Helft van tablet-eigenaren deelt hem met anderen in huis

De helft van alle tablet-eigenaren deelt het apparaat met anderen in huis, meldt een Amerikaans onderzoek. De andere helft dus niet, die houdt het apparaat voor zichzelf. Van die eerste helft doet acht procent er zelf niets mee, die heeft ‘m gekocht voor de kinderen of iemand anders in huis.

Apple iPad vs Samsung Galaxy Tab

Tablets zijn een nieuw verschijnsel op de markt, dus onderzoekers willen graag weten hoe ze worden gebruikt en of ze wellicht andere apparaten verdringen. Onderzoeksbureau Nielsen heeft het uitgezocht.

Van de eigenaren van een tablet die tevens een desktopcomputer hadden, meldt 35 procent dat ze hun computer minder vaak of helemaal niet meer gebruiken. Van de mensen die ook een laptop naast hun tablet hebben, gebruikt 32 procent hun laptop minder vaak of nooit meer.

Dan zijn er nog mensen met zowel e-readers als tablets. Daarvan meldt 27 procent dat de de e-reader niet of zelden meer aanraken sinds de tablet in hun leven is gekomen. Dat geldt ook voor draagbare media-apparaten, zoals mp3- en mp4-spelers. Die blijven bij dik een kwart van de tablet-eigenaren ook (vaker) in de kast liggen.

Een op de vier tablet-eigenaren met een draagbare game console, zoals een Nintendo DS of een PSP, doet daar minder of helemaal niets meer mee sinds ze een tablet hebben.

Al eerder meldde een onderzoeker dat eigenaren van een iPad nauwelijks nog tv kijken.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via