Eerste ervaring met de Xperia ray en Xperia active

De Sony Ericsson Xperia ray en Xperia active zijn twee nieuwe smartphones van de producent die op Android draaien. All About Phones mocht met deze nieuwe aanwinsten alvast spelen en haar bevindingen melden.

De Sony Ericsson Xperia ray is een nieuwe Android telg van de fabrikant die ons erg wist te bekoren. De telefoon is namelijk voor een gedeelte opgetrokken uit aluminium en dat voelt erg prettig in de handen. De telefoon was stevig, goed afgewerkt en heeft geen breekbare elementen mee gekregen die uitsteken. Het scherm van het toestel is smal te noemen, maar daardoor is de smartphone wel weer handzaam. Ook de resolutie van het scherm is goed te noemen en dankzij de Bravia-engine die erachter draait zijn ook de kleuren netjes en natuurgetrouw.

De telefoon was verder qua interface en snelheid gelijk aan de Sony Ericsson Xperia arc en dat misstaat de kleinere ray uiteraard niet. Het scherm reageert snel en applicaties openen eveneens op hoge snelheid. Het verschil met dualcore-telefoons is klein en dat heeft waarschijnlijk veel te maken met de Android-schil van Sony Ericsson die niet overheersend is en ingetogen opgebouwd is. Dit is niet alleen erg prettig voor het oog; maar ook voor de prestaties van het toestel. De knoppen onder het scherm zijn goed in gebruik, ondanks dat er twee touch zijn. De extra grote home-knop is een welkome verbetering tegenover de Arc, daar waar deze klein en van plastic is.

Al met al is de Xperia ray is zeer handzaam toestel dat goed gebouwd lijkt te zijn en lekker vlot is. Gecombineerd met de laatste Android-versie, een mooi scherm en een goede camera lijkt de ray een interessante middenklasser te gaan worden van Sony Ericsson.

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

De Xperia active is een vreemde eend in de bijt. De telefoon is weer eens totaal wat anders dan we van de meeste producenten gewend zijn en lijkt de directe concurrentie aan te gaan met de Motorola Defy. Het toestel is klein van formaat en heeft haast een vierkant scherm. Het scherm is wederom voorzien van de nodige Sony-technologie en ook de laatste Android variant is op deze smartphone terug te vinden. Het meest opvallend aan het toestel is het design; eentje die zo ontworpen is dat hij waterdicht is en stofdicht. De Xperia active kan namelijk een half uur op de bodem van een zwembad liggen op ongeveer 1 meter diepte.

De Xperia active zal door Sony Ericsson geleverd worden met een rubberen band, een headset die vast blijft zitten aan de oren als men ermee rent en een armhouder voor tijdens het rennen. Hierdoor is gelijk duidelijk dat de active bedoeld is voor sporters en op de smartphone zelf is dan ook een handige applicatie te vinden om de conditie, hartritme en afstand bij te houden.

De Xperia active is een redelijk klein toestel maar toch prettig in gebruik aangezien hij ook over een 1Ghz-processor beschikt en Android 2.3.3. Hierdoor is hij net als de Xperia arc en active een redelijk snelle smartphone die geen moeite heeft om applicaties te openen en snel te schakelen tussen onderdelen. Aan de onderkant van het toestel zit een rare uitstulping voor de meegeleverde strap en hierdoor houd het toestel wat onwennig vast. Desondanks lijkt de Xperia active haar doelgroep goed te kunnen bedienen en is de smartphone zowel geschikt tijdens het sporten als tijdens het werken.

Xperia active

 

Xperia active

 

Xperia active

 

Xperia active

 

Xperia active

 

Xperia active

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters