Eerste ervaring met de Sony Xperia P

Net na de bekendmaking van de nieuwe NXT-serie door Sony hadden we even de gelegenheid om met de nieuwe Sony Xperia P te spelen. We hebben het nieuwe toestel naast ons reviewexemplaar van de Xperia S gelegd.

Sony Xperia P

De Sony Xperia P is een erg strakke smartphone die er gelikt uit ziet. De doorzichtige streep aan de onderkant is opnieuw een leuke eye-catcher en het toestel weet dan ook een leuke lach op ons gezicht te toveren. De telefoon is allereerst prima gebouwd; het gebruikte materiaal voelt degelijk aan en de feel is daarmee ook gelijk goed. De prestaties van het toestel zijn goed te noemen, al lijkt de Xperia S wel een tikkeltje sneller te zijn.

Wat het meest opvalt is het scherm van het toestel. De Xperia P beschikt over het nieuwe White Magic-display. Dit houdt simpelweg in dat er een extra witpixel tussen de drie standaardpixels is geplaatst waardoor het scherm helderder is dan bij de concurrenten. In de praktijk is dit verschil niet heel spannend. Het scherm is inderdaad erg helder, maar dat geldt voor veel andere moderne schermen net zo. Het scherm heeft een resolutie van 960×540 pixels en is gewoon lekker scherp en overall erg goed. De schermen van Sony kunnen zich tegenwoordig dankzij de Bravia Engine prima meten met de Amoled-schermen van Samsung.

De interface van de nieuwe Xperia P is ook netjes; veel komt overeen met de interface van de Xperia S en alles werkt veelal vloeiend en laat geen haperingen zien. We kunnen de Xperia P vooral omschrijven door te zeggen dat het een modieuze smartphone is met een goede bouw, erg mooi scherm en prima prestaties. Binnenkort zullen we ook een hands-on video publiceren van deze nieuwe Xperia-smartphone.

Sony Xperia P

 

Sony Xperia P

 

Sony Xperia P

 

Sony Xperia P

 

Sony Xperia P

 

Sony Xperia P

 

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters