Eerste ervaringen met de LG Optimus G

Tijdens de CES in Las Vegas hebben we de kans gekregen om met de LG Optimus G te spelen. Het toestel is al enige tijd in Amerika te koop en komt in de lente ook naar Nederland. In deze hands-on bespreken we onze eerste ervaringen met het LTE (4G) high-end-toestel van LG.

LG Optimus G

De Optimus G is geen nieuw toestel. Het is al in september 2012 aangekondigd voor de Amerikaanse markt. Door het ontbreken van een 4G-netwerk in Nederland is het toestel tot op heden nog niet in Nederland te koop, maar daar gaat vanaf maart/april verandering in komen.

De LG Optimus G heeft zeer goede specificaties waar de high-end Androidgebruiker zeker blij mee zal zijn. Zo is het toestel onder andere voorzien van een zeer snelle Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor met vi kernen. Deze is gecombineerd met 2GB intern geheugen waardoor alles zeer snel en vloeiend aanvoelt. Tijdens onze speelsessie met het toestel hebben we geen haperingen kunnen ontdekken in het gebruik. Om de snelle processor te showen heeft LG enkele grappige softwaregrapjes in het toestel gezet, waaronder de mogelijkheid om video’s deels transparant af te spelen zodat je intussen ook nog andere dingen kunt doen op het toestel. Ook het spelen van de nieuwste games zoals GTA Vice City vormt geen probleem voor deze telefoon.

Het toestel is voorzien van een 4.7 inch True HD-IPS-scherm. Het voordeel van een IPS-scherm is dat vooral de kleuren erg mooi en waarheidsgetrouw overkomen, vaak beter dan bij een AMOLED-scherm. Bij die schermen vinden we het contrast soms zo hoog dat sommige kleuren wat onrealistisch aanvoelen. Het LG-scherm heeft hier geen last van en met de HD-resolutie (768×1280 pixels) ziet alles er prachtig en scherp uit. Wel zien we intussen bij Androidfabrikanten een trend ontstaan om al Full-HD schermen te integreren in telefoons die er nog scherper uitzien. Dit komt mogelijk pas bij de opvolger van de Optimus G, maar wat ons betreft hoef je daar niet op te wachten. Het scherm op de Optimus G is mooi genoeg.

De Optimus G is voorzien van de laatste communicatietechnieken waaronder LTE/4G. KPN is van plan om dit jaar nog 4G in het hele land uit te rollen. Daarmee kun je met dit toestel genieten van supersnel internet. Hoe dit in de praktijk gaat werken is nog even wachten totdat we in Nederland de Optimus G kunnen testen met een 4G-netwerk.

Over de bouw van de Optimus G zijn we erg te spreken. Het toestel voelt solide aan en ligt prettiger in de hand dan zijn voorganger, de Optimus 4X HD. Zo zijn de hoeken wat meer afgerond en lijkt de achterkant veel op die van de Nexus 4. De achterkant is van met daarin een kristalachtig patroon, dat alleen met bepaalde lichtinval zichtbaar is. Dit zorgt voor een mooie luxe uitstraling.

LG heeft ook nog wat leuke software in de Optimus G gestopt. Naast de bekende toevoegingen is er ook de mogelijkheid gekomen om overal, zelfs in het homescreen, een notitie op het scherm te kunnen schrijven. Die notitie blijft dan altijd zichtbaar op het scherm staan tot je hem weghaalt. In een demonstratie liet LG bijvoorbeeld zien dat je snel een nummer op het scherm kunt schrijven en vervolgens naar de telefoonapplicatie kunt gaan om eenvoudig het nummer over te typen.

Het apparaat is voorzien van een 2100 mAh accu. Hoe deze presteert zullen we weten als we het toestel in Nederland zelf langdurig hebben kunnen testen. Dat geldt ook voor de 13-megapixelcamera.

Al met al zijn onze eerste ervaringen met de Optimus G erg positief mede door zijn mooie bouw en goede specificaties.

In Nederland komt het toestel uit met een 13-megapixelcamera en 16 of 32 GB opslaggeheugen dat uit te breiden is met een microSD-geheugenkaartje. Over de prijs kon LG helaas nog niet veel zeggen. Het toestel moet rond maart/april naar de Nederlandse winkels komen. Dat is ook het moment dat veel nieuwe generatie smartphones op de markt komen. Het is dan ook een beetje de vraag of deze Optimus G niet te laat komt voor LG.

LG Optimus G 
LG Optimus G 
LG Optimus G 
LG Optimus G 
LG Optimus G 
LG Optimus G 
LG Optimus G 
LG Optimus G 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters