Eerste ervaring met de Sony Ericsson Xperia X8

Na de lancering van de nieuwe mid-range Xperia X8 is het tijd geworden om het toestel eens te beproeven. De eerste ervaringen van All About Phones met deze nieuwe Xperia zijn positief door dat het toestel erg snel en soepel aanvoelt.

Sony Ericsson Xperia X8

De Sony Ericsson Xperia X8 is een nieuwe mid-range telefoon van de producent. Sony Ericsson is in hoog tempo een belangrijke speler aan het worden op het Android gebied en deze nieuwe mid-range telefoon moet Android bij de producent nog betaalbaarder maken. De X8 is een toestel dat voorzien is van een lichte kromming op de rug, iets dat de producent de human curvature noemt en op alle Xperia’s en andere nieuwe telefoons terug te vinden is. Een andere overeenkomst is het zelfde en opvallende snelle Android-menu van de Xperia X10 mini’s die ook terug te vinden is op de X8. Zo zijn alle hoeken van het startscherm voorzien van een applicatie naar keuzen en zijn de menu’s opgebouwd uit verschillende overzichtelijke panelen. Een andere overeenkomst met de mini’s is dat de achterkant van het toestel vervangen kan worden door een cover met een ander kleurtje, iets dat vooral de vrouwen moet aantrekken.

De X8 is prima vormgegeven en is net een stuk kleiner dan de grote broer de X10. Het toestel heeft een normaal formaat zoals we dat van elk ander toestel gewend zijn en ligt hierdoor goed in de handen. Het scherm is mooi helder en de blauwe kleuren komen levendig over. Het toestel voelt iets meer plastic aan dan zijn grotere broers maar dit is niet hinderlijk te noemen en het geheel voelt stevig. Wat opvalt is dat Android 1.6 ook hier weer erg snel is net zoals dat het geval is bij de Xperia X10 mini’s. Je vliegt door het menu heen en alles is ook extra overzichtelijk opgebouwd en goed te bedienen met de vingers. De MediaScape-applicatie van Sony Ericsson ontbreekt op de X8 en is vooralsnog alleen voorbehouden aan de X10.

Al met al is de Xperia X8 een erg interessante Android-telefoon die zijn werk buitengewoon snel doet en als de prijs goed is meer dan het overwegen waard is voor mensen die graag een rijk gevulde Android-telefoon willen.

Sony Ericsson Xperia X8

 

Sony Ericsson Xperia X8

 

Sony Ericsson Xperia X8

 

Sony Ericsson Xperia X8

 

Sony Ericsson Xperia X8

 

Sony Ericsson Xperia X8

 

Sony Ericsson Xperia X8 vs. X10 vs. X10 mini

 

Sony Ericsson Xperia X8 vs. X10 vs. X10 mini

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters