Eerste ervaring met Samsung Galaxy Express

BARCELONA – Samsung brengt met de Galaxy Express een telefoon op de markt die sprekend op het huidige vlaggenschip Galaxy S3 lijkt. Maar de specificaties zijn wel een stuk minder, en de prijs ook. Wij bekeken dit toestel eens goed van dichtbij.

“De Galaxy Express biedt voor zijn lagere prijs behoorlijke prestaties”

Eerste ervaring met Samsung Galaxy Express 65

Hoeveel de Galaxy Express gaat kosten? Dat weet Samsung nog niet te vertellen. Over het algemeen schrikken we nogal van de prijskaartjes die Samsung aan nieuwe mobieltjes hangt, maar de ervaring leert dat die prijzen al zijn gedaald als de toestellen luttele maanden later in de winkels liggen.

Gaan we ervan uit dat dit een toestel wordt dat een heel stuk goedkoper wordt dan de Galaxy S3, die zelf binnenkort ook flink in prijs zal dalen, dan kan het nog wat worden met deze Galaxy Express. Want met het toestel is heel weinig mis. Het ligt fijn in de hand, biedt een mooi 4,5 inch scherm, heeft vrijwel hetzelfde design als de Galaxy S3, en biedt voor zijn lagere prijs behoorlijke prestaties.

Die prestaties komen van een dualcore processor die op 1,2 Ghz is geklokt. Die processor geeft geen reden tot klagen; alle taken worden uitgevoerd zoals je mag verwachten van een Android 4.1-telefoon. Het scherm reageert goed op de invoer.

Eerste ervaring met Samsung Galaxy Express 66 
Eerste ervaring met Samsung Galaxy Express 67 

“De telefoon kan zowel 3G- als 4G-verbindingen gebruiken”

Over het scherm zijn we ook tevreden. De kleuren, helderheid en kijkhoeken zijn prima. Het formaat mag dan ietwat kleiner zijn dan de grote broer, de S3, maar dat mag de pret niet drukken: het toestel is hierdoor ook wat beter te hanteren voor mensen met kleine handen.

Als bijzonderheid heeft Samsung deze telefoon uitgerust met de mogelijkheid om zowel 3G- als 4G-netwerken te gebruiken. Dus deze midrangetelefoon is al geschikt voor de toekomstige LTE-netwerken in Nederland waar nu alleen nog hele dure telefoons in het high-end segment op kunnen. Dat heeft de Express zelfs voor op de S3, die dit niet heeft: je moet met dat toestel kiezen of je een 3G- of een 4G-variant wilt.

Eerste ervaring met Samsung Galaxy Express 68 
Eerste ervaring met Samsung Galaxy Express 69 
Eerste ervaring met Samsung Galaxy Express 70 

“Een hoesje van de Galaxy S3 zal niet passen”

We blijven dit toestel maar voortdurend vergelijken met de Galaxy S3, niet alleen omdat het daar erg veel op lijkt, maar ook omdat dit kennelijk de bedoeling is van Samsung. Dan valt op dat de S3 slechts vier millimeter langer is en een millimeter dunner dan deze midrange telefoon. Hoesjes die je koopt voor de S3 zullen dus niet om deze Galaxy Express heen passen, maar voor het overige vinden wij iedereen knap die van enige afstand kan uitmaken of iemand nu met een S3 of een Express staat te bellen. Wat op zich ook een kritiekpunt zou kunnen zijn. Heeft Samsung zo weinig fantasie dat alle toestellen op elkaar moeten lijken?

“Het prijsverschil tussen de Galaxy S3 en de Express zal heel stevig moeten zijn, wil je voor de Express kiezen”

De uiterlijke gelijkenis van de Express met de S3 is zelfs zo treffend dat we ons een beetje afvragen of Samsung niet gewoon een S3 had kunnen maken met wat minder spannende specificaties. Maar goed, we hebben met deze Express te maken. Laten we de vergelijking met de S3 even los, dan concluderen we dat we hier te maken hebben met een hele behoorlijke midrange smartphone, die doet wat je ervan mag verwachten en er goed uitziet. Dat het toestel van goedkoop en dun plastic is gemaakt is inmiddels bekend van Samsung.

Halen we de vergelijking met de S3 er wel bij, dan wordt het een iets ander verhaal. Want de S3 zal binnenkort sterk in prijs gaan dalen omdat reeds over twee weken de S4 wordt aangekondigd. Wat ongetwijfeld tot gevolg zal hebben dat de Express een beetje in het vaarwater van de dan lager geprijsde S3 komt te verkeren. Het prijsverschil tussen de Galaxy S3 en de Express zal dan heel stevig moeten zijn, wil je voor de Express kiezen.

Eerste ervaring met Samsung Galaxy Express 71 
Eerste ervaring met Samsung Galaxy Express 72 
Eerste ervaring met Samsung Galaxy Express 73 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters