Eerste ervaringen met de Huawei Ascend P6

Huawei lanceerde gisteren met de Ascend P6 de dunste telefoon ter wereld. In deze hands-on kun je onze eerste ervaringen met deze indrukwekkende smartphone lezen.

“De Ascend P6 is met recht een van de mooiere toestellen op het moment.”

Huawei Ascend P6 hands-on

Het opvallendste aan de Ascend P6 is wel het ontwerp van het toestel. De P6 is 6,18 millimeter dun en daarmee erg compact. Verder heeft Huawei deze telefoon helemaal uit aluminium opgetrokken. Dat resulteert in een goede bouwkwaliteit en een luxe gevoel in de hand. Wel zijn de zijkanten niet afgerond waardoor de Ascend P6 niet erg lekker in de hand ligt. Desalniettemin zijn we erg tevreden over het design en is deze P6 met recht een van de mooiere toestellen op het moment.

Qua scherm heeft Huawei niet heel veel nieuws in dit toestel gestopt, de Ascend P6 is uitgerust met ongeveer hezelfde scherm als de Ascend P2: een 720p IPS LCD-paneel. Dat is net wat onder de top van de markt, maar het scherm ziet er wel mooi uit. De kleuren zijn goed, de kijkhoek is goed en het contrast is ook niet verkeerd.

Naast het design zijn er twee zaken belangrijk in de P6 volgens Huawei: de camera en de interface. De interface van de telefoon is de Emotion UI versie 1.6 die volgens de fabrikant efficiënter werkt door het ontbreken van een menu. Daar zijn wij het niet helemaal mee eens, maar het gebrek aan een menu is ook geen groot gemis.

De prestaties van de Ascend P6 zijn goed, maar niet top. In de telefoon zit een quadcoreprocessor van Huawei zelf, de K3V2-chip. Deze processor is voorzien van vier ARM Cortex A9 kernen en geklokt op 1,5GHz, waardoor de P6 op het eerste gezicht qua prestaties ongeveer op hetzelfde niveau zit als bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S III. Het toestel heeft 2GB aan RAM-geheugen en multitasken is dus geen probleem.

Huawei Ascend P6 hands-on 
Huawei Ascend P6 hands-on 
Huawei Ascend P6 hands-on 
Huawei Ascend P6 hands-on 

“Qua connectiviteit loopt de Ascend P6 net een beetje achter: LTE-ondersteuning ontbreekt.”

Huawei Ascend P6 hands-on

De camera van de Huawei Ascend P6 is voorzien van een nieuwe techniek genaamd IMAGESmart Engine. Met deze engine selecteert het toestel zelf de beste instellingen en dat moet mooie plaatjes opleveren. Hoewel het te vroeg is om daar echt iets over te zeggen, zagen de foto’s die Huawei in de presentatie liet zien er over het algemeen mooi maar wat oververzadigd uit. De resolutie van 8 megapixels is overigens net iets onder de huidige topmodellen, maar dat hoeft geen probleem te zijn. De camera kan zowel foto’s maken en filmen in HDR-modus.

Qua connectiviteit loopt de Ascend P6 net een beetje achter: LTE-ondersteuning ontbreekt. Een vreemde keuze omdat dat bij de P2 juist het paradepaardje van Huawei was. Overigens zien we het niet als een groot nadeel, aangezien de uitrol en inburgering van LTE nog een tijd zal duren. Huawei Devices CEO Richard Yu vertelde dat er rond oktober een versie van de P6 met LTE aan zit te komen.

“Onder de streep lijkt er gewoon heel erg weinig mis te zijn met deze Ascend P6.”

Al met al zien we in deze Ascend P6 voorlopig een stevige midrangetelefoon die er bijzonder mooi uitziet. Met de Samsung Galaxy S4 of HTC One gaat Huawei niet concurreren met dit toestel, maar daar is de prijs gelukkig ook niet naar. De adviesprijs van €450 is misschien net iets aan de hoge kant, maar gezien het design gerechtvaardigd. Onder de streep lijkt er gewoon heel erg weinig mis te zijn met deze Ascend P6. Voeg daar een erg mooi ontwerp aan toe en je hebt een prima smartphone.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Huawei Ascend P6 hands-on 
Huawei Ascend P6 hands-on 
Huawei Ascend P6 hands-on 
Huawei Ascend P6 hands-on 
Huawei Ascend P6 hands-on 
Huawei Ascend P6 hands-on 
Huawei Ascend P6 hands-on 
Huawei Ascend P6 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters