Heemskerk: 'fouten UMTS-veiling niet herhalen'

Staatssecretaris Frank Heemskerk van economische zaken heeft gezegd dat de fouten die in het verleden gemaakt zijn bij de UMTS-veiling niet herhaald zullen worden. Destijds raakten kopers van frequenties in financiƫle problemen.

HeemskerkBij de veiling van de UMTS-frequenties verdiende de Nederlandse overheid ongeveer 3 miljard Euro voor in totaal vijf UMTS-frequenties. De afnemers van de beschikbare frequenties raakten daarna in financiƫle problemen omdat de dotcom-bubbel uiteenspatte. Op een persconferrentie liet staatssecretaris Frank Heemskerk van economische zaken weten geen herhaling van zetten te willen bij de veiling van het 2,6GHz-spectrum volgend jaar. Mocht er onvoldoende belangstelling zijn voor de beschikbare frequenties zal er geen veiling komen, en wordt de beschikbare bandbreedte verdeeld. Partijen die interesse hebben in de frequenties die ondere andere geschikt zijn voor opkomende 4G-technieken zoals Wimax en LTE kunnen dit tot 8 januari kenbaar maken.

Heemskerk benadrukte dat slechts 30% van de beschikbare frequenties van het 2,6GHz-spectrum naar de partijen KPN, T-Mobile en Vodafone gaan. De rest wil de staatssecretaris reserveren voor nieuwskomers op de markt. Heemskerk hoopt zo’n vier nieuwe partijen te mogen begroeten op de telecommarkt. De huidige telecomproviders hebben gezegd ontevreden te zijn met de wijze waarop de veiling opgezet is.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters