Wiko WIM Lite preview: all about selfies

BARCELONA – De Wiko WIM Lite is het kleine broertje van Wiko’s nieuwe vlaggenschip. In tegenstelling tot zijn grote broer begeeft de WIM Lite zich voor Wiko op bekend terrein. Voor €250 biedt de WIM Lite een net setje specificaties en in deze Wiko WIM Lite preview bekijk ik of dat er veelbelovend uitziet.

Erg veel heeft de WIM Lite trouwens niet weg van zijn grote broer. De ontwerpfilosofie is hetzelfde en de telefoon heeft net als de grote WIM een volgens Wiko indrukwekkende camera. Maar daar houden de overeenkomsten wel een beetje op. De vingerafdrukscanner is naar de achterkant verplaatst, het scherm is kleiner en mist de amoled-techniek van zijn grote broer en de specificaties zijn minder indrukwekkend. Ook de dubbele camera heeft het veld moeten ruimen.

Meer megapixels voor dan achter

Wiko WIM Lite hands-onHoewel hij dus geen tweede camera op de achterkant heeft, moet de WIM Lite volgens Wiko nog steeds goede resultaten neerzetten op cameravlak. Achterop zit een 13-megapixelcamera om dat te bereiken. Ik durf nog niet te zeggen in hoeverre die echt zo goed scoort, daarvoor heb ik de WIM Lite te kort in handen gehad op het Mobile World Congress. Ik verwacht eerlijk gezegd dat de WIM Lite een vrij standaard camera heeft die okay maar niet bijzonder presteert. Wél bijzonder is de camera die voorop zit. Dat is namelijk een 16-megapixelcamera met led-flits, waardoor de Wiko WIM Lite detailrijke zelfportretten kan maken die ook in het donker nog enigszins bruikbaar zijn. Ook daarvan durf ik de prestaties nog niet definitief te beoordelen, maar een onderscheidende factor is het zeker.

Serieuzer ontwerp

Net als de WIM, heeft de WIM Lite een wat serieuzer ontwerp gekregen. Metalen rand, plastic voor- en achterkant en sobere kleuren. Bijzonder is dat je kunt kiezen tussen een glanzende en een matte achterkant. De vingerafdrukscanner zit dit keer op de achterkant; bij de WIM zit hij voorop. Die locatie heeft mijn voorkeur, maar volgens Wiko is het goedkoper om een vingerafdrukscanner achterop te plaatsen en daarom heeft men hiervoor gekozen. Fair enough. Voor een telefoon van €250 zit de WIM Lite wat mij betreft goed in elkaar.

De accucapaciteit is erg hoog, ik denk dat dat voor goede resultaten gaat zorgen

Het scherm is 5 inch groot en heeft een full HD-resolutie. Dat ziet er allemaal prima uit. Onder de motorkap ligt een Snapdragon 435-chipset met 3GB werkgeheugen. Niet heel ruim, maar de telefoon draait er snel op. Dat heeft waarschijnlijk ook met de vrij lichte interface te maken. Wiko heeft Android 7.0 Nougat vooral van een nieuw likje verf en een aantal extra apps voorzien, meer niet. Een 3200mAh-accu en dualsim-ondersteuning maken de Wiko WIM Lite af. Die accucapaciteit is erg hoog voor en relatief simpel toestel als de WIM Lite en ik denk dat dat voor goede resultaten gaat zorgen. Maar het is nu nog te vroeg om daar echt iets over te zeggen.

Wiko WIM Lite preview conclusie

De Wiko WIM Lite is op het eerste oog een vrij doorsnee midrangetelefoon. De specificaties zijn voldoende maar niet opvallend en hetzelfde geldt voor de prestaties. Waar de WIM Lite zich echt mee onderscheidt is de selfiecamera. Die heeft een hoge resolutie, een flitsertje en naar het lijkt betere prestaties dan de gemiddelde selfiecamera. Als je dat belangrijk vindt denk ik dat de WIM Lite een erg goede optie is. Voor mensen die niet zo om selfies geven lijkt de WIM Lite ook niet verkeerd, maar zie ik niet echt een reden om hem boven de veelheid aan andere budgettelefoons te verkiezen.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters