Eerste ervaring met de Sony Xperia E3

De Xperia E3 is een nieuwe smartphone van Sony die niet al teveel geld moet kosten. Qua specificaties en prijs staat hij net ‘onder’ de Xperia M2. Zijn design heeft wel wat weg van de Xperia Z3, het nieuwe vlaggenschip van Sony. Voor niet al teveel geld heb je met de E3 dus al een smartphone die toch een fraai uiterlijk heeft.

“Tijdens het halfuurtje dat we met ‘m gespeeld hebben, werkte de Sony Xperia E3 heel fijn”

Het uiterlijk van de Xperia Z3 is namelijk ten opzichte van de Xperia Z2 nogal verbeterd. De telefoon is minder hoekig, is slanker en heeft rondere zijkanten. En daar lijkt de E3 dus op. De telefoon ligt daarom heel prettig in de hand én heeft ook nog eens een redelijk ‘premium’ uiterlijk. Kanttekening: als de telefoon er verder niets van bakt heb je daar natuurlijk niets aan.

Dat scenario gaat alleen niet op voor de E3. De nieuwe instapsmartphone van Sony werkte tijdens het halfuurtje dat wij met ‘m hebben gespeeld heel fijn. Apps starten redelijk snel op, typen verloopt vlot en de telefoon is verder ook stabiel in zijn presteren.

De Sony Xperia E3 is een nieuwe midranger 
De Sony Xperia E3 is een nieuwe midranger 

“De Xperia E3 is gemaakt voor het spelen van games en Sony mikt dus op een jong publiek”

Hierbij moeten we natuurlijk wel onderstrepen dat een halfuurtje met een smartphone spelen natuurlijk veel te kort is om een conclusie te trekken. Op het eerste gezicht werkt de Sony Xperia E3 voor het geld dat hij moet gaan kosten, in ieder geval minder dan 200 euro, redelijk snel. Sony-telefoons kunnen echter na verloop van tijd wel langzamer worden. De eigen userinterface komt de snelheid van een telefoon in ieder geval nooit echt ten goede.

Voor een telefoon die sowieso minder dan tweehonderd euro gaat kosten heeft de E3 de specificaties die je van een telefoon mag verwachten. Hij is bijvoorbeeld uitgerust met de vierkernige Snapdragon 400-processor van Qualcomm die 1,2 GHz klokt. Meer specificaties ontbraken nog toen wij de Xperia E3 voor de eerste keer aan de tand voelden.

Ook de camera van de Xperia E3 voldoet aan de eisen die je van een telefoon uit dit segment mag verwachten. De camera is prima, maar geen speciale reden om juist deze telefoon te gaan kopen. De camera aan de voorkant maakt foto’s in de VGA-resolutie en is daarmee eigenlijk te verwaarlozen. Dit staat immers gelijk aan 0,3 megapixel. Aan de achterkant zit een fotocamera die kiekjes schiet in 5 megapixel. Deze presteert natuurlijk heel wat beter. Ook werkt de camera-app redelijk snel en heb je aardig wat instellingen die je vooraf kunt wijzigen om zo verschillende type foto’s goed te kunnen maken.

Volgens Sony is de Xperia E3 vooral gemaakt voor het spelen van games. De Japanse fabrikant mikt dus op een redelijk jong publiek. De E3 moet dus vooral een heel toegankelijke telefoon worden waarop je eenvoudig en comfortabel mee games kunt spelen. Sony denkt in ieder geval verder dan het leveren van wat redelijke specificaties om dat mogelijk te maken. De Xperia E3 ondersteunt namelijk ook lte. Je kunt dus een 4G-abonnement afsluiten en daarmee supersnel internetten met deze telefoon. Hiermee zal deze Sony een van de goedkoopste telefoons worden die 4G-internet ondersteunt. Dit sluit mooi aan op de ‘game experience’ die Sony met de Xperia E3 wil bieden. Niets is vervelender dan gamen terwijl je 3G-internet daar geen zin in heeft. Voor de doelgroep waar Sony op doelt dan.

“De Xperia E3 wordt een van de goedkoopste telefoons waarmee je 4G kun tinternetten”

Voor zijn prijs, in ieder geval onder de 200 euro, lijkt de Xperia E3 een prima telefoon te zijn. Hij is snel in zijn gebruik en biedt met lte-ondersteuning ook nog eens wat extra’s. Vraag blijft natuurlijk hoe groot het verval in de snelheid van de Sony is. Ook heeft hij een redelijk mooi design die gebaseerd is op dat van het nieuwe vlaggenschip, de Xperia Z3. Hij ziet er dus redelijk mooi uit, al is hij wel een stukje dikker dan het vlaggenschip. De smartphone komt waarschijnlijk begin oktober op de Nederlandse markt. Hopelijk zijn tegen die tijd alle specificaties van de Xperia E3 bekend.

De Sony Xperia E3 heeft 4G-internet 
De Sony Xperia E3 heeft 4G-internet 
De Sony Xperia E3 heeft 4G-internet 
De Sony Xperia E3 heeft 4G-internet 
De Sony Xperia E3 heeft 4G-internet 
De Sony Xperia E3 heeft 4G-internet 
De Sony Xperia E3 heeft 4G-internet 
De Sony Xperia E3 heeft 4G-internet 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters