Eerste ervaring met de Sony Xperia ion

Sony heeft, naar eigen zeggen op aanvraag van het retailkanaal, besloten om de Xperia ion naar Nederland te brengen. Het toestel is inmiddels in de Nederlandse shops verkrijgbaar. We zullen hem niet gaan reviewen, maar hierbij nog wel onze ervaringen.

Sony Xperia ion hands-on

Begin dit jaar werd de Xperia ion aangekondigd als Amerikaanse versie van de Xperia S. Het was dan ook niet de bedoeling dat het toestel in Nederland uitgebracht zou worden, hoewel Sony tijdens het MWC wel liet weten de Xperia ion buiten Amerika te gaan brengen. Inmiddels is bekend geworden dat hij ook naar Nederland zal komen en in de eerste shops is hij al beschikbaar. Tijdens het launch event van de Xperia T konden we even met de ion spelen in de wetenschap dat hij naar Nederland zal komen, dus nu alsnog onze eerste ervaringen ermee.

De Xperia ion heeft qua specs veel weg van de Xperia S, maar is wat groter. Het scherm is eenzelfde 720p 4,55″ scherm als de Xperia T en die ziet er goed uit. Hij behoort niet tot de beste schermen in de markt, maar is nog steeds wel heel goed.

De processor die in de ion zit is dezelfde als in de Xperia S en dat is meteen het grootste nadeel over de Xperia T. Hij is niet traag, maar loopt wel achter bij de Xperia T en high-end-telefoons van andere merken. Qua camera is de Xperia ion gelijkwaardig met de Xperia S, en ongeveer met de Xperia T.

Het grootste voordeel van de Xperia ion wat ons betreft, is het design. Het toestel heeft een mooie aluminium batterijklep en daar zijn we altijd erg van gecharmeerd. Het toestel ziet er niet zo stijlvol uit als de Xperia S, maar is nog steeds mooi strak en herkenbaar van Sony. Een prima ontwerp dus al met al.

We kunnen de Xperia ion op dit moment echter niet echt aanraden. Het toestel kost net iets minder dan de Xperia T en loopt op technisch gebied toch best wel achter. De voordelen ten opzichte van de Xperia S, het grotere scherm en de metalen body, zijn het prijsverschil van zo’n €60 niet waard wat ons betreft.

Sony Xperia ion hands-on

 

Sony Xperia ion hands-on

 

Sony Xperia ion hands-on

 

Sony Xperia ion hands-on

 

Sony Xperia ion hands-on

 

Sony Xperia ion hands-on

 

Sony Xperia ion hands-on

 

Sony Xperia ion hands-on

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters