Eerste ervaring met Microsoft Lumia 640 XL

BARCELONA – Microsoft heeft zojuist op het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe phablet gepresenteerd: de Lumia 640 XL. De schermdiameter van dit toestel is 5,7 inch. Wij hielden hem al even vast.

Microsoft Lumia 640 XL design 
Microsoft Lumia 640 XL design 

“De 640 XL biedt een enorm scherm voor een erg lage prijs”

De phablet loopt op precies dezelfde processor als zijn kleinere broer, de Lumia 640: een Qualcomm Snapdragon 400. Dat is een quadcore processor die is geklokt op 1,2 Ghz. De CPU wordt ondersteund door 1GB ram. Er komt 8GB opslaggeheugen bij, je kunt er ook een micro sd-kaart bij steken om dat te vergroten.

De 640 XL biedt een enorm scherm voor een erg lage prijs. De 189 euro voor de 3G-variant en de 219 euro voor de 4G lte-versie is niet veel geld voor een telefoon die stevig aanvoelt, een erg mooi en groot scherm heeft, en een camera op de achterkant bezit met een resolutie van 13 megapixel. Waarschijnlijk komt de 4G-versie naar Nederland toe en de 3G-variant niet.

De quadcore processor zorgt ervoor dat de processen op het scherm vloeiend verlopen. Natuurlijk was de testtelefoon op de beursvloer niet volgeladen met foto’s en apps, dus we kunnen niet proberen of die de boel trager maken. Op de telefoon vind je alleen de software van Microsoft: Windows Phone 8.1. Die software is echter al behoorlijk compleet, met een complete Office-suite en een gratis jaarabonnement op Office 365. Stephen Elop beloofde dat de 640 en de 640 XL later de belangrijke update krijgen naar Windows 10.

De telefoon is vrij dun, 9 millimeter, en heeft een 3000 mAh batterij om de boel in leven te houden. Het gewicht van het toestel is 171 gram. Dat is niet weinig, maar het gewicht draagt wel bij aan het gevoel dat je echt een stevig toestel in je handen hebt.

Microsoft Lumia 640 XL design 
Microsoft Lumia 640 XL design 

“Wij vermoeden dat Microsoft hier een stevige concurrent in handen heeft”

De camera schiet vlotjes zijn plaatjes en die kun je op het toestel zelf aanpassen met stickers, emoticons en meer grappen. Ook is het mogelijk om de beelden op het toestel zelf te verbeteren. De selfiecamera schiet eveneens opvallend goede beelden en video’s. Enig minpuntje is het geluid. Op de achterkant van het toestel bevindt zich een spleetje waar dat zich doorheen moet persen. Dat levert een schel geluid op. Echter, het lawaai op de beursvloer in Barcelona in aanmerking genomen, is het toch wel weer een pluspunt dat het uberhaupt te horen was. Naast een Samsung Galaxy S4, die we ter vergelijking zo luid mogelijk aanzetten, is de Lumia 640 XL iets beter te horen.

Microsoft brengt de 640 XL volgende maand op de markt. Er komen single- en dualsimversies, al betwijfelen wij of de versie waar twee simkaarten in kunnen, onmiddellijk in Nederland verkrijgbaar is. Naast de vele phablets die al in omloop zijn, vermoeden wij dat Microsoft hier een goede concurrent in handen heeft. De voorliefde van een steeds groter publiek voor grote schermen en de talloze mogelijkheden die de integratie van Windows op pc, tablet en smartphones straks gaat brengen met de introductie van Windows 10, zijn stevige pluspunten. Echter, alles staat of valt nog steeds met de bereidheid van app-ontwikkelaars om het platform te ondersteunen.

Microsoft Lumia 640 XL design 
Microsoft Lumia 640 XL design 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Gerard Bijlsma -

    Apparaten zien er goed uit.alleen jammer dat op rtlZ ze alleen de samson 6 laten zien.die betalen misschien meer voor de sponsering ???

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters