Eerste ervaring met de Sony Xperia V

De Sony Xperia V is samen met de Xperia T en Xperia J op de IFA gelanceerd, maar het duurt nog even voordat de telefoon op de markt komt. In 2013 kunnen we meer zien van deze waterdichte LTE-smartphone, maar hebben er nu alvast mee gespeeld.

Sony Xperia V IFA

De smartphone is gebaseerd op de Xperia T, maar is wat kleiner en bovendien waterdicht. Dat laatste is niet te zien aan het design: de smartphone ziet eruit als een ‘normale’ smartphone. Hij is ongeveer een centimeter dik, heeft net als de Xperia T en J een lichte curve in de achterkant en voelt goed in de hand. De bouwkwaliteit van dit toestel is kortom prima.

Iets anders dat prima is, zijn de specs van de telefoon. De presaties liggen op een niveau dat misschien nog wel wat hoger ligt dan de huidige top van de markt, zo wijzen benchmarks uit. Dat heeft ongetwijfeld te maken met goede softwareoptimalisatie van Sony, het toestel loopt namelijk op de Qualcomm Snapdragon S4-processor die inmiddels niet heel speciaal meer is. In de praktijk werkt de telefoon erg vlot en hebben we niets op de presaties aan te merken.

Het display is een 4,3”-scherm dat met een resolutie van 720p een erg grote pixeldichtheid heeft. Dat maakt het scherm erg mooi en zorgt ervoor dat het zich kan meten met de Xperia S en ook met veel andere high-end-smartphones. De kleuren zijn mooi en de helderheid ligt hoog, alleen de inkijkhoek is zoals altijd bij Sony wat minder.

De camera is een andere highlight van de smartphone, met een resolutie van maarliefst 13 megapixels. De foto’s die we van de Xperia T, die uitgerust is met dezelfde camera, gezien hebben zien er niet slecht uit maar zijn ook niet geweldig voorlopig. Dat kan natuurlijk met softwareoptimalisatie te maken hebben, waar Sony in ieder geval bij de Xperia V nog genoeg tijd voor heeft.

Tot slot is de connectiviteit van het toestel interessant: naast de conventionele netwerken ondersteunt de Xperia V ook LTE. Dat wil zeggen dat je zodra KPN haar 4G-netwerk in de lucht heeft in Nederland in ieder geval van Sony een toestel kunt verwachten dat dat ondersteunt en daarmee razendsnel kan internetten. Vanwege het gebrek aan zo’n verbinding hebben we daar overigens weinig mee kunnen testen.

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Sony Xperia V IFA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters