Eerste ervaring met de Sony Smartband Talk

De Sony Smartband heeft er zojuist een grote broer bijgekregen in de vorm van de Smartband Talk. Zoals de naam doet vermoeden is dit niet alleen een fitnessbandje, maar kun je er ook tegen praten. In dit artikel delen we onze eerste ervaringen ermee.

“Je kunt de smartband eenvoudige spraakopdrachten geven en je kunt ermee bellen.”

Sony Smartband Talk hands-on

Dat praten werkt twee kanten op. Enerzijds kun je het apparaat eenvoudige spraakopdrachten geven en anderzijds kun je ook met het bandje bellen. Spraakopdrachten gaan niet veel verder dan ‘wat is mijn volgende afspraak’ of ‘hoe laat is het’, het bellen is wel helemaal functioneel. Of je ook echt tegen een bandje om je pols wil praten is de vraag, maar de mogelijkheid is er in ieder geval.

In essentie is de Smartband Talk echter nog steeds een fitnessbandje dat je bewegingen bijhoudt en bijvoorbeeld als stappenteller werkt. Het apparaatje kan gekoppeld worden met de LifeLog-app van Sony waarmee je al dit soort zaken kunt bijhouden om zo een overzicht van je dag te maken. Aangezien de Smartband Talk een display heeft, worden zaken als het aantal stappen dat je gezet hebt en natuurlijk de tijd ook direct op het apparaat weergegeven. Verder kun je apps toevoegen, waar je doorheen kunt bladeren via de powerknop. Je kunt negen apps op het apparaat zetten, waarbij je moet denken aan eenvoudige dingen zoals een muziekbediening, een weer-app en eenvoudige notificatie-applicaties.

Het scherm zelf is wel interessant: het is een gebogen e-ink display. Dat betekent dat het er niet echt als een scherm uitziet, maar meer als papier. Dat is opzich prettig en ook de langere levensduur die het met zich meebrengt is een goede extra. Het display gebruikt geen stroom als er eenmaal iets op het beeld staat en dus moet de Smartband Talk drie dagen mee kunnen. Een nadeel van het scherm is dat het niet aanraakgevoelig is en nogal wat tijd nodig heeft om te verversen. De bediening gaat dan ook vrij traag. Bedienen doe je met de drie knopjes op te zijkant en door tegen het apparaat aan te tikken, met die laatste actie kun je bijvoorbeeld berichtjes openen en je muziek pauzeren of starten.

Sony Smartband Talk hands-on 
Sony Smartband Talk hands-on 
Sony Smartband Talk hands-on 
Sony Smartband Talk hands-on 

“Voorlopig lijkt deze smartband vlees noch vis.”

Qua design is de Smartband Talk duidelijk een fitnessbandje en geen smartwatch. Voor de eerste categorie is hij echter wel een beetje aan de grote en lompe kant. Als je het apparaat als smartwatch ziet, dan is hij vrij slank en minimalistisch. De Smartband Talk is tot anderhalve meter diepte waterdicht en het rubberen bandje kun je eenvoudig vervangen voor een andere kleur.

De Smartband Talk houdt een beetje het midden tussen een fitnessbandje en een smartwatch, waardoor we niet echt weten wat we ermee moeten. Wellicht blijken de toevoegingen aan de fitnessband erg handig te zijn of wellicht blijkt de band precies functioneel genoeg voor een smartwatch waardoor hij lekker compact blijft. Maar voorlopig lijkt het een beetje vlees noch vis.

Sony Smartband Talk hands-on 
Sony Smartband Talk hands-on 
Sony Smartband Talk hands-on 

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters