Eerste ervaring met de Sony Xperia T2 Ultra

De Sony Xperia T2 Ultra werd halverwege januari opeens aangekondigd als een goedkope phablet van Sony. We kregen de kans om de smartphone te ontmoeten op het Mobile World congress en in dit artikel tekenen we onze eerste ervaringen op.

Sony Xperia T2 Ultra hands-on

De phablet-categorie wordt steeds populairder en meer en meer fabrikanten beginnen daar handig op in te spelen. Sony begon zijn phablet-avontuur nogal wild met de gigantische Xperia Z Ultra, nog steeds de beste smartphone-tablet-hybride van Sony. Daaronder lanceerde de fabrikant de Xperia T2 Ultra, die binnenkort op de markt moet komen. Het toestel is een stuk minder onorthodox met zijn 6″-scherm en redelijk standaard specificaties. Het toestel heeft een 720p-display, Snapdragon 400-processor, 13-megapixelcamera en Android 4.3 Jelly Bean. De smartphone is in tegenstelling tot de Xperia Z-serie niet waterdicht.

Het ontwerp van de Xperia T2 Ultra is ondanks dat wel van de Z-serie afgeleid, hoewel achterkant richting de zijkanten iets afloopt en nu van plastic is. Dat plastic vormt een probleem, aangezien het nogal snel lijkt te krassen. Het heeft een glasachtige uitstraling en de kans is groot dat dit plastic min of meer overeenkomt met het plastic dat gebruikt is in de achterkant van de Xperia Z1 Compact, die ook bijzonder snel krast. Los daarvan is de Xperia T2 Ultra een fraai vormgegeven toestel dat met zijn 7,7 millimeter lekker dun is.

Het scherm van de Xperia T2 Ultra heeft dus een diagonaal van 6 inch en een resolutie van 720×1280 pixels, waardoor het met 245ppi niet bepaald scherp is. Geen groot probleem, maar wel een puntje waarop het toestel wat achterloopt op sommige concurrenten. De T2 Ultra is wel voorzien van een IPS-display dat redelijk mooie kleuren weergeeft.

Sony Xperia T2 Ultra hands-on 
Sony Xperia T2 Ultra hands-on 
Sony Xperia T2 Ultra hands-on 

De interface van de Xperia T2 Ultra is bekend: dat is dezelfde interface als Sony in de Xperia Z Ultra gebruikt. Daarin zijn wat handige foefjes meegenomen om op het grote scherm in te spelen, zoals de mogelijkheid om het toetsenbord te verkleinen en de mogelijkheid om meerdere kleine apps als pop-up weer te geven. Als je twee keer op de homeknop drukt dan verschijnen de snelkoppelingen uit het notificatiecentrum onder in beeld, waardoor je er makkelijk bij kunt. De smartphone draait op Android 4.3 en zit daarmee in de middenmoot van de smartphonemarkt. De processor, een quadcoreprocessor op 1,4GHz uit de Snapdragon 400-serie, lijkt goed zijn mannetje te staan op het eerste gezicht.

De camera van de Xperia T2 Ultra is een 13-megapixelexemplaar met heel wat instellingsmogelijkheden. De camera kan 1080p-filmpjes schieten en doet dat desgewenst ook in HDR-modus. De frontcamera heeft een resolutie van 1,1 megapixel.

Qua netwerken ondersteunt de Xperia T2 Ultra niet alleen GSM en HSDPA, maar ook LTE. Daarmee kun je dus overal onderweg snel internetten. Zoals we dat van Sony mogen verwachten ondersteunt de smartphone ook NFC.

De Xperia T2 Ultra lijkt op het eerste gezicht een degelijke smartphone met alle functies die je in dit segment mag verwachten. Het ontwerp is wellicht een onderscheidingspunt van Sony, maar verder hebben we nog niet ontdekt wat de Xperia T2 Ultra echt onderscheidt van zijn concurrenten. Het zal dus grotendeels van de prijs afhangen of de smartphone een goede keuze zal zijn zodra hij in de winkels ligt.

Sony Xperia T2 Ultra hands-on 
Sony Xperia T2 Ultra hands-on 
Sony Xperia T2 Ultra hands-on 
Sony Xperia T2 Ultra hands-on 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters