Eerste ervaringen met de LG GD900 Crystal

De LG GD900 Crystal is de eerste telefoon ter wereld met een doorzichtig toetsenbord en om te onderzoeken hoe dat nou in elkaar zit hebben we voor een reviewexemplaar van het toestel gezorgd. Onze eerste ervaringen met het toestel inside!

LG GD900 AAP

LG kondigde een tijdje geleden ’s werelds eerste telefoon met een doorzichtig toetsenbord aan: de LG GD900 Crystal. Het toestel is nu net in de winkels te vinden, voor ons hoogste tijd om het toestel eens te bekijken en misschien wel betoverd te worden door de magie van het doorzichtige toetsenbordje. In de aanloop naar onze review van het toestel die we over ongeveer anderhalve week zullen publiceren, delen we nu onze eerste ervaringen met de LG Crystal.

LG GD900 Crystal donker

De LG Crystal ziet er op het eerste gezicht als een volstrekt normale full-touch-telefoon uit, een groot touchscreen met daaronder drie toetsen, precies dezelfde indeling als bij de LG Arena. Als je het toestel openschuift komt er echter iets nieuws onder het toestel vandaan: een doorzichtig toetsenbordje. Als dit toetsenbord opengeschoven is valt meteen op dat het toestel erg uit balans is. De telefoon is opengeschoven redelijk lang en onder is alleen maar een glasplaatje met een centimeter daarachter een plastic achterkant, terwijl de bovenste helft uit allerlei zware elektronica bestaat. Dit houdt niet erg lekker vast, maar er is mee te leven, het toetsenbordje is nergens van essentieel belang. Iets anders wat ons direct opviel aan de Crystal is dat hij erg krasgevoelig is en dat er na enkele aanrakingen al veel vingerafdrukken te bekennen zijn. In het donker licht het toetsenbordje paars op, wat er erg mooi uit ziet en eigenlijk ontult de Crystal zijn echte schoonheid dan ook pas in het donker. Het toestel draait op de S-Class-interface die niet erg veranderd is ten opzichte van de LG Viewty Smart en de LG Arena, met uitzondering van de nieuwe waterdruppelvorm voor het menu.

Onze eerste ervaringen zijn dus niet onverdeeld positief over de Crystal, hij ziet er geweldig uit en de interface is erg mooi, maar het toestel is erg gevoelig voor vingerafdrukken en krassen en het gewicht is niet zo lekker verdeeld. We gaan het toestel echter nog een tijdje met ons meenemen en misschien weet dit kristal ons in die tijd nog te overtuigen. Je leest het allemaal binnenkort in onze volledige review van de LG Crystal.

LG GD900 Crystal

 

LG GD900 Crystal

 

LG GD900 Crystal

 

LG GD900 Crystal

 

LG GD900 Crystal

 

LG GD900 Crystal

 

De LG GD900 bestellen:

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters