Eerste ervaring met de Sony Xperia V

De Sony Xperia V is samen met de Xperia T en Xperia J op de IFA gelanceerd, maar het duurt nog even voordat de telefoon op de markt komt. In 2013 kunnen we meer zien van deze waterdichte LTE-smartphone, maar hebben er nu alvast mee gespeeld.

Sony Xperia V IFA

De smartphone is gebaseerd op de Xperia T, maar is wat kleiner en bovendien waterdicht. Dat laatste is niet te zien aan het design: de smartphone ziet eruit als een ‘normale’ smartphone. Hij is ongeveer een centimeter dik, heeft net als de Xperia T en J een lichte curve in de achterkant en voelt goed in de hand. De bouwkwaliteit van dit toestel is kortom prima.

Iets anders dat prima is, zijn de specs van de telefoon. De presaties liggen op een niveau dat misschien nog wel wat hoger ligt dan de huidige top van de markt, zo wijzen benchmarks uit. Dat heeft ongetwijfeld te maken met goede softwareoptimalisatie van Sony, het toestel loopt namelijk op de Qualcomm Snapdragon S4-processor die inmiddels niet heel speciaal meer is. In de praktijk werkt de telefoon erg vlot en hebben we niets op de presaties aan te merken.

Het display is een 4,3”-scherm dat met een resolutie van 720p een erg grote pixeldichtheid heeft. Dat maakt het scherm erg mooi en zorgt ervoor dat het zich kan meten met de Xperia S en ook met veel andere high-end-smartphones. De kleuren zijn mooi en de helderheid ligt hoog, alleen de inkijkhoek is zoals altijd bij Sony wat minder.

De camera is een andere highlight van de smartphone, met een resolutie van maarliefst 13 megapixels. De foto’s die we van de Xperia T, die uitgerust is met dezelfde camera, gezien hebben zien er niet slecht uit maar zijn ook niet geweldig voorlopig. Dat kan natuurlijk met softwareoptimalisatie te maken hebben, waar Sony in ieder geval bij de Xperia V nog genoeg tijd voor heeft.

Tot slot is de connectiviteit van het toestel interessant: naast de conventionele netwerken ondersteunt de Xperia V ook LTE. Dat wil zeggen dat je zodra KPN haar 4G-netwerk in de lucht heeft in Nederland in ieder geval van Sony een toestel kunt verwachten dat dat ondersteunt en daarmee razendsnel kan internetten. Vanwege het gebrek aan zo’n verbinding hebben we daar overigens weinig mee kunnen testen.

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters