‘Helft Nederlanders heeft binnen vijf jaar een smartwatch’

Uit onderzoek van Kentico blijkt dat meer dan 30 procent van de Nederlanders binnen twee jaar een smartwatch heeft. Binnen vijf jaar heeft de helft van de Nederlanders zo’n slim horloge om zijn pols hangen.

Dit onderzoek is gedaan door Kentico, een bedrijf dat totaaloplossingen voor CMS, on-linemarketing en e-commerce levert. Op dit moment is het gebruik van de smartwatch nog laag. De verwachtingen zijn dat steeds meer mensen zo’n polssieraad zullen nemen.

smartwatch

Belangrijke functies wearables

Volgens de Nederlandse respondenten is vooral de communicatie belangrijk. Het ontvangen en versturen van tekstberichten is de belangrijkste functie volgens 64 procent van de respondenten. De functie bellen en gebeld worden kwam op de tweede plek met zo’n 33,9 procent, gevolgd door de functie navigatie en route-informatie met zo’n 32,1 procent. 83 procent van de Nederlanders zal de wearable privé gebruiken, de overige 17 procent zakelijk.

Communicatie als belangrijkste functie smartwatch

De Nederlandse respondenten gaven communicatie aan als belangrijkste functie op de wearable. Onlangs had Google aangekondigd dat de Android Wear via het nieuwe speaker systeem geluid kan afspelen. Hiermee kan je via je pols telefoongesprekken voeren, video- en spraakberichten beluisteren en bekijken. De Huawei Watch en de ZenWatch 2 heeft deze functie mogelijkheden ook.

Prijs als obstakel

Voor de Nederlanders is de prijs de belangrijkste reden om geen smartwatch aan te schaffen. 60 procent ziet de prijs als een obstakel om de wearable aan te schaffen. Vaak kosten smartwatches nu nog meer dan 250 euro. Een uitschieter is bijvoorbeeld de Apple Watch, die rond de 400 euro kost.

Geen koploper

Niet alleen onder Nederlanders is er onderzoek gedaan naar de adoptie van de smartwatch. De Duitsers zijn koploper als het gaat om de aanschaf van de smartwatch. 55 procent van onze Oosterburen verwachten binnen nu en twee jaar een smartwatch te kopen. Daarna komt de Verenigde Staten met 58,2 procent en Groot-Brittannië met 53,6 procent. Nederlander hoort met 50,3 procent ook bij de  early adapters.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters