Eerste ervaring met de Sony Xperia Tablet S

Sony probeert het met de vreemd genaamde Xperia Tablet S nog een keertje in de tabletmarkt. Het idee achter de tablet is hetzelfde als dat achter de Tablet S, maar de uitwerking is een stuk beter.

Sony Xperia Tablet S IFA

De avonturen van Sony op de tabletmarkt zijn tot nu toe niet erg succesvol geweest. De eerste tablet van de fabrikant, de Tablet S, was vooral plastic fantastic en heeft maar weinig consumenten voor zich gewonnen. Ook de apart uitgevoerde Tablet P was niet het meest succesvolle product. Dit jaar op de IFA kondigde Sony een nieuwe tablet aan: de Xperia Tablet S. Duidelijk de opvolger van de Tablet S dus.

De Xperia Tablet S is uitgerust met hetzelfde boek-achtige design als de Tablet S, maar een stuk minimalistischer. Nog belangrijker is echter van welk materiaal de tablet gemaakt is. Waar de Tablet S nog plastic fantastic was, is de Xperia Tablet S een mooi aluminium apparaat dat ook nog eens spatwaterdicht is. Vooral de aluminium bouw helpt de tablet erg en zorgt ervoor dat hij nu aanvoelt als een premium apparaat.

De specificaties van de Tablet S zijn misschien niet de beste. Vooral het 9,4″ TFT-scherm met een resolutie van 1280×800 pixels spreekt niet tot de verbeelding. Maar in de praktijk valt dat heel erg mee. Het scherm is zeker niet zo scherp als zijn 1080p tegenspelers, maar de scherpte is nog steeds wel aardig en de kleuren zijn erg mooi.

Verder heeft de Xperia Tablet S een nVidia Tegra 3-processor, waarmee hij wel direct kan concurreren met de andere toptablets op Android in de markt. De prestaties van het apparaat zijn zowel op papier als in de praktijk niet verkeerd. De interface is enigszins aangepast, maar lijkt nog erg op de standaard Android ICS tabletinterface.

De Xperia Tablet S heeft een 8-megapixelcamera. Los van dat we daar nog weinig uitspraak over kunnen doen verder, is het wat ons betreft een beetje overkill om een dergelijke camera in een tablet te stoppen. Wel noemenswaardig is het feit dat de Xperia Tablet S ondersteund zal gaan worden door legio accessoires. Zo is er een dock, een apart toetsenbord en een standaard waarin je de tablet makkelijk kunt draaien.

Op het eerste gezicht is de Xperia Tablet S van Sony één van de leukere Androidtablets op de markt en heeft het apparaat zeker meer potentie dan de eerdere Tablet S.

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters