Heemskerk: 'fouten UMTS-veiling niet herhalen'

Staatssecretaris Frank Heemskerk van economische zaken heeft gezegd dat de fouten die in het verleden gemaakt zijn bij de UMTS-veiling niet herhaald zullen worden. Destijds raakten kopers van frequenties in financiële problemen.

HeemskerkBij de veiling van de UMTS-frequenties verdiende de Nederlandse overheid ongeveer 3 miljard Euro voor in totaal vijf UMTS-frequenties. De afnemers van de beschikbare frequenties raakten daarna in financiële problemen omdat de dotcom-bubbel uiteenspatte. Op een persconferrentie liet staatssecretaris Frank Heemskerk van economische zaken weten geen herhaling van zetten te willen bij de veiling van het 2,6GHz-spectrum volgend jaar. Mocht er onvoldoende belangstelling zijn voor de beschikbare frequenties zal er geen veiling komen, en wordt de beschikbare bandbreedte verdeeld. Partijen die interesse hebben in de frequenties die ondere andere geschikt zijn voor opkomende 4G-technieken zoals Wimax en LTE kunnen dit tot 8 januari kenbaar maken.

Heemskerk benadrukte dat slechts 30% van de beschikbare frequenties van het 2,6GHz-spectrum naar de partijen KPN, T-Mobile en Vodafone gaan. De rest wil de staatssecretaris reserveren voor nieuwskomers op de markt. Heemskerk hoopt zo’n vier nieuwe partijen te mogen begroeten op de telecommarkt. De huidige telecomproviders hebben gezegd ontevreden te zijn met de wijze waarop de veiling opgezet is.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters