Eerste ervaring met LG G2

Gisteren heeft LG haar nieuwe paradepaardje in New York onthuld. Met het nieuwe vlaggenschip gaat LG op volle kracht de strijd aan met de Samsung Galaxy S4, de HTC One en de Sony Xperia Z Ultra.

LG liet er geen gras over groeien, minder dan 24 uur na de aankondiging hadden we al de kans om het toestel aan de tand te voelen. Wat gelijk opvalt aan de telefoon is hoe dun de bezel is. De rand rondom het 5.2″ Full HD-scherm ligt flinterdun langs de zijkanten van het apparaat. Deze dunne bezel zorgt ervoor dat de telefoon ondanks het grote scherm fijn in de hand ligt. Zo is het toestel even groot als de HTC One, terwijl het scherm een halve inch groter is over de diagonaal. De bouwkwaliteit van de telefoon is in prima in orde; hoewel het toestel van een plastic behuizing is voorzien voelt het toestel stevig in de hand.

Het scherm zelf is niet onplezierig om naar te kijken. Door de hoge resolutie (1080×1920) komt de telefoon uit op een pixeldensity van 423 ppi wat een helder resultaat oplevert. De rode bloemenachtergrond die LG voor hun persafbeeldingen gebruikt ziet er kleurrijk uit en zelfs onder de felle zon is het scherm goed leesbaar.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 800-processor van Qualcomm. De G2 zal de eerste telefoon op de markt zijn die deze processor gebruikt. Later dit jaar zullen er meer toestellen met deze chip volgen (zo is al bevestigd dat de Xperia Z Ultra door deze processor wordt aangedreven) maar dit was onze eerste ervaring met Qualcomm’s nieuwste telg. Tijdens de korte sessie hadden we niet genoeg tijd om de performance van de telefoon uitgebreid te testen maar de eerste indruk is goed. De telefoon reageerde snel op elke aanraking en apps werden vrijwel meteen ingeladen.

Eerste ervaring met LG G2 img 9021 
Eerste ervaring met LG G2 img 9029 
Eerste ervaring met LG G2 img 9030 

De software van LG zag er clean en minimalistisch uit. Het toestel wordt geleverd met Android 4.2.2. met daarover een eigen schil van LG. Interessant daaraan is dat veel aspecten van het besturingssysteem te veranderen zijn. Naast de gebruikelijke thema’s kan je ook de standaard Android-knoppen onderaan het toestel veranderen naar smaak. Andere interessante features op softwaregebied zijn de QuickRemote en de Plug & Pop functies. Die eerste zorgt ervoor dat je, via de infraroodpoort van het toestel, eenvoudig elke afstandsbediening in kan programmeren. Zo kan je afstandsbediening voortaan in de kast blijven liggen. Plug & Pop zorgt er voor dat het toestel detecteert wanneer er een hoofdtelefoon wordt ingeplugd, waarna het automatisch de muziekopties van het apparaat zal vertonen. De getoonde opties zijn aan te passen, zo kan je zelf kiezen welke mediaspeler getoond moet worden. Denk bijvoorbeeld aan Spotify of een podcast-app naar keuze.

Waar bij de meeste toestellen de volumeknoppen aan de zijkant te vinden zijn heeft LG deze knoppen naar de achterkant verhuisd. De knoppen zitten recht onder de camera en zouden door hun nieuwe plek voor meer functies dan alleen volume moeten dienen. In onze test werd de toegevoegde waarde niet meteen duidelijk maar de uiteindelijke review zal moeten uitwijzen of deze verandering een gimmick of een revolutie blijkt te zijn.

Boven de volumeknoppen is de camera te vinden. De G2 wordt geleverd met een 13-megapixelcamera die, verrassend genoeg, niet ver buiten het toestel uitsteekt. Megapixels zeggen natuurlijk niet altijd alles maar het viel gelijk op dat de telefoon prachtige kiekjes kan schieten. Het resultaat van die eerste foto’s zie je hier onder. Hoe de camera zich staande houdt bij slechte belichting en andere omstandigheden hebben we nog niet kunnen testen.

Eerste ervaring met LG G2 cam00003 
Eerste ervaring met LG G2 cam00006 
Eerste ervaring met LG G2 cam00012 
Eerste ervaring met LG G2 cam00013 

De G2 moet naar verluidt voor €599,- over te toonbank gaan en zal binnen 8 weken in de Nederlandse winkel liggen. Tegen die tijd komen we uitgebreid terug op het nieuwe vlaggenschip met een volledige review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Eerste ervaring met LG G2 img 9032 
Eerste ervaring met LG G2 img 9037 
Eerste ervaring met LG G2 img 9039 
Eerste ervaring met LG G2 img 9042 
Eerste ervaring met LG G2 img 9043 
Eerste ervaring met LG G2 img 9049 
Eerste ervaring met LG G2 img 9041 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters