Eerste ervaring met de Sony Ericsson Yendo en Cedar

Sony Ericsson heeft vandaag zowel haar Walkman- als haar GreenHeart-lijn uitgebreid. Dit gebeurde met de Yendo en de Cedar, waar wij alvast even mee mochten spelen, waarna we tot deze ervaringen kwamen.

Sony Ericsson Yendo

De nieuwe Walkman-aanwinst van Sony Ericsson is de Yendo, voor iedereen die AAP de afgelopen tijd een beetje in de gaten gehouden heeft misschien beter bekend als de TeaCake. Uiterlijk lijkt het toestel erg op de X10 Mini en ook innerlijk is dat het geval, maar het toestel is zeker anders. Het toestel is namelijk geen smartphone, maar een feature-phone en hij zal dan ook wat goedkoper worden dan de X10 Mini. In die interface is dit echter totaal niet te merken en die komt gewoon overeen met die van de Xperia X10 Mini, waarbij slechts wat details veranderd zijn. Het geheel draaide nog niet zo soepel als op de X10 Mini, maar het ging om een vroeg prototype en de werking van het toestel zal zeker nog sneller gemaakt worden.

De hardware van de Yendo zit lekker in elkaar en erg leuk zijn de vele beschikbare kleuren die je als achterkant op je Yendo kunt zetten, zoals we dat kennen van de X10 Mini maar ook bijvoorbeeld van de Samsung Corby. De hardware voelt redelijk goedkoop aan en het toestel zal dan ook niet te zwaar inhakken op je portemonnee. De bouwkwaliteit is echter wel goed en de covers zitten ook stevig vast op de achterkant van het toestel. Al met al ziet de Yendo er op het eerste gezicht uit als een leuke low-end-touchscreentelefoon, die het met een goede prijs wel eens heel goed kan gaan doen.

Sony Ericsson Yendo

 

Sony Ericsson Yendo

 

Sony Ericsson Yendo

 

Sony Ericsson Yendo

 

Sony Ericsson Yendo

 

Sony Ericsson Yendo kleuren

 

Sony Ericsson Cedar

Voor de GreenHeart-lijn had Sony Ericsson de Cedar op het programma staan. Dit is een soort goedkopere versie van de Elm en heeft een design dat er erg op lijkt. De human curvature doet ook hier goed zijn werk en het toestel houdt dan ook erg lekker vast, hoewel ook de Cedar niet erg premium aanvoelt. Ook hier is dat echter totaal geen probleem omdat het toestel niet zoveel zal kosten. Positief puntje is dat Sony Ericsson haar FastPort heeft vervangen door een MicroUSB-poort en een 3,5mm audio-ingang. Hiermee doen ook de goedkopere telefoons van de producent nu mee aan de universele standaarden en het is dus geen probleem om een standaard paar oortjes in je Cedar te steken.

Softwarematig heeft de Cedar net als de Elm en de Hazel widgets voor sociale netwerken en verder draait hij gewoon op het A2-platform van Sony Ericsson. Dat betekent dat je één van de gebruiksvriendelijkste ‘domme’ platforms voor je kiezen krijgt op de Cedar en in combinatie met de niet zo hoge prijs is de Cedar daarmee op het eerste gezicht een prima toestel.

Sony Ericsson Cedar

 

Sony Ericsson Cedar

 

Sony Ericsson Cedar

 

Sony Ericsson Cedar

 

Sony Ericsson Cedar

 

Sony Ericsson Cedar

 

Sony Ericsson Cedar

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters