Eerste ervaring met TomTom voor de iPhone

TomTom voor de iPhone is nog maar een paar dagen in de App Store van Apple te vinden, toch kan All About Phones de eerste ervaring met deze nieuwe software voor de iPhone al melden. De eerste ervaringen zijn overwegend positief.

TomTom voor de iPhone

Sinds afgelopen maandag is de langverwachte applicatie van TomTom voor de iPhone in de Nederlandse App Store van Apple te vinden. De navigatie werkt momenteel alleen op een iPhone 3G en een iPhone 3GS omdat deze toestellen beschikken over een interne gps-ontvanger. De software van de iPhone weegt voor Europa rond de 1,4GB en kost net geen honderd euro en de vraag daarbij is natuurlijk of dit relatief zware prijskaartje te verantwoorden is door de applicatie. In deze korte preview kijken we kort naar de eerste ervaringen met de applicatie. Later deze maand zullen we een volledige review publiceren van de applicatie die het dan ook zal moeten opnemen tegen meerdere concurrenten.

Met onze gekochte Beneluxversie hadden we een moeizame start. De applicatie had moeite met het vinden van een gps-signaal en even later zat de pijl in een straat waar we niet waren. Even later, na 5 minuten, had de applicatie de goede coördinaten te pakken op onze iPhone 3G en konden we van start gaan. We konden het toestel moeiteloos naar portretmodus kantelen zonder noemenswaardige vertraging, wat ons navigatiegemak vergrootte. Opvallend was dat tijdens het rijden de herberekening van routes erg snel was. Toen we een andere straat insloegen die de TomTom niet aangaf wist hij maximaal twee seconden later hoe we verder moesten rijden op onze nieuwe route en dat was erg prettig. De navigatie was verder snel te noemen, accuraat en prettig en overzichtelijk.

Er waren ook een paar nadelen te herkennen aan de applicatie. Zo konden we geen routes plannen die via bepaalde punten moesten lopen, iets wat op zich een handige functie kan zijn. Ook het kaartmateriaal bleek niet altijd up to date. Een mooi voorbeeld was een weg in Utrecht die twee jaar geleden nog een eenrichtingsweg was maar sindsdien voor beide kanten toegankelijk is. Ook het onbtreken van HD-traffic is jammer en lane-assist is helaas ook niet aanwezig.

Al met al is de eerste ervaring positief te noemen. Later deze maand zul je een uitgebreide review van de applicatie kunnen vinden op All About Phones.

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone 

TomTom voor de iPhone kopen in de App Store van Apple:

TomTom Benelux € 69,99
TomTom Benelux
TomTom Western Europe € 99,99
TomTom Western Europe
TomTom U.S. & Canada € 79,99
TomTom U.S. & Canada
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters