Heemskerk geeft oplossing voor mobiel bellen in de grensstreek

Mensen in de grensstreken van Nederland en buurlanden bellen vaak per ongeluk met een buitenlands netwerk tegen een erg hoog tarief. Volgens staatsecretaris Heemskerk is dit probleem op te lossen, en daarom werd aan Nederlandse providers gevraagd met een oplossing te komen.

Frans HeemskerkKPN heeft dit gedaan heeft met de buurlandbundel en Vodafone heeft ook een speciaal grensabonnement aangekondigd. Veel Nederlanders die in een grensstreek wonen, hebben problemen met mobiel bellen doordat het technisch onmogelijk is om een mobiel netwerk precies bij de grens te laten stoppen.

Hierdoor ontstaan er problemen voor mensen die in de grensgebieden wonen. Voordat ze het weten bellen zij op een buitenlands netwerk wat hoge kosten tot gevolg heeft. Frans Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken, zegt dat dit probleem is op te lossen door het automatisch kiezen van een netwerk op het toestel uit te schakelen en handmatig een netwerk te kiezen. Hij en de Tweede Kamer hebben er verder op aangedrongen bij providers om dit probleem op te lossen.

KPN heeft hierop gereageerd en een extra buurlandbundel bedacht voor de mensen die in de grensstreek wonen. Mensen kunnen deze bundel bestellen bovenop hun huidige bundel, ze betalen hiervoor weliswaar 5 euro extra, maar met deze bundel maakt het niet uit of ze met een buitenlands netwerk of met een Nederlands netwerk bellen. Aanmelden voor dit extra abonnement kan via de klantenservice van KPN, nummer 06-12001200. Ook Vodafone wil binnenkort een grensabonnement kunnen aanbieden aan bewoners van de grensstreek.

Bron: NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters