Eerste ervaring met de Sony Xperia P

Net na de bekendmaking van de nieuwe NXT-serie door Sony hadden we even de gelegenheid om met de nieuwe Sony Xperia P te spelen. We hebben het nieuwe toestel naast ons reviewexemplaar van de Xperia S gelegd.

Sony Xperia P

De Sony Xperia P is een erg strakke smartphone die er gelikt uit ziet. De doorzichtige streep aan de onderkant is opnieuw een leuke eye-catcher en het toestel weet dan ook een leuke lach op ons gezicht te toveren. De telefoon is allereerst prima gebouwd; het gebruikte materiaal voelt degelijk aan en de feel is daarmee ook gelijk goed. De prestaties van het toestel zijn goed te noemen, al lijkt de Xperia S wel een tikkeltje sneller te zijn.

Wat het meest opvalt is het scherm van het toestel. De Xperia P beschikt over het nieuwe White Magic-display. Dit houdt simpelweg in dat er een extra witpixel tussen de drie standaardpixels is geplaatst waardoor het scherm helderder is dan bij de concurrenten. In de praktijk is dit verschil niet heel spannend. Het scherm is inderdaad erg helder, maar dat geldt voor veel andere moderne schermen net zo. Het scherm heeft een resolutie van 960×540 pixels en is gewoon lekker scherp en overall erg goed. De schermen van Sony kunnen zich tegenwoordig dankzij de Bravia Engine prima meten met de Amoled-schermen van Samsung.

De interface van de nieuwe Xperia P is ook netjes; veel komt overeen met de interface van de Xperia S en alles werkt veelal vloeiend en laat geen haperingen zien. We kunnen de Xperia P vooral omschrijven door te zeggen dat het een modieuze smartphone is met een goede bouw, erg mooi scherm en prima prestaties. Binnenkort zullen we ook een hands-on video publiceren van deze nieuwe Xperia-smartphone.

Sony Xperia P

 

Sony Xperia P

 

Sony Xperia P

 

Sony Xperia P

 

Sony Xperia P

 

Sony Xperia P

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters