Eerste ervaring met de Sony Xperia U

De Sony Xperia U is het nieuwste mid-range toestel van Sony in de Xperia lijn met een 5-megapixelcamera, een dualcore 1GHz-processor en een 3.5-inch touchscreen. Na de persconferentie hadden we de mogelijkheid om met het toestel te spelen en onze eerste ervaringen met de buitenwereld te delen.

Sony Xperia U

Eerder vandaag publiceerde we al een video hands-on van de nieuwe Xperia U. Het nieuwe mid-range toestel van Sony is uitgerust met een 1Ghz dual-core processor van ST Ericsson en 512MB RAM om het toestel van de nodige power te voorzien. Alle menu bewegingen lopen soepel en applicaties starten snel op.

Het scherm van de U is relatief klein met zijn 3,5-inch touchscreen vergeleken met de vele Android toestellen die de afgelopen maanden zijn uitgekomen. Het scherm ziet er goed uit, maar is niet zo mooi als bij de nieuwe Xperia P. Vooral de kleurdiepte is iets minder. Voor een mid-range toestel is het niet onlogisch dat er niet het beste scherm in zit. De U is wel uitgerust met een hoog resolutie scherm van 480×854 pixels waardoor alles er haarscherp uitziet.

De U is niet uitgerust met een NFC chip wat wel het geval is bij de Xperia S en de Xperia P. Daarentegen is de doorzichtige balk onderaan het toestel uitgerust met variabele led verlichting. Het is mogelijk de kleur aan te passen, maar de kleur van de doorzichtige strip past zich bij het bekijken van foto’s ook automatisch aan naar de dominante kleur van de foto. Wat ons betreft een erg leuke feature die zeker de aandacht zal trekken.

Het kapje onder de doorzichtige balk is in tegenstelling tot de Xperia P en S vervangbaar door andere kleuren. Zo hebben we een gele, zwarte, witte en roze kapje gezien. Het verwisselen gaat wat zwaar, maar dat is misschien maar goed ook om te voorkomen dat de kapjes ineens los schieten.

Sony Xperia U

De U heeft een 5 megapixel camera en bevat vrijwel alle technieken die ook in de 2011 toestellen van Sony Ericsson zaten. Om een oordeel te kunnen geven over de camera kwaliteit moeten we nog wachten totdat we een definitief test exemplaar ontvangen.

De verwachting is dat het toestel halverwege mei op de markt komt. In eerste instantie is het toestel uitgerust met Android Gingerbread 2.3.7. Later in juni zal een update volgen naar Android Ice Cream Sandwich. De U heeft een adviesprijs van 259 euro en is wat ons betreft een leuk mid-range toestel, met enkele leuke unieke design features.

Sony Xperia U

 

Sony Xperia U

 

Sony Xperia U

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bas_v -

    Vertel dan Bart;). Qua specs zijn ze gelijkwaardig, uiterlijk is een smaak ding maar ik vind ze beide mooi. Ik weet alleen niet hoe het met de prijs van de one v zit, de xperia vind ik wel scherp geprijsd.

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters