Heemskerk geeft oplossing voor mobiel bellen in de grensstreek

Mensen in de grensstreken van Nederland en buurlanden bellen vaak per ongeluk met een buitenlands netwerk tegen een erg hoog tarief. Volgens staatsecretaris Heemskerk is dit probleem op te lossen, en daarom werd aan Nederlandse providers gevraagd met een oplossing te komen.

Frans HeemskerkKPN heeft dit gedaan heeft met de buurlandbundel en Vodafone heeft ook een speciaal grensabonnement aangekondigd. Veel Nederlanders die in een grensstreek wonen, hebben problemen met mobiel bellen doordat het technisch onmogelijk is om een mobiel netwerk precies bij de grens te laten stoppen.

Hierdoor ontstaan er problemen voor mensen die in de grensgebieden wonen. Voordat ze het weten bellen zij op een buitenlands netwerk wat hoge kosten tot gevolg heeft. Frans Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken, zegt dat dit probleem is op te lossen door het automatisch kiezen van een netwerk op het toestel uit te schakelen en handmatig een netwerk te kiezen. Hij en de Tweede Kamer hebben er verder op aangedrongen bij providers om dit probleem op te lossen.

KPN heeft hierop gereageerd en een extra buurlandbundel bedacht voor de mensen die in de grensstreek wonen. Mensen kunnen deze bundel bestellen bovenop hun huidige bundel, ze betalen hiervoor weliswaar 5 euro extra, maar met deze bundel maakt het niet uit of ze met een buitenlands netwerk of met een Nederlands netwerk bellen. Aanmelden voor dit extra abonnement kan via de klantenservice van KPN, nummer 06-12001200. Ook Vodafone wil binnenkort een grensabonnement kunnen aanbieden aan bewoners van de grensstreek.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Peter -

  Dit is ronduit hilarisch. Dit was eind jaren negentig al een issue in de industrie, maar het zou pas nu worden "herkend?"

  Hier gaan KPN en Vodafone fijn aan verdienen. Mensen nemen voor de zekerheid zo'n grens-abonnementje, maar de kans is zeer gering dat ze door foutjes per jaar zo'n €60 extra bellen.

  Je kunt volledig gratis je netwerk met handmatig kiezen vastzetten en dan zul je ontdekken dat je toestel zelfs nog een eindje over de grens blijft werken op het Nederlandse net.

  Gewoon als overheid dit voorlichten helpt beter.

  Ga daarmee als staatssecretaris eens bij de regionale TV-zenders in de grensgebieden op de buis. Krijgen die journalisten ook eens een Haagse politicus te interviewen buiten de kaasstolp.

  Maar ja, daar wil men in Den Haag geen geld en tijd aan besteden.

   1. v-power -

    Inderdaad ik vind het ook superhandig als een buitenland bundel πŸ˜€ Die van Vodafone gaat €4,50 kosten en kan je maandelijks aan/uit zetten en gebeld worden is dan gratis, ideaal gewoon πŸ˜€

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters