Eerste ervaring met de Xperia ray en Xperia active

De Sony Ericsson Xperia ray en Xperia active zijn twee nieuwe smartphones van de producent die op Android draaien. All About Phones mocht met deze nieuwe aanwinsten alvast spelen en haar bevindingen melden.

De Sony Ericsson Xperia ray is een nieuwe Android telg van de fabrikant die ons erg wist te bekoren. De telefoon is namelijk voor een gedeelte opgetrokken uit aluminium en dat voelt erg prettig in de handen. De telefoon was stevig, goed afgewerkt en heeft geen breekbare elementen mee gekregen die uitsteken. Het scherm van het toestel is smal te noemen, maar daardoor is de smartphone wel weer handzaam. Ook de resolutie van het scherm is goed te noemen en dankzij de Bravia-engine die erachter draait zijn ook de kleuren netjes en natuurgetrouw.

De telefoon was verder qua interface en snelheid gelijk aan de Sony Ericsson Xperia arc en dat misstaat de kleinere ray uiteraard niet. Het scherm reageert snel en applicaties openen eveneens op hoge snelheid. Het verschil met dualcore-telefoons is klein en dat heeft waarschijnlijk veel te maken met de Android-schil van Sony Ericsson die niet overheersend is en ingetogen opgebouwd is. Dit is niet alleen erg prettig voor het oog; maar ook voor de prestaties van het toestel. De knoppen onder het scherm zijn goed in gebruik, ondanks dat er twee touch zijn. De extra grote home-knop is een welkome verbetering tegenover de Arc, daar waar deze klein en van plastic is.

Al met al is de Xperia ray is zeer handzaam toestel dat goed gebouwd lijkt te zijn en lekker vlot is. Gecombineerd met de laatste Android-versie, een mooi scherm en een goede camera lijkt de ray een interessante middenklasser te gaan worden van Sony Ericsson.

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

Sony Ericsson Xperia ray

 

De Xperia active is een vreemde eend in de bijt. De telefoon is weer eens totaal wat anders dan we van de meeste producenten gewend zijn en lijkt de directe concurrentie aan te gaan met de Motorola Defy. Het toestel is klein van formaat en heeft haast een vierkant scherm. Het scherm is wederom voorzien van de nodige Sony-technologie en ook de laatste Android variant is op deze smartphone terug te vinden. Het meest opvallend aan het toestel is het design; eentje die zo ontworpen is dat hij waterdicht is en stofdicht. De Xperia active kan namelijk een half uur op de bodem van een zwembad liggen op ongeveer 1 meter diepte.

De Xperia active zal door Sony Ericsson geleverd worden met een rubberen band, een headset die vast blijft zitten aan de oren als men ermee rent en een armhouder voor tijdens het rennen. Hierdoor is gelijk duidelijk dat de active bedoeld is voor sporters en op de smartphone zelf is dan ook een handige applicatie te vinden om de conditie, hartritme en afstand bij te houden.

De Xperia active is een redelijk klein toestel maar toch prettig in gebruik aangezien hij ook over een 1Ghz-processor beschikt en Android 2.3.3. Hierdoor is hij net als de Xperia arc en active een redelijk snelle smartphone die geen moeite heeft om applicaties te openen en snel te schakelen tussen onderdelen. Aan de onderkant van het toestel zit een rare uitstulping voor de meegeleverde strap en hierdoor houd het toestel wat onwennig vast. Desondanks lijkt de Xperia active haar doelgroep goed te kunnen bedienen en is de smartphone zowel geschikt tijdens het sporten als tijdens het werken.

Xperia active

 

Xperia active

 

Xperia active

 

Xperia active

 

Xperia active

 

Xperia active

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters