplopen zit er meer ruimte tussen de toetsen waardoor het erg prettig wordt om te typen. Het scherm is ook enorm verbeterd. Zo merk je nog weinig van de afwijkende resolutie en doordat er geen opstaande randen meer zijn en het scherm nu overloopt in de body is het erg prettig om te scrollen en om het scherm met je vingers te bedienen.

Verder valt ook op dat het toestel snel is en dat de Xperia X2 krachtiger is dan zijn voorganger. Zo is er een nieuwe panel-interface die net wat fijner werkt en die er grafisch stukken aantrekkelijker uit ziet dan dat we gewend zijn. Er zit wederom een standaard SPB-panel op het toestel maar ook een nieuw panel genaamd tilewave. Met dit panel heb je een soort stoep op je scherm en als je dan op een icoontje klikt dan start na een erg indrukwekkend grafisch spektakel het programma op. Hierdoor krijg je gelijk een goede indruk van de grafische vooruitgang waarvan de Xperia X2 profiteert.

Eind oktober kun je een uitgebreide review van de Sony Ericsson Xperia X2 op All About Phones verwachten. Het toestel zal dan ook rond die tijd in de winkels gaan liggen in Nederland voor een prijs die rond de 550 euro zal gaan liggen.

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

Sony Ericsson Xperia X2

 

De Sony Ericsson Xperia X2 bestellen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. juize -

  Heb sinds december 2009 een abonnement op de xperia x2 en wegens omstandigheden met de niet goed werkende software wordt deze telefoon niet leverbaar in nederland. Kreeg al een vervangend mobiel opgestuurd maar heb nu een alternatief toestel aangeboden gekregen. De sony ericsson vivaz Pro. Ook een prachttoestel!

 2. ssssjjjj -

  Nou… januari al bijna voorbij en nog niets gehoord over de X2 :S
  Zit al 2 maanden met een oud toestelletje te wappen om toch maar een beetje data te gebruiken van mijn dure abonnement.

  Mag nu wel snel komen!!

  1. Dominick -

   Hij is uitgesteld tot april in NL, zoals je een aantal dagen geleden hier kon lezen. Je kunt dus beter je zinnen zetten op een ander toestel, helaas 🙁

 3. Sibbels -

  Hoi allemaal,

  Weet iemand te vertellen wanneer de X2 nu écht in de winkels ligt? Ik wil hem zo graag (met abonnement), maar het wachten wordt ondertussen irritant.

  1. Dominick -

   Vraag me niet hoe het werkt, maar het is inderdaad wel dat een telefoon trager kan worden naar mate het flash/ROM geheugen voller raakt. Dat hij met meer applicaties die draaien en dus RAM geheugen in nemen trager wordt spreekt natuurlijk voorzich.

  2. Alex de Widt -

   Dat kan heel goed, maar is wat lastig uit te leggen.

   Sommige software werkt niet alleen als je de applicatie start, maar werkt ook als een timer het programma triggert (wekker programma, kalender programma, enz). Soms draait een programma op de achtergrond zonder dat je het door hebt. Dit is ook het geval als een programma draait als service, today screen onderdeel. Sommige programma's draaien als drivers en gebruiken dan ook geheugen zonder dat je het door hebt.

   Een vervelender probleem is dat sommige programma's geheugen lekken. Een programma heeft dan geheugen nodig, maar als je het programma afsluit geeft het niet alles terug.

 4. Jepperdepep -

  Ben benieuwd wat er gerbeurd als je het toestel voor 50% vol gooit.

  Maargoed er zullen nog vele reviews volgens dus we wachten allemaal nog even af.

 5. Jepperdepep -

  Ja vergeet dan ook niet hun paneels waardoor de X1 zeer traag werd.
  Vergeet ook niet alle applicaties waardoor windows mobile toestellen trager worden.

  Doordat je dan meer MHZ heb kan je wat meer dingen aan.
  Zo houd je telefoon het normaal gesproken beter uit.
  Maar dit ligt dan ook wel aande firmware.
  Bestanden die je erop zet en de interface over WIndows mobile.

  1. Dominick -

   Het klopt dat een snellere processor met dezelfde software even snel is en het klopt ook dat die panels de X1 vertragen, maar dat wil niet zeggen dat de X2 traag is en zoals uit Daanno's ervaringen met het toestel blijkt is hij gewoon snel en reageert hij goed.

   Ik vind de processor ook een beetje teleurstellend, maar uit eindelijk gaat het om de prestaties en daar kunnen jij en ik beiden nog niet over oordelen. Daarom ga ik dus even uit van Daanno en dat betekend dus in dit geval dat ik er vanuit ga dat hij inderdaad een stuk sneller is dan de X1 en aan WinMo 6.5 kan het zoals ik hierboven zei dus zeker niet liggen.

 6. Marvin -

  Deze zou ik wel willen hebben =), weet je misschien al wat meer over of hij verbinding kan maken met de PS3? en welke memory slot heeft hij?

  Marvin

   1. gwystyl2 -

    Ik zag ergens anders dat hij dlna ondersteunt; dat doet de PS3 toch ook?
    Ik vind het nieuwe design wel erg strak, maar ik snap niet helemaal hoe hij met dezelfde hardware veel beter kan presteren dan de X1? Een groot pluspunt van het toetsenbord is in ieder geval de pijltjesafdeling. Die mis ik best vaak op de X1.
    Al met al een mooi ding, maar niet vernieuwend genoeg om mijn X1 dan voor in te ruilen

   2. Alex de Widt -

    Sneller geheugen schijnt een behoorlijk verschil te kunnen maken. Maakte de Touch HD ook sneller dan de Diamond.

    Is er al bekend of de X2 ook een 528mhz cpu krijgt?

   3. Danijel -

    Ja, de X2 krijgt de zelfde cpu als de X1. Ik denk niet dat hij gaat samenwerken met de PS3 ivm Windows Mobile, maar wie weet.

   4. gekkuh -

    The first rumors for CPU speed and RAM are probably false, so we are not quite sure what to believe about the touchscreen display. What is certain of the XPERIA X2 feature set is the looks, the Windows Mobile 6.5 with the X-Panels plug-in and the QWERTY keyboard. The 8 megapixel autofocus snapper with LED flash also sounds exciting and is a major boost from the XPERIA X1. There are some unconfirmed but plausible rumored specs – roomy internal memory, GPS and PS3 remote play.

    voor dat ie uitgebracht werd.. hadden ze het er wel over..
    dat er ps3 remote play op kwam

    maar nu zit het er (voor zover ik weet) niet op

    erg jammer:(

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters