Eerste ervaring met TomTom voor de iPhone

TomTom voor de iPhone is nog maar een paar dagen in de App Store van Apple te vinden, toch kan All About Phones de eerste ervaring met deze nieuwe software voor de iPhone al melden. De eerste ervaringen zijn overwegend positief.

TomTom voor de iPhone

Sinds afgelopen maandag is de langverwachte applicatie van TomTom voor de iPhone in de Nederlandse App Store van Apple te vinden. De navigatie werkt momenteel alleen op een iPhone 3G en een iPhone 3GS omdat deze toestellen beschikken over een interne gps-ontvanger. De software van de iPhone weegt voor Europa rond de 1,4GB en kost net geen honderd euro en de vraag daarbij is natuurlijk of dit relatief zware prijskaartje te verantwoorden is door de applicatie. In deze korte preview kijken we kort naar de eerste ervaringen met de applicatie. Later deze maand zullen we een volledige review publiceren van de applicatie die het dan ook zal moeten opnemen tegen meerdere concurrenten.

Met onze gekochte Beneluxversie hadden we een moeizame start. De applicatie had moeite met het vinden van een gps-signaal en even later zat de pijl in een straat waar we niet waren. Even later, na 5 minuten, had de applicatie de goede coördinaten te pakken op onze iPhone 3G en konden we van start gaan. We konden het toestel moeiteloos naar portretmodus kantelen zonder noemenswaardige vertraging, wat ons navigatiegemak vergrootte. Opvallend was dat tijdens het rijden de herberekening van routes erg snel was. Toen we een andere straat insloegen die de TomTom niet aangaf wist hij maximaal twee seconden later hoe we verder moesten rijden op onze nieuwe route en dat was erg prettig. De navigatie was verder snel te noemen, accuraat en prettig en overzichtelijk.

Er waren ook een paar nadelen te herkennen aan de applicatie. Zo konden we geen routes plannen die via bepaalde punten moesten lopen, iets wat op zich een handige functie kan zijn. Ook het kaartmateriaal bleek niet altijd up to date. Een mooi voorbeeld was een weg in Utrecht die twee jaar geleden nog een eenrichtingsweg was maar sindsdien voor beide kanten toegankelijk is. Ook het onbtreken van HD-traffic is jammer en lane-assist is helaas ook niet aanwezig.

Al met al is de eerste ervaring positief te noemen. Later deze maand zul je een uitgebreide review van de applicatie kunnen vinden op All About Phones.

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone

 

TomTom voor de iPhone 

TomTom voor de iPhone kopen in de App Store van Apple:

TomTom Benelux € 69,99
TomTom Benelux
TomTom Western Europe € 99,99
TomTom Western Europe
TomTom U.S. & Canada € 79,99
TomTom U.S. & Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. matttie -

  Beste mensen die last hebben van slecht gps sigaanl ik zal een paar tips geven waardoor je beter gps ontvangst zal hebben op je iphone en wat je moet doen.

  eerst zet je deze dingen uit:

  wifi
  3G

  wat zeker moet aanstaan is:

  locatie bepaling

  als tomtom vraagt of hij locatie bepaling mag gebruiken natuurlijk ja selecteren en de instellingen die ik noemde kan je natuurlijk bij instellingen vinden en vooral bij netwerken.

  voor een goeie installatie natuurlijk tomtom in itunes hebben staan en syncroniseren met de iphone als dit gebeurt is wat even kan duren start je tomtom even op en geef je een adres in.
  je laat je hem even zoeken na een paar minuten sluit je tomtom gewoon af als hij niet heeft gevonden en je zet de iphone helemaal uit en daarna start je hem helemaal opnieuw op en laat je hem weer zoeken naar een adres
  normaal zou hij dan moeten werken. het vinden van gps signaal voor de eerste keer kan even tijd nemen heb ergens gelezen dat dit soms tot 15 min kan duren .

 2. zizou -

  heb het zelfde probleem als gast hildo,

  heb je al een oplossing gevonde hildo voor het probleem of weet iemand anders hoe het probleem op te lossen is

  alvast bedankt

 3. Rikkus -

  Net geïnstalleerd, maar ik word langs wegen gestuurd waar ik helemaal niet in mag rijden. Heeft dit iets te maken met instellingen? lijkt wel of hij nog op te voet of per fiets staat. Maar ook dit lijkt onwaarschijnlijk want word wel de A28 opgestuurd…:X

 4. hildo -

  gast hildo
  mijn iphone werkt prima maar wanneer ik tomtom open blijft de kaart in zwart/wit steken en onderaan staat slechte gps ontvangst.
  ik heb al in de instellingen algemeen – stel opnieuw in gedaan….
  wat nu

 5. Jack -

  Voor slechte GPS-ontvangst helpt het vaak om Instellingen – Algemeen – Stel opnieuw in – Herstel locatiewaarschwingen – Herstel waarschuwingen te doen.

 6. willy -

  Heb W.Europa vannacht gedownload (want heeft zelfs via wifi wel wat tijd nodig) en de 3GS vandaag wat adresjes laten navigeren. Werkt perfekt! Had er twee weken terug ook al Navigon opgezet maar deze laatste kan absoluut niet tippen aan TomTom.

 7. Albert -

  Ik heb de app. TomTom Western Europe v1.0 nu 2 dagen in mijn iTunes en 4 keer op mijn iPhone gezet en hij doet het nog steeds niet. Ik kom niet verder dan het opstartscherm en dan knalt de app eruit.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters