Eerste ervaring met een superphablet: de Huawei P8max

LONDEN – Als een duveltje uit een doosje presenteerde Huawei een grote broer van zijn nieuwe vlaggenschip, de P8. De Huawei P8max kan worden gezien als een superphablet, aangezien hij een scherm met een formaat van maar liefst 6,8 inch. In deze eerste indruk nemen we ‘m onder de loep.

“De Huawei P8max is voor een phablet behoorlijk dun: 6,8 millimeter”

Huawei liet met de Ascend Mate 7 al zien dat het phablets kan maken. Dit bewijst de fabrikant opnieuw met de P8max. De smartphone valt met zijn dunne randen rondom het scherm al op en bovendien is hij met 6,8 millimeter enorm dun. Zeker voor een phablet. Toch voelt de volledig van metaal gemaakte phablet stevig aan.

Het scherm heeft voor een smartphone een reusachtige grootte van 6,8 inch. Deze display heeft een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Hier houdt Huawei dus ook met zijn superphablet aan vast. De fabrikant lijkt er op dit moment geen moment over te piekeren om met een quad HD-scherm te komen.

En dat is ook niet zo’n ramp. Natuurlijk is de pixeldichtheid met zo’n heel groot scherm niet ultra hoog (326 ppi), maar de P8max heeft wel gewoon een mooi scherm. De helderheid, maar zeker ook de kijkhoek lijken op het eerste gezicht in orde te zijn.

Huawei P8max 
Huawei P8max 
Huawei P8max 
Huawei P8max 
Huawei P8max 

“Qua hardware is de P8max een beetje opgevoerd ten opzichte van de gewone P8”

Qua hardware is de P8max een beetje opgevoerd ten opzichte van de gewone P8. Zo zit er in de phablet niet de Kirin 930-processor van Huawei, maar de Kirin 935-chipset. Hiervan is de kloksnelheid iets hoger: 2,2GHz om 2GHz. Het werkgeheugen is met 3GB hetzelfde. Qua snelheid lijken de twee telefoons elkaar niet zoveel te ontlopen.

De P8max is behoorlijk snel, maar niet supersnel. Apps starten gewoon snel op en het schakelen tussen apps gaat de telefoon ook goed af. Leg je ‘m naast de Galaxy Note 4, dan zal de Samsung waarschijnlijk de snellere van de twee zijn, gokken wij. In de toekomst is het leuk om deze smartphones met elkaar te vergelijken, denken wij.

Huawei P8max 
Huawei P8max 
Huawei P8max 
Huawei P8max 

Huawei heeft de P8max voorzien van een slimme toevoeging. Hiermee kun je twee apps tegelijkertijd in een scherm laten draaien. Daarmee komt het grote scherm tot zijn recht. Dit multitasken doe je door van onderaf het scherm met twee vingers omhoog te vegen.

In de P8max zit aan de achterkant dezelfde camera als de gewone P8. Deze schiet foto’s in 13 megapixel en lijkt snel te werken. De resultaten zijn op het eerste gezicht goed. Foto’s ogen detailrijk en scherp. Dat is in ieder geval onze eerste indruk. De selfiecamera maakt foto’s in 5 megapixel. Dus niet de 8 megapixel waarmee je met de P8 foto’s maakt. 5 megapixel is voor een frontcamera natuurlijk ook zeker niet slecht. Bovendien zijn er allerlei toevoegingen meegeleverd waarmee je foto’s kunt verbeteren.

De Huawei P8max is vanaf halverwege mei in Nederland te koop voor een bedrag vanaf 549 euro. Hiervoor krijg je de variant met een opslagcapaciteit van 16GB, terwijl de variant met een opslagcapaciteit van 64GB 100 euro duurder is. Het opslaggeheugen is uitbreidbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Arnold Jansma -

    Waar slaat jou opm op? Ik vind stereo speakers eenmaal belangrijk. En hou jij je mening aub voor je.

   2. Quasimodo -

    Hehehe, daar heb ik jouw toestemming niet voor nodig. Nu is er tenminste nog iemand die je wijst op je zinloze opmerkingen. Maar ga gerust je gang, ik corrigeer je wel als het nodig is 🙂

   3. Arnold Jansma -

    Haha. Wat ben jij een zielig figuurtje. Jij komt betweterig over. Denk daar maar eens na hoe dat overkomt.

   4. Quasimodo -

    Agossie ventje toch, wat een sterk verweer 🙂

    "Heeft ie stereo speakers"

    "Na. Jammer. Doe het dan goed. Kan je je tablet vervangen"

    Over betweterigheid gesproken 🙂 En dan nog zo kleingeestig ook.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters