Eerste ervaring met de Sony tablet P en tablet S

Sony heeft een paar maanden gelden zijn eerste tablets bekendgemaakt maar was er tot aan de IFA-beurs opvallend stil over. Inmiddels zijn beide beestjes benoemd, ze hebben een naam, en hebben zelfs al een prijskaartje gekregen. Tijdens de beurs hebben we met beide tablets alvast kunnen spelen.

Sony tablet P en tablet S

Sony heeft twee tablets op de wereld geholpen, de normale variant tablet S, en de tablet P die over twee schermen beschikt en een clamshell body heeft. Beide tablets zijn voorzien van Android 3.2 en een eigen interface. Deze interface is volgens Sony een noodzaak aangezien ze zich duidelijk willen onderscheiden van de concurrenten. Daarom hebben de tablets ook een eigen design gekregen die niet eerder gezien is in deze markt. De tablet P en S zullen beiden naar Nederland komen; de tablet S vanaf volgende maand, de tablet P pas tegen het eind van dit jaar.

De tablet S is een opvallende verschijning aangezien hij wat wegheeft van een boek. De tablet heeft een vouw aan de bovenkant zitten zodat hij in een hoek op tafel ligt en hij daardoor makkelijker te bedienen is. Aan de zijkanten van de verdikking vind je dan ook de nodige knopjes en ingangen voor headsets. De tablet beschikt niet over HDMI maar wel over DLNA om zo de convergentie op te zoeken samen met Sony’s TV’s en laptops.

De interface van de tablet ziet er gelikt uit. Sony heeft een paar eigen apps op de tablet gezet, zoals de Sony muziek- en video-applicaties. Deze laatste app zal pas volgend jaar in Nederland beschikbaar zijn, zo laat Sony aan All About Phones weten. De muziek-applicatie zal er wel meteen zijn en daarmee kun je muziek streamen naar de tablet. Daarnaast zijn de muziekspeler, videospeler en nog een aantal andere apps, waaronder het menu, aangepast naar Sony’s eigen design. Dit ziet er allemaal erg strak uit en de tablet werkt bovendien erg snel dankzij optimalisatie en Android 3.2.

Qua bouw zit de tablet slim in elkaar. Hoewel hij uit plastic opgetrokken is kun je hem gemakkelijk vasthouden doordat aan de achterkant een klein beetje reliëf is aangebracht waarop je vingers houvast hebben. Ook is de dikke rechterrand fijn tijdens het lezen in verticale stand. Het lijkt dan net of je een boek vasthoudt en hij past zo lekker in je handen.

Sony tablet S

 

Sony tablet S

 

Sony tablet S

 

Sony tablet S

 

Sony tablet S

 

Sony tablet S

 

Sony tablet P

Net als de tablet S is de tablet P een opvallende verschijning. Deze clamshell tablet van Sony heeft nagenoeg dezelfde specificatie en interface als de tablet S, maar heeft toch een paar kleine wijzigingen. Zo zal deze tablet alleen in een 3G-variant op de markt komen, inclusief wifi. Ook ligt de prijs van de tablet een stukje hoger dan die van zijn broertje.

Verder maakt de interface slim gebruik van de twee schermen die boven elkaar zitten. Zo krijg je bijvoorbeeld als je gaat typen op het onderste scherm het toetsenbord te zien en in het bovenste scherm de content. Ook opties en andere zaken worden verdeeld over de twee schermen op een goed doordachte manier. Daarnaast gaat het browsen over een website wel over beide schermen en als je scrollt, dan scrollt het geheel naar het tweede scherm weg. Dit alles ziet er erg gelikt uit en samen met de aangepaste menu’s, de eigen stijl en de prima specificaties zouden de tablets een regelrecht succes kunnen zijn.

Hierbij moet wel opgemerkt worden dat beide tablets wel een zeer uniek design hebben dat je moet aanspreken. Ook is de vraag of Honeycomb-tablets nu nog wel volwassen genoeg zijn om te concurren met Apple. Desondanks heeft Sony erg veel tijd gestoken in het bedenken en in het uitwerken van beide tablets en daar kun je alleen maar respect voor hebben.

Sony tablet P

 

Sony tablet P

 

Sony tablet P

 

Sony tablet P

 

Sony tablet P

 

Sony tablet P

 

Sony tablet P

 

Sony tablet P

 

Sony tablet P

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters