Harde reset Nokia N8 veroorzaakt meer problemen

Wie zijn Nokia N8 een harde reset geeft, raakt daardoor niet alleen alle instellingen en geïnstalleerde software kwijt. Er gebeuren daarnaast ook andere vervelende dingen met het toestel.

reset Nokia N8

Een Nokia-blogger die het vlaggenschip van de Finse fabrikant een harde reset heeft gegeven, raakte in grote problemen. Want niet alleen werden de gebruikelijke dingen gewist, ook lijkt een deel van de firmware zelf verdwenen te zijn na zo’n weinig subtiele reset.

De blogger schrijft: ,,Let alsjeblieft op, dit zijn de problemen die ik kreeg na een volledige reset. 1. Ik raakte Ovi Maps kwijt. Maar dat kun je weer opnieuw downloaden. 2. Ik raakte ook Ovi Store 2.0 kwijt en dat kan ik niet opnieuw installeren, ik krijg altijd de melding ‘kan niet installeren’. Dus doe een harde reset alleen als het absoluut nodig is.”

Bloggers over Nokia-telefoons hebben met de Nokia N97 het probleem gehad dat het toestel juist erg vaak gereset moest worden, als de software weer eens vastliep. Maar dat gebeurde onder een andere versie van Symbian en men hoopt dat Nokia die fouten niet in het nieuwe toestel heeft meegenomen.

Tot slot, hoe doe je eigenlijk een harde reset op de N8? In drie simpele stappen. 1. Zet de telefoon uit. 2. Druk de ‘volume down’, de cameratoets en de menu-toets tegelijk in totdat de telefoon vibreert. 3. Wacht tot het toestel weer informatie op het scherm weer geeft.

Bron: The Nokia Guide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. jack -

  Ik heb op mijn nokia n8-00 een hardreset moeten doen en daarna nog een soft reset. Ik ben ovimaps kwijt maar wil dit weer terug hebben. Wie kan mij helpen?

 2. Bianca Meinster -

  wie kan mij helpen
  als ik mijn nokia n8 opstart krijg ik security code die ik moet invullen.
  ik heb 12345 en 00000000 geprobeerd.
  Druk de 'volume down', de cameratoets en de menu-toets tegelijk in, ook geprobeerd.
  niks werkt.
  wat kan ik nog meer doen.

 3. ruben -

  nou heb ik een fabrieks instelling met herstel en verwijderen gedaan. nou doet alles het weer zoals het hoort. alleen kan nou geen sms meer ontvangen wat moet ik doen ??

 4. happy me -

  probeer 's een backup te maken met je telefoon zelf zonder pc misschien werkt dat. of met het speciale kabeltje direct naar een usb stick.

  backup met je telefoon, ga naar menu, toepassingen, kantoor, best.beheer en kies dan backup.
  koppel een usb stick via de met de telefoon mee geleverde kabel en sellecteer die of de geheugen kaart en maak een backup. (hoe meer bestanden hoe langer het duurt) als het op deze manier lukt dan wel een voeding in de telefoon voorals de batterij leeg gaat en laten gaan,(desnoods een hele nacht) als dit is gelukt, usb los of geheugen kaart er uit en dan telefoon resetten of harde reset en daarna zoals hier boven beschreven ovi winken en ovi kaarten weer terug zetten en via dit stukje tekst bij de optie in menu item backup kiezen voor herstel. (let wel geheugen kaart of usb stick weer aansluiten.

  ps kies een usb stick of geheugen kaart die groot genoeg zijn voor alle foto's en video's.
  kies voortaan in de foto, video opties voor opslaan op geheugen kaart in plaats van op de telefoon.

 5. happy me -

  *#7780# is een soft reset met fabrieks instellingen ZONDER DATA VERLIES 100% gegarandeerd.

  let op *#7370# is een soft reset met fabrieks instellingen Met DATA VERLIES

  nog niet overtuigd?? kijk bij menu, instellingen, telefoon, telefoon beheer, fabrieksinstel.

 6. happy me -

  he jongens ik ben na mijn harde reser ook de kaarten en ovi winkel krijt geraakt.
  na de harde reset heb ik de soft reset met alles verwijderen gedaan en daarna kon ik ovi winkel en de kaarten gewoon weer installeren.
  zal uitleggen hoe. (heel simpel zonder extra programma's of pc.

  eerst harde reset, tel uit, dan volume laag, menu en foto toetsen tegelijk indrukken en ingedrukt houden, de telefoon nu inschakelen en als de telefoon is opgestart dan de 3 toetsen pas los laten. alle instellingen zoals aanmelden bij ovi hoeft niet en de tijd ook niet.
  telefoon start opnieuw op.

  nu een soft reset, ga naar menu, instellingen, telefoon, telefoon beheer en kies dan voor fabrieks instellingen en gegevens verw. en herst.
  telefoon start opnieuw op.

  als de telefoon weer is opgestart ga je naar menu, toepassingen en dan naar sw-update.
  kies hier de gewenste update's (ovi en kaarten)
  en klik op de pijl toets om update te startten.
  als hij klaar is dan staat ovi winkel en de kaarten er weer op.

  nu alleen de kaarten van nederland (ander gewenst land) downloaden zoals normaal en klaar zijn de kaarten.
  ovi kun je startten in het menu en die vraagt gelijk voor een update. doe die (reageerde bij mij niet ineens maar na de 2e keer ging ie pas. voila, suc6 (ps vergeet je internet verbinding niet, wlan is goedkopen voor de kaarten downloaden enzo.

  groeten Patrick.

 7. Ilicis -

  Op mijn N8-00 net een software update gedaan naar 3.0.0.290. Gevolgen: ik kan de taal niet meer op Nederlands zetten (staat niet in het rijtje). Erger: het Phone memory is vol (althans, dat zegt-ie bij eigenschappen van de verkenner). Maar in werkelijkheid staat er vrijwel niets in (paar kB). Gevolg is onder andere dat ik geen SMS meer kan ontvangen. Hoe los ik dit op?:S

 8. ladidadi -

  Op vakantie geweest een veel foto en filmpjes gemaakt met mijn N8. Eenmaal thuis gekomen z.s.m. al het filmmateriaal op mijn pc zetten…..maar helaas, als ik de usb aansloot op de pc reageerde deze niet. Op een andere pc geprobeerd en hetzelfde verhaal. Ik dacht zal wel aan het kabeltje liggen misschien zit er een breuk in. Ben naar de T-Mobile winkel gegaan het verhaal uitgelegd en een nieuw kabeltje gekregen. Weer geen succes…wat nu? Klantenservice gebeld en die adviseerde mij om alle bestanden op een extern geheugenkaartje te zetten. Ik zo'n kaart gekocht en weer geen succes….:( Maar weer teruggebeld naar de klantenservice en tot de conclusie gekomen dat het een softwareprobleem is. *#7370# Is voor mij geen optie want dan ben ik alles opzeker kwijt. Ik las hierboven dat *#7780# restore inhoudt en dat je dus niets kwijtraakt….maar ik durf het niet want die foto's wil ik pertinent niet kwijt! Ik heb zitten denken om alles via bluetooth (dongel) over te zetten maar ben bang dat dit ook niet werkt.

  1. Strompie -

   Je kan met je N8 toch verbinding maken met het internet of lukt dit ook niet?
   Ik zou proberen je bestanden te verzenden per email.
   Laat ze op op facebook of een photowebsite?
   Omslachtig, maar is misschien een oplossing.

   ps: ik heb mijn N8 nu reeds 6 maanden en als ik er al eens een probleem mee heb ligt dat meestal aan mijzelf 😉 Het ding heeft dan ook zo veel mogelijkheden en symbian maakt er met zijn momenten een doolhof van 🙂
   maar zo blijft men jong !!

 9. Musty N8 -

  Ik heb heel lang en geduldig gewacht op de Nokia N8. wanneer ik heb binnenkreeg werd ik ontzettend enthousiast, maar na een paar maanden heb ik toch een beetje een idee dat ik een telefoon met een Android besturingssysteem moest aanschaffen. Opzich vind ik S^3 niet zo slecht, maar zulke problemen als jullie opnoemen komen denk ik vaak voor, en sommige zijn zelfs bij mij gebeurt, maar gelukkig is het niet afgelopen in een dode telefoon.
  Nu maar wachten wat Microsoft en Nokia gaan doen, want ik zou toch graag weer een Nokia willen kopen door zijn hardware.

 10. JLS23 -

  Was al niet zo blij met de N8, maar nu doet hij helemaal niets meer. Braaf geprobeerd sofwareupdate te downloaden. Staat twee uur te stampen maar doet niets, helemaal niets… vervolgens de stekker er (tegen de waarschuwing, ok) maar uitgetrokken in de hoop backup te kunnen installen. Maar helaas…. Nu det íe echt helemaal niets meer, wordt ook niet herkend (en dat heb je toch echt nodig voor installatie backup). Wat een waardeloze telefoon. (Gelukkig heb ik privé een Iphone, meer updates dan me lief is, maar die doet het ALTIJD)
  Harde reset lukt in ieder geval ook niet. Telefoon is gewoon helemaal dood… Iemand nog tips?

 11. Tom N8 -

  Ik heb een probleempje. Ik had een update van ovi gedaan. Tot dan had ik geen enkel probleem met het toestel. Nu het toestel is snachts van zichzelf uitgevallen en wilt al 9 uren niet aan. Wat zou ik moeten doen?

 12. riche69 -

  Mijn Nokia N8 valt regelmatig uit. Na een uurtje wachten doet hij het weer.

  Hoe moet ik een reset met *#7370# uitvoeren of raden jullie mij dit af?

  Dank voor jullie reactie.

 13. Frans -

  Helaas kan ik de Ovistore ook niet meer terug plaatsen. De foutmelding is kort maar krachtig. "Kan niet installeren"Zijn er al oplossingen voor dit probleem. Ik kan ze niet vinden.

 14. johan-n8 -

  ik heb ook de hard reset uitgevoerd maar ik moet nu steeds 1 of andere beveiligingscode invoeren ?? 12345 werkt niet en 0000 ook niet. Kan iemand mij a.u.b. helpen want ik weet het ook niet meer :S:S

  maarja

  alvast bedankt =) tjussie

  1. HTC-freak -

   Als je de 3-fingerboot hebt gedaan, dan word er voor en erna niet om een beveiligingscode oid gevraagd.
   Dus weet niet wat je heb gedaan?

   Als je *#7370# uitvoerd dan wel. Standaard is het 12345. Anders is hij toch door jezelf of iemand gewijzigd.

   *#7780# restore
   *#7370# Delete data en restore

  1. HTC-freak -

   Leuke gebruikersnaam,

   Als hij het boekje had gelezen dan had hij niets over de 3-fingerboot gelezen, maar wel de code *#7780. En als hij dit had gedaan had er niets aan de hand geweest. Maar die persoon is waarschijnlijk wel op internet gaan lezen en het eerste het beste geprobeerd. Ben erg duidelijk naar mijn mening, en ik wil verder niets. Wel vind ik het amateuristisch van Allaboutphones dat als ze iets op een forum of waar dan ook lezen, zonder verder onderzoek kwakeloos zomaar iets op het internet gooien. :S:S

 15. Robert Webbe -

  Vreemd hoor, ik heb zelf ook een Nokia N8 en heb meerdere malen een harde reset gegeven. Al die tijd kon ik prima weer OVI Maps en de OVI Store weer terug installeren. OVI Social krijg je weer terug via de Software-Update functie. Ik vermoed dat het meer een incident is van 1 blogger dan een structureel probleem. Ook op het tweakers forum (waar toch redelijk veel lampjes zitten) heb ik nog niet van dergelijk probleem gehoord terwijl al redelijk wat mensen hun toestel hard gereset hebben.

  @HTC-Freak; je gebruikersnaam zegt al voldoende over je voorkeur 😉

  1. bartvuijk -

   Ik heb op verschillende internationale fora gekeken of het probleem daar wordt herkend, en dat bleek zo te zijn. Het bericht is weliswaar gebaseerd op de blogger van The Nokia Guide, maar wordt herkend door meerdere gebruikers.

   Maar als jij het probleem niet hebt, des te beter! 🙂

   1. HTC-Freak -

    Het is geen probleem, het ligt aan de gebruiker zelf.
    De 3-finger boot en *#7370# halen nu eenmaal de bovenstaande dingen weg. Dit is ook bekend bij Nokia, en dit is ook zo gemaakt, dus geen bug/probleem of what ever.:P

 16. HTC-Freak -

  Had die blogger ook eerst het boekje moet lezen..!!

  Als je bij dit toestel de 3-finger boot uitvoert, wat trouwens niet voor consument word aanbevolen, dan is inderdaad bovenstaande verdwenen. De 3-finger boot staat trouwens niet in de manual. Wel waarschijnlijk de code *#7370# en dan verdwijnt onder ander de ovi store en dergelijke. Je moet ook de code *#7780 gebruiken. Hiermee reset je de N8 zonder data verlies.

  Dus er word door bovenstaand artikel onnodig slecht nieuws verspeid. Nu vind ik het persoonlijk ook een kl*teding, en krijg ze ook veel terug met klachten.:P

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters