Eerste ervaring met de witte Nokia N9

Nokia zal binnenkort in geselecteerde landen ook met een witte variant van de N9 op de markt gaan komen. De Nokia N9 white zal niet naar Nederland gaan komen.

Nokia N9 white

De hardware, en dan met name de bouw, van de Nokia N9 is simpelweg uniek, zo bleek al eerder uit onze preview en review van het toestel.. De hardware van de N9 heeft veel weg van de N8-00, maar is stevig geëvolueerd en opnieuw uitgewerkt. Dit heeft als positief gevolg dat het toestel dunner is, maar misschien nog veel belangrijker, voor het eerst echt uit een enkel stuk polycarbonaat is opgebouwd. Dit is de eerste telefoon waarbij we geen klepjes of zelfs naden kunnen bespeuren die twee aan elkaar gelijmde delen van polycarbonaat moeten prijsgeven. Het lijkt erop dat Nokia een enkel stuk polycarbonaat heeft uitgefreesd en vervolgens via de opening van het scherm alle electronica erin heeft gezet met als laatste onderdeel het Clear Black display om alles naadloos af te sluiten. Hierdoor voelt het toestel niet alleen erg solide aan en is het erg prettig om het in de handen te houden, maar heeft het ook een look waar menig concurrent met zijn ‘unibody-design’ nog wat van kan leren.

De witte variant van de N9 is erg glad en voelt wat meer plastic aan, ondanks dat het toestel van het zelfde materiaal gemaakt is. Doordat de telefoon wat glad is kun je hem minder stevig in de handen vast houden. De kleur wit is op zich zelf erg mooi en ziet er strak uit. Qua afwerking is het toestel identiek aan de andere drie kleuren; te weten zwart, rood en blauw. De witte kleur ziet er mooi uit en is diep en diep wit te noemen.

Een ander opvallend onderdeel van het toestel is het Clear Black display. Deze heeft een erg indrukwekkende diep zwarte kleur die het weergeeft in het beeld en ook alle gekleurde icoontjes en wallpapers spatten van het scherm af. Het scherm heeft een hele kleine bolling mee gekregen om zo het ‘ronde’ gelaat van de telefoon te benadrukken. Het scherm lijkt echt onderdeel van de telefoon en gaat helemaal op in de zwarte kleur van de body. Ook het klokje in standby is een klein detail, details waar het toestel vol van zit, die de telefoon aantrekkelijk en uniek maakt.

Nokia N9 white

 

Nokia N9 white

 

Nokia N9 white

 

Nokia N9 white

 

Nokia N9 white

 

Nokia N9 white

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters