Heemskerk wil dat providers beter gaan concurreren

Om ervoor te zorgen dat de prijs omlaag gaat van mobiel bellen en internetten heeft de Tweede Kamer een oplossing gevraagd aan staatsecretaris Frans Heemskerk.

bellenFrans Heemskerk heeft in een brief aan de Kamer laten weten dat hij in 2010 slechts vijf frequenties gaat veilen tussen de bestaande en nieuwe providers. Doordat er maar vijf frequenties zijn waarop meerdere mobiele telefonie-aanbieders kunnen bieden, zullen de prijzen volgens Heemskerk omlaag gaan. Tussen de bedrijven die kunnen bieden op de veiling die in 2010 zal plaatsvinden zullen drie nieuwe Nederlandse aanbieders zitten. De grote providers van nu, zoals Vodafone, KPN en T-Mobile, kunnen ook meedingen om een frequentie te bemachtigen.

De Tweede Kamer had in december al gevraagd om een stap verder te gaan om de concurrentie tussen de providers te vergroten. Met het nieuwe plan van Heemskerk hopen ze de prijzen van mobiel bellen en internetten omlaag te brengen.

Bron: Elsevier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    Ik geloof de overheid voor geen meter meer dat ze concurrentie willen. KPN wordt al zo lang gedreigd met boetes omdat ze hun extra UMTS licentie (van Telfort) niet gebruiken, maar daadwerkelijk actie blijft uit en ze krijgen uitstel op uitstel terwijl ze niet een van plan zijn om het te gaan gebruiken. KPN en T-Mobile nu houden de licenties vast om potentiële nieuwe concurrenten geen kans te geven. En van mij mogen ze het nu wel houden. Het is toch niet meer veel waard, tis niet slim om nu nog een UMTS netwerk te bouwen met LTE in opkomst. Ze hebben hun doel bereikt. En de overheid zit vol stelletje schijterds die niet eens een echte boete durft te geven aan de grote bedrijven.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters