Eerste ervaring met de Sony Xperia L

De Sony Xperia L zet de Arc-designlijn voort en wil vooral de fotograferende smartphonegebruiker voor zich winnen. De Xperia L werd afgelopen week aangekondigd en wij hadden de kans om hem even te bekijken.

Sony Xperia L handson

Helaas had Sony geen werkend prototype van de Xperia L te tonen, dus we kunnen het vooral over het design van de telefoon hebben. De Xperia L zit qua looks erg dicht bij de Xperia J die Sony eind vorig jaar op de markt zette, maar is iets logger. Dat is jammer, want het bekende Arc-design komt vooral goed uit de verf bij dunne toestellen zoals de originele Xperia Arc. Met 9,7 millimeter dikte zit de Xperia L net op het randje en dat doet toch een beetje afbreuk aan het ontwerp. Ook is het toestel wat aan de grote kant voor zijn 4,3″-scherm, hij is net wat groter dan de Xperia S en een stukje groter dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S II.

Ook leuk is het notificatie-lampje, dat we ook kennen van de Xperia J. Die zit net onder het scherm in de vorm van een wat breder balkje, zodat hij ook zijn steentje bijdraagt aan het design. Daarnaast kan dit lampje je notificaties lekker opvallend weergeven.

De bouwkwaliteit van de Xperia L lijkt prima te zijn, het toestel voelt lekker stevig aan en is met zijn soft touch-achterkant ook fijn in de hand te houden. De Xperia L komt in drie kleuren: zwart, wit en rood. Voor een telefoon van ongeveer €250, want dat gaat deze Xperia L kosten, is het al met al helemaal niet verkeerd. Overall zijn we dan ook zeker tevreden over het design van de Xperia L.

“Overall zijn we dan ook zeker tevreden over het design van de Xperia L.”

Sony Xperia L handson

Verder moet de Xperia L het dus vooral van zijn camera hebben, die we helaas niet hebben kunnen proberen. De telefoon heeft een 8-megapixelcamera met Exmor RS-sensor en HDR-modus, wat best uniek is in dit segment. Het toestel heeft ook gewoon weer een fysieke cameraknop en dat is een fijne toevoeging.

Intern zou de Xperia L het goed bij moeten houden: het is één van de eerste smartphones die een Qualcomm Snapdragon 400-chip bezit. Die chipset is uitgerust met twee Krait-kernen, in dit geval geklokt op 1GHz. Dat zou voor een goedkoop midrangemodel ruim voldoende moeten zijn om alles goed bij te houden. Ook Android Jelly Bean met Sony’s bekende interface is niet verkeerd. We hebben de interface en prestaties niet kunnen testen, maar gezien de specificaties hebben we er het volste vertrouwen in dat daar weinig mis mee is.

Het succes van de Xperia L zal vooral afhangen van zijn camera. Het toestel is redelijk standaard als midrangetelefoon, met de camera als speerpunt. Die moet echter wel goed weten te presteren om het toestel ook daadwerkelijk relevant te maken. Of dat zo is kunnen we hopelijk uitzoeken wanneer deze Xperia L rond de zomer op de markt komt.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Sony Xperia L handson 
Sony Xperia L handson 
Sony Xperia L handson 
Sony Xperia L handson 
Sony Xperia L handson 
Sony Xperia L handson 
Sony Xperia L handson 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Arno607 -

  Hallo,
  Dit toestel gaat binnenkort in de verkoop.
  Komt er van jullie nog een review?
  Ik ben van plan dit toestel te kopen zodra hij beschikbaar is.
  Of raden jullie iets anders aan tussen de 200 en 350 euro?

  1. Dominick -

   We zijn wel van plan een review te doen, maar moeten even kijken of we die in ons schema kunnen inplannen. Denk dat dit een goede keuze is in die prijsklasse 🙂

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters