Eerste ervaring met de Sony Xperia Tablet S

Sony probeert het met de vreemd genaamde Xperia Tablet S nog een keertje in de tabletmarkt. Het idee achter de tablet is hetzelfde als dat achter de Tablet S, maar de uitwerking is een stuk beter.

Sony Xperia Tablet S IFA

De avonturen van Sony op de tabletmarkt zijn tot nu toe niet erg succesvol geweest. De eerste tablet van de fabrikant, de Tablet S, was vooral plastic fantastic en heeft maar weinig consumenten voor zich gewonnen. Ook de apart uitgevoerde Tablet P was niet het meest succesvolle product. Dit jaar op de IFA kondigde Sony een nieuwe tablet aan: de Xperia Tablet S. Duidelijk de opvolger van de Tablet S dus.

De Xperia Tablet S is uitgerust met hetzelfde boek-achtige design als de Tablet S, maar een stuk minimalistischer. Nog belangrijker is echter van welk materiaal de tablet gemaakt is. Waar de Tablet S nog plastic fantastic was, is de Xperia Tablet S een mooi aluminium apparaat dat ook nog eens spatwaterdicht is. Vooral de aluminium bouw helpt de tablet erg en zorgt ervoor dat hij nu aanvoelt als een premium apparaat.

De specificaties van de Tablet S zijn misschien niet de beste. Vooral het 9,4″ TFT-scherm met een resolutie van 1280×800 pixels spreekt niet tot de verbeelding. Maar in de praktijk valt dat heel erg mee. Het scherm is zeker niet zo scherp als zijn 1080p tegenspelers, maar de scherpte is nog steeds wel aardig en de kleuren zijn erg mooi.

Verder heeft de Xperia Tablet S een nVidia Tegra 3-processor, waarmee hij wel direct kan concurreren met de andere toptablets op Android in de markt. De prestaties van het apparaat zijn zowel op papier als in de praktijk niet verkeerd. De interface is enigszins aangepast, maar lijkt nog erg op de standaard Android ICS tabletinterface.

De Xperia Tablet S heeft een 8-megapixelcamera. Los van dat we daar nog weinig uitspraak over kunnen doen verder, is het wat ons betreft een beetje overkill om een dergelijke camera in een tablet te stoppen. Wel noemenswaardig is het feit dat de Xperia Tablet S ondersteund zal gaan worden door legio accessoires. Zo is er een dock, een apart toetsenbord en een standaard waarin je de tablet makkelijk kunt draaien.

Op het eerste gezicht is de Xperia Tablet S van Sony één van de leukere Androidtablets op de markt en heeft het apparaat zeker meer potentie dan de eerdere Tablet S.

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Sony Xperia Tablet S IFA

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters