Eerste ervaring met de Xperia sola

De Sony Xepria sola valt niet binnen de nieuwe NXT-lijn van Sony maar behoort tot een nieuwe categorie. Het toestel heeft als nieuwe toevoeging de floating touch-technologie mee gekregen waarmee je zonder het scherm aan te raken kunt links kunt bedienen.

Sony Xperia sola

De Xperia sola is een mid-range smartphone die net geen 320 euro moet gaan kosten. De smartphone beschikt desondanks over prima specificaties, waaronder een dualcore 1GHz-processor en een touchscreen met een clearblack display en Mobile Bravia Engine. Het meest opvallende aan het toestel is dan ook gelijk het scherm. Allereerst is het scherm bijzonder omdat het net boven de body van het toestel uitsteekt. Dit heeft Sony in het design nog eens extra benadrukt door onderaan het scherm een klein lampje in te bouwen die aangeeft of er een gemist gesprek is geweest of een bericht aangekomen is.

Het scherm heeft ook een nieuwe technologie ingebouwd genaamd de floating touch-technologie. De nieuwe techniek wordt door Sony uigebreid beschreven in een blogpost, maar het komt erop neer dat je met je vinger boven het scherm kunt zweven om zo een selectie te maken. Mocht je vervolgens de selectie willen gebruiken dan moet je alleen even het scherm aan te tikken. WE hebben dit ook even geprobeerd en dit werkt best goed. Het vergt enige gewenning maar je kunt het scherm zo op een handige manier bedienen en je hoeft je vinger niet eens zo dicht bij het scherm te houden. Een ander voordeel is dat je het scherm ook met een handschoen kunt bedienen, altijd handig voor in de winter.

De bouw van de Xperia sola viel bij ons in de smaak. Het toestel is stevig en heeft wel een ingebouwde batterij mee gekregen. Het achterklepje is een enkel geheel die er af geschoven kan worden en die verder erg stevig is. Onder het klepje zien we dus de ingebouwde batterij zitten en de sola slikt een normale simkaart, daar waar de Xperia S een micro-sim graag wil hebben. Het toestel zelf heeft een mooi helder scherm zoals we dat gewend zijn van de Xperia arc. De resolutie is uiteraard wel een stuk lager dan van de Xperia S, maar hier is dan ook de prijs naar. De telefoon is verder snel in gebruik, ondanks dat hij gewoon op Android 2.3 draait en de twee cores hun werk doen op 1GHz.

De camera van de telefoon is goed te noemen, ondanks dat hij slechts 5-megapixels heeft mee gekregen. Er is weinig ruis te zien op foto’s en ook het nemen van een afbeelding gaat het toestel rap af. De Xperia sola houdt verder prettig in de handen vast door zijn geringe afmeting en je kunt met je vinger ook goed het scherm bedienen. Al met al is de Xperi sola een prima smartphone voor een relatief lage prijs. Je krijgt er dan ook een snelle smartphone voor terug, met een mooi scherm en prima bouw.

Sony Xperia sola

 

Sony Xperia sola

 

Sony Xperia sola

 

Sony Xperia sola

 

Sony Xperia sola

 

Sony Xperia sola

 

Sony Xperia sola

 

Sony Xperia sola

 

Sony Xperia sola

 

Sony Xperia sola

 

Sony Xperia sola

 

Sony Xperia sola

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hassan -

    Het lijkt een beetje op een kruising van een Nokia Lumia 800 en 610.
    Maar zeker geen rip-off.

    Petje af voor Sony. Ik vind die Sola techniek wel interessant klinken. Ik hoop dat het verder ontwikkeld wordt en gecombineerd met Kinect zou het erg nauwkeurig kunnen zijn.

  2. Bas_v -

    Kunnen jullie misschien een keer het foto systeem aanpassen? Nu moet ik per foto klikken om een vergroting te krijgen, en dat is dus redelijk bagger. Een systeem zoals tweeakters of iets dergelijks zou handiger zijn, waarbij dmv pijltjes tussen de foto's kan navigeren.

Huawei Mate 10 Lite review uitgelicht

Waarom elk smartphonescherm er anders uit ziet lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

Deze vijf boosdoeners slurpen jouw smartphone batterij snel leeg lees verder

Sony toestel 2028 smartphone design

Foto’s van Sony’s full-screen smartphone gelekt: iPhone X-killer? lees verder

Xiaomi Redmi 5 Plus

Huawei P11 kopieert meest controversiële feature iPhone X lees verder

iPhone X krijgt goedkopere iPhone 9 versie

iPhone 9 komt met Face ID, maar is steviger en goedkoper dan iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters