Eerste ervaring met Huawei Ascend G730

Huawei kondigde tijdens de Consumer Electronics Show begin dit jaar onder andere stilletjes de Ascend G730 aan, een wat versimpelde versie van de G750. In deze hands-on kun je er meer over lezen.

“De G730 biedt een groot 5,5″-scherm, maar doet dat wel voor een lage prijs.”

De G-serie van Huawei is erg uitgebreid en het is de vraag of we alle toestellen uit de lijn in Nederland gaan zien. Huawei kon niet bevestigen dan de G730 in Nederland uit zal komen, maar we kunnen ons voorkomen dat het toestel op enige manier toch in ons land verkrijgbaar zal zijn. Als dat zo is, dan is de G730 zeker een interessant toestel.

De G730 biedt een groot 5,5″-scherm, maar doet dat wel voor een lage prijs. Het scherm van de smartphone heeft een resolutie van 960×540 pixels, wat wel een beetje beperkt is voor deze diagonaal. De kleuren zien er redelijk goed uit en hetzelfde geldt voor het contrast en de kijkhoek, maar het scherm is niet erg scherp en daar komt toch wel duidelijk het budgetkarakter van de telefoon naar boven.

Ook op het gebied van design is de G730 niet bepaald spannend. De smartphone is helemaal van plastic gemaakt en heeft een redelijk standaard design. Een beetje afgerond, plat en met een klein randje om het scherm. Het is precies zo als de meeste goedkope smartphones eruit zien. Het toestel voelt aardig in de hand, maar is ook op dat vlak weinig speciaal.

Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 

“Het is de vraag hoe de G730 zich kan onderscheiden van de G750,”

Softwarematig is de Ascend G730 uitgerust met de menuloze Emotion UI van Huawei, wat niet ieders favoriete interface zal zijn. Desondanks werkt het niet slecht en biedt de Android-basis waarop dit toestel gebouwd is gewoon erg veel mogelijkheden. De snelheid van het toestel is redelijk goed. De quadcoreprocessor komt van MediaTek en is geklokt op 1,3GHz met 4 Cortex A7-kernen. Het is ongeveer het beste wat het sub-200-euro-segment te bieden heeft en voldoende voor het dagelijks gebruik.

De camera van de Ascend G730 heeft een resolutie van 5 megapixel en hebben we op de beurs niet echt goed kunnen testen. De resolutie is echter niet bepaald hoog en de reputatie van Huawei niet dat ze erg goede camera’s in goedkope toestellen stoppen, dus verwacht er niet teveel van. Verder opvallend is dat de G730 een dualsim-toestel is en dus twee simkaarten aankan.

Het is de vraag hoe de G730 zich kan onderscheiden van de G750, die duidelijk beter is en voor €200 verkrijgbaar moet zijn binnenkort. Dat zou betekenen dat de G730 rond de €150 moet gaan kosten om interessant te blijven. Als dat zo is, dan is de smartphone een goede deal voor mensen die een zo groot mogelijk scherm willen. We kunnen ons echter ook voorstellen dat Huawei Nederland het toestel overslaat omdat het prijsverschil met de G750 wellicht te klein zal worden.

Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  "We kunnen ons echter ook voorstellen dat Huawei Nederland het toestel overslaat omdat het prijsverschil met de G750 wellicht te klein zal worden."

  De G750 zal zeker richting €320,00 gaan en plaatst zich daarmee in een heel ander segment.

  1. Dominick -

   Huawei Nederland heeft mij toch echt verzeker dat hij voor €200 in de winkels zal liggen. Ben het met je eens dat dat lastig te geloven is, maar ik heb nog nooit een fabrikant een te lage adviesprijs horen roepen…. Die lui zijn hard bezig zich 'in te kopen' in de markt, dus het zou me niets verbazen.

   1. Quasimodo -

    Zou voor de consument geweldig zijn. Op het moment is hij bij diverse Chinese sites al te koop voor $319.00

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters