Eerste indruk LG G3

De G3 is LG’s – op papier – veelbelovende nieuwe vlaggenschip. Het toestel is de eerste smartphone met een QHD-scherm die in massaproductie gaat. Dat nieuws komt niet uit de lucht vallen: LG bevestigde het, na weer een gerucht, maar. Voor de lancering van het toestel waren nagenoeg alle specificaties uitgelekt. Een verrassing was het dus niet, toen het toestel eerder vanavond in Londen werd gepresenteerd.

Eerste indruk LG G3 img 6687

En die specificaties beloven op het eerste gezicht heel wat goeds. Naast het 5,5 IPS QHD-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels, heeft LG de ruimte rond het scherm ook beperkt weten te houden. Vervolgens is LG er ook in geslaagd om een verwisselbare batterij met een inhoud van 3000 mAh in het toestel te plaatsen.

De Snapdragon 801-proccesor (AC-variant) heeft een snelheid van 2,5 GHz en de G3 is voorzien van 3 GB aan werkgeheugen. Dit is de snelste variant van de G3, met 32 GB opslag. Dat geheugen is trouwens uit te breiden met een microSD-kaart tot maximaal 128 GB.

De camera schiet foto’s in 13-megapixel. Niet dat dat heel bijzonder is. Des te bijzonderder is het gegeven dat er met behulp van een laser scherp wordt gesteld: die feature is uniek voor een smartphone. Aan de voorkant zit een selfiecamera met een resolutie van 2,1-megapixel.

Die camera werkt best praktisch. De camera aan de voorkant detecteert het wanneer je je hand opsteekt. Vervolgens geeft de G3 je het commando om daarvan een vuist te maken als je een selfie wil maken. Tijdens onze eerste sessie met het toestel werkte die selfiemodus prima.

Standaard schiet de camera aan de achterkant foto’s in 10-megapixel. Het lukt dan om, dankzij de infrarode autofocus, snel de ene na de andere foto te schieten. Wanneer je de scherpte echter opschroeft naar 13-megapixel, gaat dat heel wat minder snel. Dat is wel beetje een tegenvaller. De camera kan ook in ultra HD filmen. Dat werkt op het eerste gezicht meer dan voldoende, al wordt het beeld wel korrelig als je digitaal in gaat zoomen. Als je weer uitzoomt naar 0x digitale zoom stelt hij wel weer snel scherp, wat fijn is.

De LG G3 bestaat voornamelijk uit plastic, gemengd met wat ijzer. De telefoon voelt hierdoor enigszins metallic aan, maar blijft wel heel licht van formaat. Dat is erg fijn. Bovendien is de G3 ook heel goed afgewerkt. De telefoon voelt erg solide aan als hij in de hand ligt. Stevig is een ander woord, maar dat komt dus door de aanwezigheid van plastic.

Grootste stokpaardje van de LG G3 is natuurlijk het UHD-scherm. Hier zijn wij erg over te spreken. De pictogrammen worden haarfijn weergegeven: datzelfde geldt voor de voorbeeldvideo’s die al op de G3 stonden. Extra pluspunt: ook als je vanuit een behoorlijk schuine hoek naar het scherm kijkt, blijft deze goed zichtbaar.

Met een processor die 2,5 GHz klokt en 3 GB aan ram heeft de G3 alles in huis om alles loeisnel uit te voeren. We merkten al dat de camera niet ontzettend snel werkt als je in 13 MP foto’s schiet. Het scrollen door de interface verliep best goed, maar toch kwam het een beetje stroperig over. Tijdens het dagelijkse gebruik zal dit waarschijnlijk niet zo storend zijn: zo miniem is het.

LG heeft een nieuwe userinterface op de G3 gezet. De icoontjes zijn nu rond en vierkant. Bovendien komt de LG qua gebruik nu een stuk rustiger over. Wat erg fijn is, is de multiwindowmogelijkheid. Zo kun je tegelijkertijd Chrome en bijvoorbeeld je mailprogramma open hebben staan. Hiermee bewijst LG dat het op gebied van multitasken bij de beste fabrikanten hoort.

In de komende weken laat LG meer los over wanneer de G3 in Nederland verschijnt. Ook zal dan bekend worden wat het apparaat gaan kosten.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Eerste indruk LG G3 img 6673 
Eerste indruk LG G3 img 6695 
Eerste indruk LG G3 img 6704 
Eerste indruk LG G3 img 6707 
Eerste indruk LG G3 img 6723 
Eerste indruk LG G3 img 6726 
Eerste indruk LG G3 img 6729 
Eerste indruk LG G3 img 6747 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters