Eerste ervaring met een superphablet: de Huawei P8max

LONDEN – Als een duveltje uit een doosje presenteerde Huawei een grote broer van zijn nieuwe vlaggenschip, de P8. De Huawei P8max kan worden gezien als een superphablet, aangezien hij een scherm met een formaat van maar liefst 6,8 inch. In deze eerste indruk nemen we ‘m onder de loep.

“De Huawei P8max is voor een phablet behoorlijk dun: 6,8 millimeter”

Huawei liet met de Ascend Mate 7 al zien dat het phablets kan maken. Dit bewijst de fabrikant opnieuw met de P8max. De smartphone valt met zijn dunne randen rondom het scherm al op en bovendien is hij met 6,8 millimeter enorm dun. Zeker voor een phablet. Toch voelt de volledig van metaal gemaakte phablet stevig aan.

Het scherm heeft voor een smartphone een reusachtige grootte van 6,8 inch. Deze display heeft een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Hier houdt Huawei dus ook met zijn superphablet aan vast. De fabrikant lijkt er op dit moment geen moment over te piekeren om met een quad HD-scherm te komen.

En dat is ook niet zo’n ramp. Natuurlijk is de pixeldichtheid met zo’n heel groot scherm niet ultra hoog (326 ppi), maar de P8max heeft wel gewoon een mooi scherm. De helderheid, maar zeker ook de kijkhoek lijken op het eerste gezicht in orde te zijn.

Huawei P8max 
Huawei P8max 
Huawei P8max 
Huawei P8max 
Huawei P8max 

“Qua hardware is de P8max een beetje opgevoerd ten opzichte van de gewone P8”

Qua hardware is de P8max een beetje opgevoerd ten opzichte van de gewone P8. Zo zit er in de phablet niet de Kirin 930-processor van Huawei, maar de Kirin 935-chipset. Hiervan is de kloksnelheid iets hoger: 2,2GHz om 2GHz. Het werkgeheugen is met 3GB hetzelfde. Qua snelheid lijken de twee telefoons elkaar niet zoveel te ontlopen.

De P8max is behoorlijk snel, maar niet supersnel. Apps starten gewoon snel op en het schakelen tussen apps gaat de telefoon ook goed af. Leg je ‘m naast de Galaxy Note 4, dan zal de Samsung waarschijnlijk de snellere van de twee zijn, gokken wij. In de toekomst is het leuk om deze smartphones met elkaar te vergelijken, denken wij.

Huawei P8max 
Huawei P8max 
Huawei P8max 
Huawei P8max 

Huawei heeft de P8max voorzien van een slimme toevoeging. Hiermee kun je twee apps tegelijkertijd in een scherm laten draaien. Daarmee komt het grote scherm tot zijn recht. Dit multitasken doe je door van onderaf het scherm met twee vingers omhoog te vegen.

In de P8max zit aan de achterkant dezelfde camera als de gewone P8. Deze schiet foto’s in 13 megapixel en lijkt snel te werken. De resultaten zijn op het eerste gezicht goed. Foto’s ogen detailrijk en scherp. Dat is in ieder geval onze eerste indruk. De selfiecamera maakt foto’s in 5 megapixel. Dus niet de 8 megapixel waarmee je met de P8 foto’s maakt. 5 megapixel is voor een frontcamera natuurlijk ook zeker niet slecht. Bovendien zijn er allerlei toevoegingen meegeleverd waarmee je foto’s kunt verbeteren.

De Huawei P8max is vanaf halverwege mei in Nederland te koop voor een bedrag vanaf 549 euro. Hiervoor krijg je de variant met een opslagcapaciteit van 16GB, terwijl de variant met een opslagcapaciteit van 64GB 100 euro duurder is. Het opslaggeheugen is uitbreidbaar.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters