Video: Samsung Galaxy Ace Plus hands-on

De Ace Plus is een refresh van de populaire Samsung Galaxy Ace, waarmee het toestel weer een jaartje mee moet kunnen als instapsmartphone. Op het Mobile World Congress 2012 filmden we deze nieuwe Samsung.

Of de Ace Plus ook daadwerkelijk een goede plaats in de markt gaat krijgen, dat is de vraag zo blijkt uit deze video. Maar datzelfde gevoel hadden we eigenlijk over de originele Ace, en die werd toch wel erg goed verkocht. In deze video hebben we het over het scherm, de processor, het design en zoals genoemd ook de marktkansen van dit toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kevin van Eijk -

  Ik ben op zoek naar mijn eerste smartphone. In combinatie met een eenvoudig 500mb abonnement zijn voor mij de Galaxy Ace Plus en de Sony Xperia Tipo de interessantste opties.

  Ik zal de telefoon voornamelijk gebruiken voor lichte games, als organizer/agenda, whatsapp en sporadisch gebruik maken van facebook, gmail etc.

  Nu weet ik dat de Xperia Tipo een kleiner beeldscherm heeft (3,2" tov 3,65" ) en een langzamere processor (800 mHz tov 1 gHz) maar de Tipo beschikt wel over Android 4.0. De Ace Plus heeft dan weer een stuk betere camera (ook wel leuk) en dus een groter beeldscherm (al is de resolutie hetzelfde… -> is dat écht zo korrelig?) maar draait nog op Gingerbread.

  Zou ik als nieuwkomer op smartphone gebied het gebrek aan Ice Cream Sandwhich erg gaan missen? Of voldoet Gingerbread ook uitstekend? Zal Gingerbread problemen geven in de komende 2 jaar als achterhaald OS?

  Verder denk ik dat de LG Optimus L5 een mooie middenweg is (800 mHz, ICS, 4" scherm en goede camera) maar mijn ervaringen met LG van vroeger zijn ronduit slecht. Ik weet echter niet hoe het met de huidige kwaliteit LG telefoons zit..

  De Xperia U heeft ook mijn aandacht getrokken met zijn Dualcore processor maar het feit dat het geheugen niet met MicroSD kan worden uitgebreid baart me nogal zorgen. Raakt die telefoon niet onwijs snel door zijn geheugen heen?

  Hulp bij mijn keuze waardeer ik zeer! 🙂

  1. Dominick -

   Even vooropgesteld, de Xperia U is stukken beter dan alle andere toestellen die je noemt. Beter scherm, betere processor, betere bouw en meer support voor Android updates. Of hij te snel volraakt, heeft er helemaal mee te maken wat je wilt doen ermee. Veel applicaties installeren is geen probleem, een beetje media erop zetten ook niet. Maar er passen geen dagen aan muziek en/of flinke films op. Ik heb tot voor kort heel lang met een 4GB kaartje (vergelijkbaar met de U) in m'n telefoon gelopen en vond dat geen probleem. Inmiddels ben ik wel overgestapt op 16, maar om nou te zeggen dat ik dat extra geheugen zou missen, nee.

   Als je denkt toch extra ruimte nodig te hebben, dan kun je misschien ook nog even kijken naar de Samsung Galaxy Ace 2 of Sony Xperia Sola. Als je die te duur vind, dan zou ik van de bovengenoemde toestellen de Ace plus kiezen. De Tipo is wel wat klein en traag. De Ace Plus heeft inderdaad een wat korrelig scherm, maar als je niet beter gewend bent kan ik me niet voorstellen of je je er echt aan gaat ergeren. Gingerbread voldoet prima en alle belangrijke apps zullen de komende tijd ook wel voor dat platform blijven.

   1. Kevin van Eijk -

    Bedankt voor je uitgebreide antwoord!

    Ik zal geen muziek of films op de telefoon gaan zetten dus het lijkt dan dat die 4GB van de Xperia U voldoende zal zijn. De Tipo laat ik dan schieten, die heeft verder geen meerwaarde meer dan. De Ace 2 en Sola vind ik net een beetje te duur, dus het gaat voor mij dan nog even tussen de Ace Plus en de Xperia U. Binnenkort eens kijken of ik ze ergens uit kan proberen, kijken welke het prettigst in gebruik is 🙂

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters