Eerste ervaring met Honor 6+

BARCELONA – De Honor 6+ is bedoeld als een budgettoestel, maar daarvoor is hij eigenlijk veel te goed. Zo heeft hij wel drie acht-megapixelcamera’s. Twee aan de achterkant en een aan de voorkant. Wat je daarmee kunt is handig en indrukwekkend.

Eerste ervaring met Honor 6 Plus 933 
Eerste ervaring met Honor 6 Plus 943 

“De twee camera’s maken het mogelijk om achteraf op elk punt van de foto te focussen”

Twee camera’s naast elkaar op de achterkant van een telefoon hebben we al vaker gezien. HTC bracht ooit een 3D-toestel uit met twee achtercamera’s, die waren bedoeld om driedimensionale beelden te schieten. HTC heeft de One M8 ook uitgerust met twee achtercamera’s, maar ditmaal zonder 3D-bedoelingen. De extra camera was bedoeld om het beeld te verbeteren.

In dat licht moeten we ook de vondst van Honor bezien. De twee 8-megapixelcamera’s schieten gelijktijdig een plaatje. Als je van tevoren de optie wide aperture hebt aangezet, maakt hij er twee. De ene camera maakt een foto waarbij wordt gefocust op onderwerpen dichtbij de lens, de andere kijkt naar de lange afstand. Hierdoor is het mogelijk om achteraf op elk punt van de foto te focussen. Je kunt er daarbij ook voor kiezen om gewoon de hele foto scherp te laten zetten, zodat elke grasspriet dichtbij de camera en elke windmolen tien kilometer verderop er allebei scherp op staan.

Maar veel fotografen vinden het mooier om één onderwerp scherp te maken, en de achtergrond te vervagen. Dat kan heel goed met deze twee camera’s. Je hebt achteraf geen software nodig om een deel van een reeds scherpe foto te vervagen. Je tikt gewoon op het onderdeel van het scherm dat scherp moet zijn, en de rest wordt vager. De scherpte van de rest van het scherm kun je instellen naar believen.

Eerste ervaring met Honor 6 Plus 934 
Eerste ervaring met Honor 6 Plus 935 
Eerste ervaring met Honor 6 Plus 937 

“De frontcamera schiet selfies in dezelfde resolutie als de achtercamera’s”

De frontcamera schiet selfies in dezelfde resolutie als de achtercamera’s. Hoewel, dat klopt ook weer niet helemaal. Een foto met de achtercamera die met beide camera’s is geschoten, levert een feitelijke resolutie op van 13 megapixel. De frontcamera is in ieder geval net zo goed als een van de achtercamera’s en de hoge resolutie levert selfies op van een even hoge scherpte en kwaliteit. Waarbij Honor er software bij levert om op een handige manier de pukkels van je gezicht te retoucheren. Die ‘mooi-maakfunctie’ vinden we ook in diverse andere Honor- en Huaweitoestellen.

Eerste ervaring met Honor 6 Plus 936 
Eerste ervaring met Honor 6 Plus 938 
Eerste ervaring met Honor 6 Plus 940 

“Er is voor het design goed naar de iPhone 5S gekeken”

Kijken we naar het design van het toestel, dan kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat er goed naar de iPhone 5S is gekeken. Een metalige rand rondom het scherm, glas aan de voor- en achterkant; het lijkt bijna een grotere uitvoering van de telefoon van Apple. Ook de afrondingen van de hoeken van het toestel zijn precies zoals die van de iPhone. Op enige afstand zou je kunnen denken dat het om een iPhone gaat, ware het niet dat er onder het scherm geen homeknop zit, maar drie Android touchbuttons.

Android op de Honor is verstopt achter de Emotion UI 3.0 van Huawei. Dat is een eenvoudige interface waarbij alle apps op een van de homescreens komen te staan. Ook alweer net als bij de iPhone, trouwens. Een app-menu zoals in bijna alle andere Androidtelefoons bestaat niet op de Honor 6 Plus. Dat kan na een tijdje onoverzichtelijk worden. Het is dan zaak voor de gebruiker zelf om de apps in handige mapjes te stoppen.

Eerste ervaring met Honor 6 Plus 939 
Eerste ervaring met Honor 6 Plus 941 
Eerste ervaring met Honor 6 Plus 942 

“De prestaties van het toestel komen goed uit de verf”

Het scherm is 5,5 inch groot en biedt een 1920×1080 pixel-resolutie. Een processor van Huawei drijft de telefoon aan, om precies te zijn de achtkernige Kirin 925 CPU die op 1,8Ghz is geklokt. De batterij is flink aan de maat met 3600 mAh. Toch slaagde Honor erin om de 6 Plus lekker dun te houden. Het toestel is van voor- tot achterkant 7,5 millimeter dun.

Tijdens onze hands-on op de stand van Huawei en Honor op het MWC 2015 kwamen de prestaties van deze telefoon goed uit de verf. Spelletjes, de camera, filmpjes: alles liet zich snel bedienen en snel in beeld brengen. Er zit standaard 32 GB intern geheugen in deze telefoon. Dat is uitbreidbaar met een micro sd-kaart. Er kunnen ofwel twee simkaarten in het toestel, ofwel een simkaart en een micro sd-kaart.

“Een uitstekende Androidtelefoon met driedubbele camera als flinke bonus”

We mogen concluderen dat hier sprake is van een uitstekende Androidtelefoon aan de bovenkant van het middensegment, of liever, de onderkant van het high-end segment. Alleen de vermoedelijke prijs van de telefoon – zo’n 400 tot 450 euro, denken wij – geeft aan dat Honor mikt op de prijsbewuste consument en niet op de mensen die uit zijn op het beste en duurste toestel. Je krijgt voor die prijs erg veel waar voor je geld, met de driedubbele 8-megapixelcamera als flinke bonus.

Tot slot kan over de Honor 6 Plus nog verteld worden dat hij op Android 4.4 loopt, maar een update naar 5.0 zal niet al te lang op zich laten wachten.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters