Heemskerk geeft oplossing voor mobiel bellen in de grensstreek

Mensen in de grensstreken van Nederland en buurlanden bellen vaak per ongeluk met een buitenlands netwerk tegen een erg hoog tarief. Volgens staatsecretaris Heemskerk is dit probleem op te lossen, en daarom werd aan Nederlandse providers gevraagd met een oplossing te komen.

Frans HeemskerkKPN heeft dit gedaan heeft met de buurlandbundel en Vodafone heeft ook een speciaal grensabonnement aangekondigd. Veel Nederlanders die in een grensstreek wonen, hebben problemen met mobiel bellen doordat het technisch onmogelijk is om een mobiel netwerk precies bij de grens te laten stoppen.

Hierdoor ontstaan er problemen voor mensen die in de grensgebieden wonen. Voordat ze het weten bellen zij op een buitenlands netwerk wat hoge kosten tot gevolg heeft. Frans Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken, zegt dat dit probleem is op te lossen door het automatisch kiezen van een netwerk op het toestel uit te schakelen en handmatig een netwerk te kiezen. Hij en de Tweede Kamer hebben er verder op aangedrongen bij providers om dit probleem op te lossen.

KPN heeft hierop gereageerd en een extra buurlandbundel bedacht voor de mensen die in de grensstreek wonen. Mensen kunnen deze bundel bestellen bovenop hun huidige bundel, ze betalen hiervoor weliswaar 5 euro extra, maar met deze bundel maakt het niet uit of ze met een buitenlands netwerk of met een Nederlands netwerk bellen. Aanmelden voor dit extra abonnement kan via de klantenservice van KPN, nummer 06-12001200. Ook Vodafone wil binnenkort een grensabonnement kunnen aanbieden aan bewoners van de grensstreek.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Peter -

  Dit is ronduit hilarisch. Dit was eind jaren negentig al een issue in de industrie, maar het zou pas nu worden "herkend?"

  Hier gaan KPN en Vodafone fijn aan verdienen. Mensen nemen voor de zekerheid zo'n grens-abonnementje, maar de kans is zeer gering dat ze door foutjes per jaar zo'n €60 extra bellen.

  Je kunt volledig gratis je netwerk met handmatig kiezen vastzetten en dan zul je ontdekken dat je toestel zelfs nog een eindje over de grens blijft werken op het Nederlandse net.

  Gewoon als overheid dit voorlichten helpt beter.

  Ga daarmee als staatssecretaris eens bij de regionale TV-zenders in de grensgebieden op de buis. Krijgen die journalisten ook eens een Haagse politicus te interviewen buiten de kaasstolp.

  Maar ja, daar wil men in Den Haag geen geld en tijd aan besteden.

   1. v-power -

    Inderdaad ik vind het ook superhandig als een buitenland bundel 😀 Die van Vodafone gaat €4,50 kosten en kan je maandelijks aan/uit zetten en gebeld worden is dan gratis, ideaal gewoon 😀

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters