Eerste ervaring met de Sony Xperia Tablet Z

Sony heeft net de Xperia Tablet Z aangekondigd voor de Europese en Amerikaanse markt. De tablet beschikt over een Full HD scherm en is ook nog een keer waterdicht en wij konden alvast mee spelen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Sony wist begin dit jaar tijdens de CES haar nieuwe tablet al aan te kondigen, maar tijdens het MWC liet de fabrikant ook officieel los wanneer de tablet naar de rest van de wereld zal gaan komen. Gelukkig konden wij alvast met de nieuwe tablet van Sony spelen kort na de introductie van het apparaat. De Xperia Tablet Z ziet er al erg strak uit op foto’s, maar in het echt is hij nog een stukje strakker vormgegeven dan de persfoto’s doen vermoeden. De tablet is aan de voorkant helemaal van glas en aan de achterkant is hij van magnesium opgetrokken. De tablet is daarnaast opvallend dun; dunner dan de Xperia Z-smartphone en dunner dan zijn andere tablet rivalen. Dit voelt erg fijn in de handen aan en de omlijsting van de tablet ziet er ook nog eens een keer erg goed uit aangezien deze 1 op 1 over genomen is van de Xperia Z.

De tablet zelf heeft erg goede specificaties mee gekregen. Nagenoeg alle specificaties van de Xperia Z zijn overgenomen waardoor er een 10.1″ Full HD scherm in het apparaat te vinden is, een quadcore S4 pro-processor van Qualcomm en 2GB aan ram. De tablet moet 499 euro gaan kosten bij zijn release en daarmee gaat hij de directe concurrentie aan met de Apple iPad. Dat is gewaagd maar de Xperia Tablet Z is een opvallend mooie verschijning. De bouw is bijzonder goed en hij is lekker dun. Ook is hij waterdicht, iets dat in een gezins situatie uiteraard erg handig is.

De prestaties van de tablet zijn goed te noemen, al was het lastig om hier een goed beeld van te krijgen aangezien op ons exemplaar testsoftware nog stond. Hier zaten nog een paar bugs in, maar Sony heeft meer dan genoeg tijd om deze eruit te halen voordat hij in de lente in de winkels komt te liggen. De tablet voelde desondanks snappy aan en apps en schermen werden snel tevoorschijn getoverd door het apparaat. Ook de 8-megapixelcamera zag er erg goed uit, vooral op het Full HD-scherm. De foto’s zijn waren ook niet verkeerd te noemen waardoor het misschien wel de beste cameratablet wordt.

Het enige minpuntje dat ons opviel tijdens onze hands-on was dat de randjes wat scherp leken. Misschien dat Sony dit in het productiemodel nog zal gaan aanpassen, maar desondanks is dat geen reden voor ons om de tablet links te laten liggen. De Xperia Tablet Z heeft ons verrast qua design en prestaties en samen met de Xperia Z lijkt Sony een topteam in handen te hebben.

Sony Xperia Tablet Z hands-on 
Sony Xperia Tablet Z hands-on 
Sony Xperia Tablet Z hands-on 
Sony Xperia Tablet Z hands-on 
Sony Xperia Tablet Z hands-on 
Sony Xperia Tablet Z hands-on 
Sony Xperia Tablet Z hands-on 
Sony Xperia Tablet Z hands-on 
Sony Xperia Tablet Z hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

Android O

Poll: op welke versie van Android draait jouw smartphone? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters