Eerste ervaring met Padfone Infinity

BARCELONA – Tja, moeten we dit artikel nu onder tablets of onder smartphones rubriceren? De Padfone van Asus is allebei. Met de Padfone Infinity gaat deze vondst van Asus alweer zijn derde generatie in.

Zoals we al schreven in onze hands-on van de Fonepad van dezelfde fabrikant, is de Padfone eveneens een product dat is bedacht voor mensen die niet kunnen kiezen of ze een tablet of een smartphone moeten kopen. Met de Padfone heb je allebei, hoewel de tablet het niet meer zal doen als je de telefoon eruit trekt. Dan is de tablet letterlijk zijn kloppend hart kwijt; de processor van de telefoon drijft namelijk de tablet aan.

Eerste ervaring met Padfone Infinity 08 
Eerste ervaring met Padfone Infinity 09 
Eerste ervaring met Padfone Infinity 13 
Eerste ervaring met Padfone Infinity 19 
Eerste ervaring met Padfone Infinity 21 
Eerste ervaring met Padfone Infinity 22 

“Als de telefoon uit de tablet wordt gehaald, verandert de tablet in een dode plaat”

Of die symbiose werkt was tijdens onze hands-on met de Padfone wat lastig te bepalen, omdat de telefoon voortdurend uit de tablet werd gehaald die daarna een dode plaat werd. Waar eigenlijk niet zoveel aan te beleven viel. We beginnen nochtans met de tablet. Hoewel we de werking niet hebben kunnen zien, zou de tablet zijn processorvermogen uit de smartphone moeten halen, en in ruil zijn batterijvermogen aan de smartphone moeten geven. De telefoon wordt, als hij in de tablet zit, door het grotere apparaat automatisch opgeladen.

Doordat de smartphone achterin de tablet in een sleuf verdwijnt, is daar een stevige verdikking te zien middenin de tablet. Wij vinden dat Asus er meer moeite in had moeten steken om hier wat nuttigers mee te doen. Nu is het alleen maar een dikke bobbel, die overigens niet verdwijnt als je de telefoon eruit haalt. Dan heb je nog altijd de ‘rails’ aan weerszijden waar de telefoon in moet.

Eerste ervaring met Padfone Infinity 10 
Eerste ervaring met Padfone Infinity 11 
Eerste ervaring met Padfone Infinity 12 

“Met de smartphone hebben we een erg mooi apparaat in handen”

Eerste ervaring met Padfone Infinity 23

Niet dat dit erg zal storen, want zoals gezegd doet de tablet helemaal niets als er geen telefoon achterin zit. De kangoeroeconstructie werkt alleen als moeder en dochter verenigd zijn. We vinden de tablet overigens wel mooi afgewerkt. Geborsteld aluminium is waar Asus dit jaar helemaal voor gaat; dat zagen we ook al bij de Fonepad, en bij de smartphone die onderdeel uitmaakt van de Padfone.

We richten onze aandacht daarom maar eens op de smartphone, en komen er dan achter dat we hier een erg mooi apparaat in handen hebben. Het is een slank, 5-inch exemplaar, met een zeer helder scherm dat een grote scherpte laat zien. De telefoon is van alle mogelijke high-end specificaties voorzien, zodat het zich kan meten met de hedendaagse superphones van Sony, HTC en Samsung.

De telefoon wordt aangedreven door een Qualcommm Snapdragon 600 processor, die met zijn vier kernen garant staat voor zeer goede prestaties. De CPU wordt daarbij ondersteund door 2GB RAM. Het intern geheugen is met 64 GB niet iets waar Asus op beknibbeld heeft, maar – laten we wel wezen – dat geldt ook niet voor de prijs van de combinatie: 999 euro. Voor die prijs kun je ook een losse tablet en een flinke smartphone scoren, en dan heeft die tablet wel een eigen processor.

De achterkant is, zoals gezegd, van geborsteld aluminium, met als bijzonderheid wat lijntjes naar het metalige logo van Asus toe. Daarin zit een NFC-chip verborgen.

Eerste ervaring met Padfone Infinity 14 
Eerste ervaring met Padfone Infinity 15 
Eerste ervaring met Padfone Infinity 16 

“Voor bijna duizend euro vinden we het geen aanrader”

Onze voorlopige conclusie luidt dat de smartphone van de Padfone erg goed is, maar niet heel bijzonder vergeleken met concurrerende apparaten die dezelfde specificaties hebben. De symbiose met de tablet vinden we niet erg handig, maar daar kan over getwist worden; onze redactie wordt het er niet over eens. Als tablet schijnt de Padfone aardig te functioneren, maar dat konden we niet proberen omdat de smartphone er steeds uit was. Wat precies het probleem aangeeft van deze combinatie: zonder smartphone in de tablet is de tablet een dood ding, en met de smartphone in de tablet lijkt het ons een beetje lastig bellen. Het was logisch geweest als Asus deze kangoeroecombinatie een paar honderd euro lager had geprijsd, maar voor bijna duizend euro vinden we het geen aanrader. Voor die prijs kun je met gemak een hele goede tablet, plus een hele goede smartphone kopen.

Eerste ervaring met Padfone Infinity 17 
Eerste ervaring met Padfone Infinity 18 
Eerste ervaring met Padfone Infinity 20 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters