Eerste ervaring met de Sony Xperia J

De Xperia J is een nieuw midrange-toestel van Sony dat het vooral moet hebben van zijn design en schermformaat. Voor zo’n €200 krijg je een telefoon met een 4″-scherm en een origineel design.

Sony Xperia J IFA

Daarmee is de Xperia J met zijn singlecore-processor wel net zo duur als de dualcore Xperia U, maar daarvoor krijg je wel een scherm dat een halve inch groter is en bovendien heeft de Xperia J meteen Android 4.0. Ook een MicroSD-kaartje ondersteunt de Xperia J gewoon.

Het design van de Xperia J is gebaseerd op het over het algemeen gewaardeerde design van de Xperia arc. Het toestel heeft dezelfde curve, alleen is iets strakker geworden. De telefoon is gemaakt van soft touch-plastic en dat voelt lekker aan. Ook het uiterlijk van het toestel wist ons te bekoren, en in die zaken loopt de Xperia J voor op zijn meeste prijsgenoten.

De prestaties van het toestel daarentegen lopen wat achter. Het toestel is uitgerust met een singlecore Snapdragon MSM7227A-processor en die behoort niet tot de top. De op 1GHz-geklokte processor laat het toestel wel snel draaien in het dagelijkse gebruik, maar als je zwaardere dingen op het toestel wilt doen dan krijgt hij het wat moeilijker.

Het scherm van de Xperia J is ook zeker niet slecht voor het segment waar hij invalt. Het gaat om een 4″-scherm met WVGA-resolutie en de Mobile Bravia Engine. Het scherm is scherp, heeft mooie kleuren en is helder. Alleen de inkijkhoek valt tegen, zoals meestal bij Sony. Daar zijn we dus zeker blij mee.

De Xperia J komt in Q4 van dit jaar op de markt en lijkt voor zijn segment een leuk toestel te zijn. Zeker als men besluit hem in een prepaidpakketje uit te brengen is het toestel wellicht in staat om veel harten voor zich te winnen.

Sony Xperia J vs Xperia T IFA

 

Sony Xperia J vs Xperia T IFA

 

Sony Xperia J vs Xperia T IFA

 

Sony Xperia J IFA

 

Sony Xperia J IFA

 

Sony Xperia J IFA

 

Sony Xperia J IFA

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters