Eerste ervaring met de Sony Xperia S

De nieuwe Sony Xperia S ligt vanaf 3 maart in de winkels in Nederland. Sony heeft de Nederlandse pers al de gelegenheid gegeven om met het toestel te spelen en mee naar huis te nemen voor een uitgebreide review.

Sony Xperia S hands-on

De Xperia S van Sony werd begin januari van dit jaar aangekondigd. Slechts 8 weken na de aankondiging kan de gehele wereld van het nieuwe toestel genieten en vanaf 3 maart zal de Xperia S dan ook de verkoop in gaan in Nederland. De Sony Xperia S is niet alleen de eerste smartphone van Sony onder haar eigen merknaam, maar ook gelijk de eerste dualcore-smartphone van de producent en de eerste smartphone met een 720p HD-scherm.

Het scherm van de Xperia S meet 4.3-inch en dat tezamen met de hoge resolutie zorgt voor een bijzonder scherp en prettig beeld. Sony heeft daarnaast haar Mobile Bravia Engine naar het toestel gebracht en ook de Exmor R-technologie in de camera is weer terug te vinden in dit nieuwe paradepaardje. De telefoon zal in het wit en in het zwart verkrijgbaar zijn voor een prijs van 499 euro.

Het eerste wat ons opviel toen we de Xperia S in onze handen kregen is het nieuwe design. Sony Ericsson stond er al om bekend dat het eigenwijs was in haar designs en die om de zo veel jaar opnieuw wist uit te vinden. De laatste design-update dateert uit 2010 met Xperia X10 die als nieuwe design-taal de Human Curvature mee kreeg. Deze ronding over de achterkant van het toestel is ook nog op de nieuwe Xperia S terug te vinden. De ronding is alleen een stuk minder aanwezig. Voor haar 2012 line-up lijkt Sony gekozen te hebben voor een rechthoekig design met een doorzichtige rand onder het toestel als belangrijkste kenmerk. Deze streep wordt verlicht zodra het toestel in gebruik wordt genomen en daarnaast is ook de antenne van de telefoon in de strip verwerkt.

De telefoon zelf ligt bijzonder lekker in de hand, ondanks zijn grote formaat. De telefoon is redelijk langwerpig maar dat wordt eigenlijk teniet gedaan door zijn design. Bij de zwarte variant loopt het scherm naadloos over in de rest van de body. Het scherm is een lust om naar te kijken en kleuren worden erg goed weergegeven. De Mobile Bravia Engine kan zich goed meten met Amoled, behalve dat de contrasten natuurlijk iets minder hoog zijn. Sony laat weten dat er geen luchtlaag meer tussen het scherm en de bovenste beschermingslaag van het scherm zit. Dit zou reflectie moeten voorkomen.

De snelheid van de Xperia S is eveneens bijzonder goed. In de benchmark van Quadrant, net geoptimaliseerd voor dualcores, haalt het toestel rond de 3100 punten. Deze score is goed, maar niet bijzonder hoog. Tijdens het gebruik van de telefoon merk je niets van vertragingen, trage menu’s of applicaties die niet snel opstarten of installeren. Daarmee zet Sony de trend die is ingezet met de Arc S goed door, ook dat toestel had ondanks zijn singlecore SoC weinig last van vertragingen.

Al met al is de Sony Xperia S een bijzonder goede telefoon met meer dan prima prestaties. Qua prijs en specificaties kan hij momenteel goed de concurrentie aan met de high-end smartphones van andere producenten. Tevens is het scherm bijzonder prettig en heeft het een hoge resolutie waar mening concurrent nog een puntje aan kan zuigen. Binnenkort zullen we onze uitgebreide review publiceren.

Sony Xperia S hands-on

 

Sony Xperia S hands-on

 

Sony Xperia S hands-on

 

Sony Xperia S hands-on

 

Sony Xperia S hands-on

 

Sony Xperia S hands-on

 

Sony Xperia S hands-on

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters