Eerste ervaring met Samsung Galaxy Note 3 Neo

Het Mobile World Congres gaf ons de mogelijkheid om een blik te werpen op de nieuwe Samsung Galaxy Note 3 Neo, een uitgeklede versie van de huidige Note 3. Het toestel is uitgerust met mindere camera, een kleinere schermresolutie en een iets kleinere batterij.

De genoemde wijzigingen hebben alleen invloed op de specificaties van het toestel, niet op de performance van het al gehele toestel. Door middel van een nieuwe Dual-core 1.7 GHz Cortex-A15 en quad-core 1.3 GHz Cortex-A7 processor heb je nooit tekort aan rekenkracht. Iets dat duidelijk naar voren komt wanneer je het toestel gebruikt.

De standaard basis is nog steeds hetzelfde. Het betekent dat je de beschikking hebt over de diverse Note features en de S-Pen die in de onderkant van het toestel wordt opgeborgen. De Air Gestures ontbreken, want de Neo heeft geen bewegingssensor. Op de voorzijde vinden we wel een 2.0 megapixelcamera voor videogesprekken en selfies.

Eerste ervaring met Samsung Galaxy Note 3 Neo 
Eerste ervaring met Samsung Galaxy Note 3 Neo 
Eerste ervaring met Samsung Galaxy Note 3 Neo 

Het display van de Samsung Galaxy Note 3 Neo is slechts 0,2-inch kleiner dan de Galaxy Note 3. Het 5,5-inch Super AMOLED-scherm heeft ook een kleinere resolutie van 720 x 1280. Het touchscreen levert een uitstekende weergave vanuit diverse kijkhoeken.

Het scherm is geplaatst in een robuuste behuizing met een leren achterkant. Het geheel voelt goed en naar behoren aan. Het Android-toestel is iets lichter en kleiner dan de Note 3. De verschillen zijn marginaal en alleen echt zichtbaar wanneer je beide toestellen naast elkaar legt.

Afbeeldingen en video’s worden gemaakt met een 8 megapixelcamera met 1080p full-hd video-opname. De 4K-opname is verdwenen en de camera moet het doen met een 5 megapixels minder dan de Note 3. Ondanks deze wijziging weet de camera op het eerste gezicht zeer goed te presteren.

Eerste ervaring met Samsung Galaxy Note 3 Neo 
Eerste ervaring met Samsung Galaxy Note 3 Neo 
Eerste ervaring met Samsung Galaxy Note 3 Neo 
Eerste ervaring met Samsung Galaxy Note 3 Neo 

De Samsung Galaxy Note 3 Neo is het kleinere broertje van de Note 3. Ondanks dat het toestel een aantal punten heeft moeten inleveren ten opzichte van het topmodel in de Note-lijn, weet het toestel een goede indruk achterlaten. We zijn benieuwd op welke manier Samsung het toestel in de markt zal positioneren naast de Note 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters