Eerste ervaring met Huawei Ascend G730

Huawei kondigde tijdens de Consumer Electronics Show begin dit jaar onder andere stilletjes de Ascend G730 aan, een wat versimpelde versie van de G750. In deze hands-on kun je er meer over lezen.

“De G730 biedt een groot 5,5″-scherm, maar doet dat wel voor een lage prijs.”

De G-serie van Huawei is erg uitgebreid en het is de vraag of we alle toestellen uit de lijn in Nederland gaan zien. Huawei kon niet bevestigen dan de G730 in Nederland uit zal komen, maar we kunnen ons voorkomen dat het toestel op enige manier toch in ons land verkrijgbaar zal zijn. Als dat zo is, dan is de G730 zeker een interessant toestel.

De G730 biedt een groot 5,5″-scherm, maar doet dat wel voor een lage prijs. Het scherm van de smartphone heeft een resolutie van 960×540 pixels, wat wel een beetje beperkt is voor deze diagonaal. De kleuren zien er redelijk goed uit en hetzelfde geldt voor het contrast en de kijkhoek, maar het scherm is niet erg scherp en daar komt toch wel duidelijk het budgetkarakter van de telefoon naar boven.

Ook op het gebied van design is de G730 niet bepaald spannend. De smartphone is helemaal van plastic gemaakt en heeft een redelijk standaard design. Een beetje afgerond, plat en met een klein randje om het scherm. Het is precies zo als de meeste goedkope smartphones eruit zien. Het toestel voelt aardig in de hand, maar is ook op dat vlak weinig speciaal.

Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 

“Het is de vraag hoe de G730 zich kan onderscheiden van de G750,”

Softwarematig is de Ascend G730 uitgerust met de menuloze Emotion UI van Huawei, wat niet ieders favoriete interface zal zijn. Desondanks werkt het niet slecht en biedt de Android-basis waarop dit toestel gebouwd is gewoon erg veel mogelijkheden. De snelheid van het toestel is redelijk goed. De quadcoreprocessor komt van MediaTek en is geklokt op 1,3GHz met 4 Cortex A7-kernen. Het is ongeveer het beste wat het sub-200-euro-segment te bieden heeft en voldoende voor het dagelijks gebruik.

De camera van de Ascend G730 heeft een resolutie van 5 megapixel en hebben we op de beurs niet echt goed kunnen testen. De resolutie is echter niet bepaald hoog en de reputatie van Huawei niet dat ze erg goede camera’s in goedkope toestellen stoppen, dus verwacht er niet teveel van. Verder opvallend is dat de G730 een dualsim-toestel is en dus twee simkaarten aankan.

Het is de vraag hoe de G730 zich kan onderscheiden van de G750, die duidelijk beter is en voor €200 verkrijgbaar moet zijn binnenkort. Dat zou betekenen dat de G730 rond de €150 moet gaan kosten om interessant te blijven. Als dat zo is, dan is de smartphone een goede deal voor mensen die een zo groot mogelijk scherm willen. We kunnen ons echter ook voorstellen dat Huawei Nederland het toestel overslaat omdat het prijsverschil met de G750 wellicht te klein zal worden.

Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G730 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters