Eerste ervaring met Huawei Ascend G750

BARCELONA – Huawei kondigde begin dit jaar op de CES de Ascend G750 aan, zonder er ook maar enige ruchtbaarheid aan te geven. Toch is deze smartphone erg interessant, vooral vanwege zijn prijs. Genoeg reden dus om er tijdens het Mobile World Congress even naar te kijken.

“De Ascend G750 gaat €200 kosten en voor die prijs biedt hij heel erg veel.”

De Huawei Ascend G700 was vorig jaar een redelijke hit in Nederland, vooral omdat het toestel een groot scherm en redelijke specificaties met een relatief lage prijs combineert. De Ascend G750 heeft betere specificaties, een groter scherm én een lagere prijs. Huawei Nederland belooft dat deze smartphone binnenkort voor maar €200 in de winkels komt te liggen en voor die prijs biedt het toestel heel erg veel.

Het grootste nieuws is waarschijnlijk wel de processor. Dat is de MT6592 van MediaTek, met acht ARM Cortex A7-kernen die gelijktijdig werken. Onze eerste korte testjes wijzen uit dat die chip ongeveer net zo snel is als de Snapdragon 800, hoewel we nog nooit een telefoon met de processor volledig hebben kunnen reviewen. Ook de Huawei Ascend G750 draait razendsnel op de chip. De interface liep vloeiend tijdens onze ontmoeting in Barcelona en op het eerste gezicht starten programma’s snel op. De 2GB RAM van het toesel helpen mee de multitask-ervaring vloeiend te maken. Als de chip inderdaad vergelijkbaar met Qualcomms Snapdragon 800 blijkt te zijn, dan is dat erg indrukwekkend voor de prijs van deze G750.

Eerste ervaring met Huawei Ascend G750 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G750 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G750 

“De Ascend G750 is gemaakt van glanzend plastic en voelt daardoor wat goedkoop aan.”

De rest van het toestel is wat minder spannend, maar nog steeds prima. De Ascend G750 is gemaakt van glanzend plastic en voelt daardoor wat goedkoop aan. Het plastic neemt snel vingerafdrukken op en zal vermoedelijk ook redelijk snel krassen, wat de uitstraling van het toestel niet beter maakt. De Ascend G750 komt in zwart en wit beschikbaar. De smartphone heeft een 5,5″ groot display met een 720p-resolutie. Het gaat om een ips-paneel en ziet er prima uit op het eerste gezicht. De kleuren zijn vrij sprekend en het scherm is scherp genoeg.

De interface die Huawei gebruikt is wederom de Emotion UI, die niet voorzien is van een apart menu. Het geheel draait op Android 4.2 Jelly Bean en loopt zodoende enigszins achter. Echter is ook deze Androidversie nog steeds prima bruikbaar. De interface zijn we wat minder van overtuigd, maar het is op zich niet slecht en als je echt graag een menu wilt kun je altijd een andere launcher installeren.

De Ascend G750 heeft een 13-megapixelcamera, waarover we nu nog weinig kunnen zeggen. Leuk is dat Huawei wederom een 5-megapixelcamera op de voorkant heeft geplaatst, waardoor selfies maken met het toestel extra goed gaat.

De Ascend G750 heeft de mogelijkheid om twee simkaarten te slikken, een microsim en een gewone sim. Er is geen singlesim-versie van de G750 beschikbaar, maar als je slechts één simkaart wilt gebruiken dan kan dat natuurlijk ook gewoon in deze dualsimtelefoon.

Als Hauwei het inderdaad voor elkaar krijgt de Ascend G750 voor €200 op de markt te zetten, dan zal dit zeker een van de interessantste goedkope smartphones worden. Het design zou wat mooier en minder saai mogen, maar los daarvan hebben we op het eerste gezicht erg weinig aan te merken op de smartphone. De specs zijn uitmuntend voor deze prijs. Waar de meeste smartphones van €200 nog schermformaten tot zo’n 4,5 inch, dual- of quadcoreprocessoren en 5- of 8-megapixelcamera’s hebben, biedt de Ascend G750 een 5,5″-scherm, octacoreprocessor en 13-megapixelcamera. Ook de accucapaciteit van 3000mAh is indrukwekkend.

Eerste ervaring met Huawei Ascend G750 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G750 huawei ascend g750 05 
Eerste ervaring met Huawei Ascend G750 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters