Heemskerk ziet af van onderzoek tariefverhogingen KPN

KPN heeft afgelopen maanden een tariefverhoging doorgevoerd, de Opta en de NMa hebben besloten om hier geen onderzoek naar te doen. Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken heeft zich hierbij aangesloten en zal de markttoezichthouders niet de opdracht geven om de oorzaak van de prijsverhoging te gaan onderzoeken

heemskerkDe prijsverhoging is alleen voor mobiel bellen en internet en deze verhoging is ook doorgevoerd bij de dochterproviders van KPN. Een andere verandering is dat mensen die hun abonnement online afsluiten ook aansluitkosten moeten gaan betalen. De oorzaak van deze prijsverhoging zou kunnen zijn dat KPN prijsafspraken heeft gemaakt met andere providers, wat inhoudt dat er sprake is van machtmisbruik. Sommigen, zoals Ben Woldering van de vergelijkingsite bellen.com, spreken al in termen als “de macht van de grootste”.

Volgens Heemskerk is onderzoek doen naar bijvoorbeeld prijsverhogingen een zelfstandige bevoegdheid van de toezichthouders. Ook blijkt uit de laatste marktanalyses van de Opta dat de eindgebruikerstarieven van KPN niet te hoog zijn, waarmee hij duidelijk aangeeft dat hij de Opta en de NMa niet de opdracht zal geven deze prijsverhogingen nader te onderzoeken.

Bron: ZDnet Nederland

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters