Motorola Moto G5 preview: stock Android als troef

BARCELONA – Lenovo kondigde tijdens het Mobile World Congress twee nieuwe budgetsmartphones aan: de Motorola Moto G5 en Motorola Moto G5 Plus. Die eerste is een vrij doorsnee budgettelefoon met een grote troef: zijn stock Android-interface. In deze Motorola Moto G5 hands-on lees je er alles over.

Solide basis

Motorola Moto G5 hands-onEen goede budgettelefoon begint bij een net setje basis specs. Wat dat betreft doet de Moto G5 goede zaken. Hij heeft een 5-inch full HD-scherm dat er netjes uitziet, is voorzien van 3GB werkgeheugen en biedt ruimte aan twee simkaartjes. De camera heeft een resolutie van 13-megapixel en is voorzien van phase-detection autofocus. Selfies schiet je in 5 megapixelresolutie. Beide vrij doorsnee camera’s, waar ik nog geen definitief oordeel over durf te vellen.

Qua basis specs doet de Moto G5 goede zaken

Onder de motorkap ligt een Snapdragon 430-chipset met 8 processorkernen. Dat is niet de snelste chip, maar op het eerste gezicht draait de Moto G5 er ruim snel genoeg op. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de schone Androidsoftware, die geen extra belasting voor de processor oplevert. Ander positief punt is de batterij: die is met 2800mAh relatief groot voor de specs van de G5 en is bovendien uitneembaar. Vooral dat laatste zien we niet vaak meer.

Niet waterdicht, wel van metaal

Misschien wel de grootste verandering tegenover de eerdere Moto G-toestellen is doorgevoerd in het ontwerp. Dat is namelijk niet meer waterdicht of zelfs waterafstotend. Maar het is wel gemaakt van metaal, waardoor de Moto G5 wat hoogwaardiger aanvoelt dan zijn voorgangers. Met de nadruk op ‘wat hoogwaardiger’ trouwens, want voor een metalen smartphone voelt de G5 relatief goedkoop. Dat heeft er wellicht mee te maken dat echt alleen de achterkant van metaal is gemaakt, terwijl veel andere toestellen ook metalen zijkanten hebben.

Een verbetering tegenover de Moto G4 is dat de Moto G5 een vingerafdrukscanner onder zijn scherm heeft zitten. Dat is fijn, want daarmee kun je de telefoon eenvoudig beveiligen.

Doorsnee midranger zonder poespas

Al met al is de Motorola Moto G5 een vrij doorsnee midranger op het eerste gezicht. Zonder spannende extra’s, maar ook zonder onnodige toevoegingen. Vooral dat laatste is op softwarevlak erg prettig en kan er weleens voor zorgen dat de Moto G5 ondanks zijn wat doorsnee totaalplaatje een van de beste keuzes in zijn prijsklasse zal worden. Het enige waar ik minder over te spreken ben is het gebrek aan enige vorm van waterdichtheid. Geen dealbreaker, maar wel een voormalig voordeel van de Moto G-lijn dat verdwenen is. Het ‘life proof’ aspect waar Motorola vroeger altijd de blits mee maakte is daarmee helaas verdwenen.

Zonder spannende extra’s, maar ook zonder onnodige toevoegingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters