Heemskerk wil dat providers beter gaan concurreren

Om ervoor te zorgen dat de prijs omlaag gaat van mobiel bellen en internetten heeft de Tweede Kamer een oplossing gevraagd aan staatsecretaris Frans Heemskerk.

bellenFrans Heemskerk heeft in een brief aan de Kamer laten weten dat hij in 2010 slechts vijf frequenties gaat veilen tussen de bestaande en nieuwe providers. Doordat er maar vijf frequenties zijn waarop meerdere mobiele telefonie-aanbieders kunnen bieden, zullen de prijzen volgens Heemskerk omlaag gaan. Tussen de bedrijven die kunnen bieden op de veiling die in 2010 zal plaatsvinden zullen drie nieuwe Nederlandse aanbieders zitten. De grote providers van nu, zoals Vodafone, KPN en T-Mobile, kunnen ook meedingen om een frequentie te bemachtigen.

De Tweede Kamer had in december al gevraagd om een stap verder te gaan om de concurrentie tussen de providers te vergroten. Met het nieuwe plan van Heemskerk hopen ze de prijzen van mobiel bellen en internetten omlaag te brengen.

Bron: Elsevier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    Ik geloof de overheid voor geen meter meer dat ze concurrentie willen. KPN wordt al zo lang gedreigd met boetes omdat ze hun extra UMTS licentie (van Telfort) niet gebruiken, maar daadwerkelijk actie blijft uit en ze krijgen uitstel op uitstel terwijl ze niet een van plan zijn om het te gaan gebruiken. KPN en T-Mobile nu houden de licenties vast om potentiƫle nieuwe concurrenten geen kans te geven. En van mij mogen ze het nu wel houden. Het is toch niet meer veel waard, tis niet slim om nu nog een UMTS netwerk te bouwen met LTE in opkomst. Ze hebben hun doel bereikt. En de overheid zit vol stelletje schijterds die niet eens een echte boete durft te geven aan de grote bedrijven.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters