Eerste ervaring met HTC Desire 820

HAARLEM – HTC kondigde op de IFA in Berlijn precies een maand geleden de HTC Desire 820 aan, een hele nette midrangephablet met een 64-bits processor. De telefoon zelf was echter nergens te bekennen. HTC liet het toestel vrijdag onverwachts zien tijdens Presszone in Haarlem. Medewerkers van het pr-burau van het bedrijf hadden er twee op zak en wij hebben de kans niet laten lopen om er even mee te spelen.

“De Desire 820 bevindt zich op de grens tussen het midden- en het hogere segment.”

De Desire 820 is de opvolger van de Desire 816. De telefoon bevindt zich op de grens tussen het midden- en het hogere segment. De prijs is nog niet officieel bekendgemaakt, maar zal naar verwachting rond de vierhonderd euro uitkomen, meldde het pr-bureau ons. Daarvoor krijg je een hele dunne telefoon met een 5,5-inch super lcd-scherm, met erg goede kleuren, een stevige hd-resolutie en een 13-megapixelcamera.

De processor is een verhaal apart. Het mag dan wel de eerste 64-bitprocessor zijn die HTC gebruikt, met de kracht valt het een beetje tegen. De achtkernige processor is een Qualcomm Snapdragon 615, met vier kernen die op 1,5Ghz zijn geklokt en nog vier op 1Ghz voor het lichtere werk. Voor zover wij het konden testen in de korte tijd dat we de toestellen mochten vasthouden, is dat ruim voldoende voor een soepele werking. Apps op het toestel openden vloeiend.

HTC Desire 820 hands-on 
HTC Desire 820 hands-on 

“Het toestel heeft een premium scherm en een mooi ontwerp,”

Het toestel heeft dus een premium scherm en een mooi ontwerp, maar een ietwat matige processor. Had HTC er een high-end processor in gestopt, dan was het een geduchte concurrent geweest voor zijn eigen HTC One M8, behalve op het punt van het design. Hoewel ons dat helemaal niet tegenviel, is het wél van het plasticsoort dat vingerafdrukken verzamelt alsof het postzegels zijn, en de randen rondom het scherm zijn ook niet al te dun. Boven en onder zitten de HTC Boomsound speakers die aardig werk leveren, maar wel wat ruimte kosten in je broekzak.

De Desire 820 is, we zijn er eerlijk over, eigenlijk de eerste van deze reeks in lange tijd die ons kan bekoren. Eigenlijk de eerste Desire sinds de 816, die van ons ook een goede beoordeling kreeg. De 820 is niet alleen elegant ontworpen – in een van twee kleuren polycarbonaat opgetrokken unibody – en straalt zodoende hoogwaardigheid uit, er zit ook een selfiecamera in met een resolutie van 8-megapixel. Dat hebben maar heel weinig telefoons, zeker in dit segment. HTC levert er nog wat software bij om de foto’s nog een beetje te verbeteren voordat je ze via whatsapp, facebook, instagram of twitter het net op slingert.

We waren niet in de gelegenheid om de fotokwaliteit te testen, maar de cijfers zijn indrukwekkend genoeg. Aan de achterkant een 13-megapixelcamera en aan de voorkant een met 8-megapixelresolutie. Voeg daarbij dat dit een volwaardig LTE cat. 4-toestel is die in theorie snelheden tot 150 Mbps aankan, en het is voor zijn prijs een toestel dat hoge ogen zou kunnen gooien in het segment.

De HTC Desire 820 is naar verwachting vanaf januari 2015 in Nederland beschikbaar. De versie die in ons land wordt verkocht, kan één simkaart slikken. In bepaalde andere landen wordt een dualsimvariant verkocht.

HTC Desire 820 hands-on 
HTC Desire 820 hands-on 
HTC Desire 820 hands-on 
HTC Desire 820 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Arther van den Berg -

    Ik ben op zoek naar een HTC desire 820 wit (wit met blauw). Ik krijg hem alleen maar gevonden bij redcoon, maar bij hun is de betrouwbaarheid slecht. Hebben jullie nog een advies waar ik hem kan halen?

    Mvg Arther

    1. bartvuijk -

      Dat was een beetje vreemd, er gaat een nanosim in is mij verteld, en er zitten drie sleuven achter de brede klep aan een van de zijkanten. Ik heb daar een vraag over gesteld maar er is me niet echt helder verteld waar dat derde klepje toe dient. Ze wisten het zelf niet goed. Een is voor de sd kaart, een voor de sim, en de derde weet ik dus niet. Wie weet wel een tweede sim…

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters