Eerste ervaring met de Sony Ericsson Xperia X8

Na de lancering van de nieuwe mid-range Xperia X8 is het tijd geworden om het toestel eens te beproeven. De eerste ervaringen van All About Phones met deze nieuwe Xperia zijn positief door dat het toestel erg snel en soepel aanvoelt.

Sony Ericsson Xperia X8

De Sony Ericsson Xperia X8 is een nieuwe mid-range telefoon van de producent. Sony Ericsson is in hoog tempo een belangrijke speler aan het worden op het Android gebied en deze nieuwe mid-range telefoon moet Android bij de producent nog betaalbaarder maken. De X8 is een toestel dat voorzien is van een lichte kromming op de rug, iets dat de producent de human curvature noemt en op alle Xperia’s en andere nieuwe telefoons terug te vinden is. Een andere overeenkomst is het zelfde en opvallende snelle Android-menu van de Xperia X10 mini’s die ook terug te vinden is op de X8. Zo zijn alle hoeken van het startscherm voorzien van een applicatie naar keuzen en zijn de menu’s opgebouwd uit verschillende overzichtelijke panelen. Een andere overeenkomst met de mini’s is dat de achterkant van het toestel vervangen kan worden door een cover met een ander kleurtje, iets dat vooral de vrouwen moet aantrekken.

De X8 is prima vormgegeven en is net een stuk kleiner dan de grote broer de X10. Het toestel heeft een normaal formaat zoals we dat van elk ander toestel gewend zijn en ligt hierdoor goed in de handen. Het scherm is mooi helder en de blauwe kleuren komen levendig over. Het toestel voelt iets meer plastic aan dan zijn grotere broers maar dit is niet hinderlijk te noemen en het geheel voelt stevig. Wat opvalt is dat Android 1.6 ook hier weer erg snel is net zoals dat het geval is bij de Xperia X10 mini’s. Je vliegt door het menu heen en alles is ook extra overzichtelijk opgebouwd en goed te bedienen met de vingers. De MediaScape-applicatie van Sony Ericsson ontbreekt op de X8 en is vooralsnog alleen voorbehouden aan de X10.

Al met al is de Xperia X8 een erg interessante Android-telefoon die zijn werk buitengewoon snel doet en als de prijs goed is meer dan het overwegen waard is voor mensen die graag een rijk gevulde Android-telefoon willen.

Sony Ericsson Xperia X8

 

Sony Ericsson Xperia X8

 

Sony Ericsson Xperia X8

 

Sony Ericsson Xperia X8

 

Sony Ericsson Xperia X8

 

Sony Ericsson Xperia X8

 

Sony Ericsson Xperia X8 vs. X10 vs. X10 mini

 

Sony Ericsson Xperia X8 vs. X10 vs. X10 mini

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters