Eerste ervaring met de Sony Xperia T

Sony heeft tijdens deze IFA beurs de Xperia T bekend gemaakt, een nieuw vlaggenschip voor de fabrikant. De Xperia T is uitgerust met een 13-megapixelcamera en nieuwe Snapdragon S4-processor.

Het design van de Xperia T differentieert hem meteen al van zijn voorganger, de Xperia S. De Xperia T is nog steeds strak, maar heeft geen knoppen meer aan de voorkant, een groter schermoppervlak en een gebogen achterkant. Die achterkant lijkt op wat we van de Xperia arc kennen, maar is van soft touch plastic en voelt daarmee een stuk prettiger aan in de hand. Wel doet het toestel een beetje dik aan. Dat is echter vooral een gevoel: met een dikte tussen de 9,5 en 10,5 millimeter is de Xperia T best netjes qua formaat. Het toestel voelt stevig aan en ligt redelijk goed in de hand.

Het scherm is één van de functies waar de telefoon door Sony om geprezen wordt. Het gaat om een 4,55″ HD-scherm met Sony’s bekende Mobile Bravia Engine. Het scherm is haarscherp en de kleurweergave is erg mooi. Alleen de inkijkhoek van het scherm valt wat tegen.

De prestaties lijken op het eerste gezicht erg goed te zijn, al moet daarbij wel aangetekend worden dat de software nog niet af was op het model waarmee wij hebben gespeeld. De telefoon beschikt over een 13-megapixelcamera die erg snel wist op te starten, en ook in het menu wist de snelle Qualcomm S4-processor moeiteloos zijn werk te doen. Animaties voelden vloeiend aan, het afspelen van video’s ging eveneens prima en het beetje browsen dat we op de telefoon gedaan hadden zag er ook goed uit.

De camera zelf lijkt prima beelden te maken. Sony liet wel weten dat deze ook nog aangescherpt werd in een nieuwe software release voor het toestel, maar desondanks zagen de foto’s er scherp uit en ook de video’s waren goed van kleur en helderheid. Daarnaast wisten we weinig tot geen ruis te spotten op het geschoten materiaal.

De Xperia T komt geleverd met Android 4.0 en Sony heeft hierin een paar opvallende wijzigingen doorgevoerd. Allereerst is er wat meer te zien van de Android-interface zelf, in plaats van alleen de Sony UI. Ook waren er nieuwe widgets te zien en voor het eerst had Sony ook shortcuts toegevoegd aan het dropdownmenu in Android. Al met al waren het handige wijzigingen waaraan gebruikers best aan zullen hebben.

Al met al kunnen we voorlopig concluderen dat de nieuwe Xperia T een goede smartphone is die rap in gebruik heeft, een goede camera kent en een prima bouw van Sony heeft mee gekregen. Hoe de prestaties in het dagelijks gebruik zullen uitpakken is nog even afwachten, maar op het eerste oog lijkt de smartphone prima met haar quadcore-concurrenten mee te kunnen komen.

Xperia T camerasample IFA

 

Xperia T camerasample IFA

 

Sony Xperia T hands-on

 

Sony Xperia T hands-on

 

Sony Xperia T hands-on

 

Sony Xperia T hands-on

 

Sony Xperia T hands-on

 

Sony Xperia T hands-on

 

Sony Xperia T hands-on

 

Sony Xperia T hands-on

 

Sony Xperia T hands-on

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters